utorak, 31. svibnja 2016.

Preko „kurikularne reforme“ uništava se obrazovanje, pravopis, jezik i kultura Hrvatske

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

Priopćenje za javnost

Preko „kurikularne reforme“ uništava se obrazovanje, pravopis, jezik i kultura Hrvatske




Ovih dana Boris Jokić brani primjenu kurikularne reforme svim sredstvima da bi opravdao svoju nekompetentnost i nedoraslost svoje družine od stručne prosudbe. Za sebe je pridobio ljevičarsku medijsku halabuku, da bi sebe prikazao kao samoprijegornoga mučenika, a koji služi samo obrani Jokića i njemu sličnih u njihovim projektima, koji su pogubni za RH. Isti je niknuo u taboru za protekle vlasti ondašnjeg ministra Željka Jovanovića, koji mu je širom otvorio vrata da svoje nebulozne ideje, kad već nije mogao kao ministar, prenose preko Cjelovite kurikularne reforme. Jokićeva takozvana uglađenost i glumljenje žrtve vrlo je prikladna za senzibiliziranje javnosti, a naročito i kod predsjednice RH, koja ga je podržala. Vjerojatno je i njemu pjevala karaoke "Ja sam tvoja čokolada". U tom je smislu Jokić zapravo želi reći da se ni slučajno ne smije u taj projugoslavenski liberalni projekt umiješati nitko od onih koji bi bili skloniji Domoljubnoj koaliciji. Cjelovita kurikularna reforma boluje, između ostaloga, od jeftinih, brzinskih, parolaških nuđenja rješenja, a jedini koji od toga mogu imati korist to su operativci Jokićeve indoktrinacije – „stručnjaci“ iz GOOD-inicijative.

Preko Cjelovite kurikularne reforme hoće se uništiti obrazovanje, pravopis, jezik, kultura Hrvatske..., a iz čega je vidljivo da se nasrće na hrvatski duh, što Jokić i slični pokušavaju, jer jezik je rad duha jednog naroda, a kada se uništava jezik uništava se narod.


Zagreb - Zadar, 31. svibnja 2016. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

ponedjeljak, 30. svibnja 2016.

ZBOG AFERE KARAMARKO ŠTETA ZA HRVATSKU 20 MILIJARDI KUNA

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

Priopćenje za javnost

ZBOG AFERE KARAMARKO ŠTETA ZA HRVATSKU 20 MILIJARDI KUNA



Samo ovih zadnjih dana zbog afera Karamarka za Hrvatsku je nastala šteta cirka 20 milijardi kuna, zbog pada kreditnog rejtinga ... kamata.., a o čemu aktualni političari ne zbore. A narod „demos“ sve pasivno promatra kao da će netko drugi nadoknaditi štetu.

Hrvatski narod, po običaju, i pored svega i Tomislava Karamarka tolerira, dok izjavljuje kako na funkcije koje obnaša, da mu ne pada na pamet dati ostavke kao predsjedniku stranke i potpredsjedniku Vlade.

Dakle, gdje se nametne pojedinac radi sebe tu uglavnom propada opće dobro - narod - zajednica, što se kao posljedica uvijek pokaže na terenu.
Umjesto vrijednosti, po posrnulom čovjeku prvo mjesto zauzme osobna korist, kao odraz egoizma. Dakle, takav pojedinac kao opomena odraz je nereda, pa ne zna da zlo ruši temelje njegove zajednice, opće dobro baš preko njega. Čime i on pokazuje kao pojedinac kako je sam sebi svrha. Gledajući sve u svemu ovo je folklor neodgovornih cirkusanata... ali i neodgovornost naroda kojeg vuku u provaliju.


Zagreb - Zadar, 30. svibnja 2016. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

petak, 27. svibnja 2016.

