srijeda, 7. svibnja 2014.

KANDIDATI STRANKE HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA ZA EUROPARLAMENTARNE IZBORE

KANDIDATI STRANKE HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA ZA EUROPARLAMENTARNE IZBORE


 


Lista SHZ-a za europarlamentarne izbore je vratila ljudima samopouzdanje da su mogu svi kandirati za EU izbore, a ne samo da prolaze kandidati SDP-a i HDZ-a čije su posljedice u Hrvatskoj  opadanje nataliteta, neobrađena polja, uništenje industrijske proizvodnje, neproglašenje Gospodarskog pojasa RH, droga kojom potencijalni porobljivači truju građane Hrvatske i destimuliranje Hrvata u emigraciji za povratak u domovinu. Programe po kojima su izabrani nisu ispunili, a već sada imaju iste kandidate i za predstojeće izbore. Hoće i dalje nagrade za neuspjehe i u sljedećem mandatu.

U posljednje četiri godine u javnost smo poslali preko dvije tisuće priopćenja o korupciji koju smatramo ključnim problemom u današnjem društvu i kočnicom razvoja Hrvatske.
I dalje ćemo ukazivati na korupciju kao i na promicanje transparentnosti, odgovornosti i integriteta u institucijama, politikama i zakonodavstvu Europske unije.

 

Mi nemamo financijska sredstva kao što ih imaju neke druge i veće stranke, ali imamo snažnu volju. Nadamo se i očekujemo da će to hrvatski građani prepoznati i da će promijeniti dosadašnju praksu glasovanja za «velike» stranke i da će nam dati svoj glas, a time i šansu da pokažemo što znamo i možemo.

Kao kandidati za europske izbore ako nam građani dadu povjerenje, obvezujemo se da ćemo sustavno uzimati u obzir potrebe obitelji prilikom donošenja političkih odluka koje utječu na društvo, osnaživati intituciju obitelji za dobro Europe, potpuno poštujući načelo supsidijarnosti sada i ubuduće. Promicat ćemo obiteljski osviještenu politiku odnosno integraciju obiteljske dimenzije u sva područja politika.

Raditi ćemo na politikama zapošljavanja koje ne uzimaju u obzir samo financijske uvjete tržišta rada, nego u kojima je težište na osobi i njenim talentima, doprinoseći time općem dobru i traženju načina za sprječavanje siromaštva i socijalne isključenosti. Pronalaženje bolje ravnoteže između obiteljskog i profesionalnog života na dobrobit obitelji, uključujući nedjelju kao uobičajan dan tjednog odmora. Da ekonomski uvjeti  pogoduju obiteljima te omogućuju životni standard primjeren dostojanstvu i punom razvoju obitelji.

Današnja vlast nije znala iskoristiti novac iz EU Fondova koji je bio osiguran, a istodobno Hrvatska mjesečno uplaćuje 300 milijuna kuna u europski proračun. Plaćamo članarinu EU, a nismo povukli ni euro. Do kada? To se mora promijeniti.
Za razdoblje 2014.-2020. godine Hrvatskoj je iz europskih strukturnih i financijskih fondova na raspolaganju ukupno 10,423 milijardi eura, od čega je za ulaganje u rast i radna mjesta namijenjeno 8,397 milijardi eura, a za poljoprivredu i ruralni razvoj 2,026 milijardi eura. Za pomorstvo i ribarstvo raspoloživo je dodatnih 280 milijuna eura. Zar ćemo i ovo propustiti?

Smatramo da je došlo vrijeme za promjene i da ćemo dobiti povjerenje od građana.


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ                                  
1. mr.sc. MILJENKO MARIĆ
2. mr.sc. ŠIME MEDIĆ, oec.
3. BORNA NIMAC
4. LJILJANA DRAŽENOVIĆ
5. EDWIN MATEŠIĆ
6. MIRO KLARIĆ
7. GORAN MARINOVIĆ
8. MARINKO KNEŽEVIĆ, prof.
9. MARIA KARDUM
10. MILJENKO MORIĆ
11. MIRKO PEŠA