KARAMARKO MORA HITNO DATI OSTAVKU

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

Priopćenje za javnost

KARAMARKO MORA HITNO DATI OSTAVKU




Ako se želi spasiti HDZ, Karamarko odmah treba podnijeti ostavku na na mjesto predsjednika HDZ-a i potpredsjednika Vlade RH. Čudno da to Karamarku nitko ne savjetuje. To je jedino rješenje za HDZ kojim će vratiti povjerenje. Sve drugo vraća na scenu lijevu koaliciju. Također, zajedno s njim u paketu mora otići i Milijan Brkić, koji je također kompromitiran. Ako to HDZ napravi, vraća se na scenu; ako ne, na vlast dolazi lijeva koalicija.


Zagreb - Zadar, 27. svibnja 2016. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

subota, 14. svibnja 2016.

OSOBNI INTERESI KOMUNALNOG NAČELNIKA OPĆINE POLIČNIK

Stranka hrvatskog zajedništva
Podružnica Zadarske županije

Priopćenje za javnost

OSOBNI INTERESI KOMUNALNOG NAČELNIKA OPĆINE POLIČNIK




Ivica Ukalović, desetak godina komunalni je načelnik općine Poličnik, koji je za tu funkciju plaćen toliko da ne živi u Suhovarama, selu gdje je rođen i gdje ima ogromnu kuću, već živi u Zadru. Žrtva je tendenciozne jugoslavenske propagande kojom su stanovnike sela pogrdno nazivali glupim seljačinama. Što se naročito, odrazilo pa su stanovnici sela masovno napuštali sela i odlazili u gradove ili iseljavali iz Hrvatske, svojim uredovanjem taj trend i pospješuju.

I danas se takav trend nastavlja, bezrazložno, što je učinio i Ivica Ukalović, naročito što zarađuje plaću u selu, a živi u gradu kao komunalni načelnik Općine Poličnik, koji nije u funkciji za plaću koju prima u Općini Poličnik. Umjesto da bude uzor! Kao takav ne osjeća i ne trpi probleme koji pritišću mještane, posebno jednog dijela Suhovara i jednog dijela Poličnika.

Konkretno pod vrlo sumljivim okolnostima silom su doselili Romi na to područje, lokaciju koja nije gospodarska zona . . . bez infrastrukture, komunalnih. . . . A gdje oni bez osnovnih uvjeta žive „posluju“ . . . kao Romi stvarajući smetlišta devastiraju okoliš, rade . . . uz koja se ne može živjeti . ., izazivaju epidemiju koja smrtno prijeti. . . Ivica Ukalović tendenciozno, ne radeći ono za što je zadužen, već problem koji pritišće mještane zbog Roma prebacuje na načelnika Općine Poličnik Davora Lončara.

Smišljeno propagira, po selima Općine Poličnik, kako problem s Romima Davor Lončar može riješiti lako kada bih htio, zaobilazi problem jer pretendira na zastupničko mjesto u Saboru. Kad bi on bio načelnik Općine Poličnik da bi on odmah riješio problem, jer mještani ne mogu živjeti u blizini Roma koji neurednošću prijete epidemijom – zarazom. A on, Ivica Ukalović bez grižnje savjesti kao komunalni šef Općine Poličnik prima plaću za posao koji ne odrađuje i kao takav propagira sam sebe za načelnika Općine Poličnik. Ne živi u Suhovarima u vlasitoj kući od Roma udaljen cc 700 m, ne mareći što će ogorčeni mještani uzeti stvar u svoje ruke, kako ne bi i ostali iselili sa svojih ognjišta, i preko zakona, koji ih zbog Ivica i Marica, ne štiti.
Nažalost takva se epidemija širi po cjeloj Hrvatskoj. Po funkciji od javnog interesa svrha je sam sebi, čega smo za sada samo svijedoci dok . . .

Dakle, Ivica Ukalović i njegov šef sebe pokazuju po djelima, a dalje i pored očiglednog tendeciozno demagoški uvjeravaju dok ide . . , i proturiječe logici zdravog razuma. Nije im tema zašto se urušava opće dobro Hrvata, već mrvice za koje se u Hrvatskoj prodaje čast i dostojanstvo. I danas takvi se okomljuju na uzorne pojedince iz svoga naroda koji radi općeg dobra, dobronamjerno kritiziraju – savjetuju, i zato smetaju nekim nefomalnim grupama u mraku. U pitanju je djedovina koja se preko pojedinaca devastira, preko nekih Roma, a zbog čega unuci nekih pojedinaca na vlasti ubiru plaću, očito krše zakone na štetu Hrvata. Dakle, . . .


Zadar - Poličnik - Suhovare, 14. svibnja 2016. godine


Stranka hrvatskog zajedništva
Podružnica Zadarske županije

četvrtak, 12. svibnja 2016.

HRVATI DILJEM SVIJETA UJEDINIMO SE

BOG I HRVATI

HRVATI DILJEM SVIJETA UJEDINIMO SE




Čovjek je odgovoran, po volji, od misli, riječi k djelu.

Po volji, i pored bezbroj mogućnosti, čovjek, kroz vrijeme na Zemlji, se urušava, bez zajednice oslabi. Odlunja po prividu, oslabi, volja zaustavi afirmativno angažiranje. Samokritičan čovjek može vidjeti sebe po stvorenim uvjetima u kojima živi „zadovoljno“. A uvjeti se prezentiraju kao odraz uzornosti ili opomena.

Pretpostavlja se da svaki čovjek po stvorenim uvjetima u zajednici osmišljava, i djeluje na unapređenje uvjeta. Dakle, egoizam, kao zamka po zaraženoj volji, sputava i zaustavlja osvješćivanje, jer izbjegava i zaobilazi zajedničko djelovanje u ime vrijednosti i koristi.
Što proturiječi istini jer čovjek po sudbini stvoren je kao biće za zajedništvo, ukoliko se tako ne ponaša diverzant je na sebe i na vrjednosti, kao opomena.

Zato se hrvatsko zajedništvo treba pretpostaviti kao polazište i uvjet, radi racionalno – vremenskog ponašanja, za dalje – bolje i po spoznaji osvješćivanja, jer kao biće težnji za sve je odgovoran.

Pokret za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj Život, predlaže i potiče Hrvate u svijetu da kao pojedinci u svojim udrugama diljem svijeta otpočnemo se okupljati pod istim imenom.

Ovaj prijedlog, obveza je ali i odgovornost svakog Hrvata. Zato jer ime je sve i svaki Hrvat prilazeći zajednici pod istim imenom čuva opće dobro Hrvata.

Zagreb – Split - Osjek - Zadar, svibanj 2016. godine

1. Pokret za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj Život
2. HAZUD
3. Stranka hrvatskog zajedništva
4. Pokret veterana – aktivnih branitelja Hrvatske


Za i informacije:

1. dr. sc. Ilija Barjašić 099 759 7602
2. mr. sc. Miljenko Marić 099 797 1611
3. dočasnik Stjepan Tokić 099 831 7370
4. arh. Ante Pađan 095 827 4996, 098 363 583
5. ing. Ivan Šulog 098 412 632
6. ing. Damir Krtak 098 271 295
7.
Predlažem IME pod kojim će se ujedinjivati Hrvati sa svih kontinenata
1.

utorak, 10. svibnja 2016.

Općina Poličnik platila odvjetnicu Desu Valčić za poslove Općine Poličnik u iznosu 351.064,84 kuna, a ista zastupa privatno po privatnoj tužbi i načelnika Općine Poličnik

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

Priopćenje za javnost


Općina Poličnik platila odvjetnicu Desu Valčić za poslove Općine Poličnik u iznosu 351.064,84 kuna, a ista zastupa privatno po privatnoj tužbi i načelnika Općine Poličnik




Stranka hrvatskog zajedništva sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama zatražila je od Općine Poličnik pristup informaciji o plaćanju usluga odvjetničkog društva Dese Valčić iz Zadra.

U odgovoru Općine Poličnik, službenika za informiranje navodi se da su sve informacije vidljive u Službenom Glasniku Općine Poličnik 4/16 u izvršenju proračuna za 2015. godinu. Uvid o Godišnji izvještaj o izvršenju proračuna Općine Poličnik za razdoblje od 01.01.2015. do 31.12.2015. godine, Službeni Glasnik Općine Poličnik br.4/16, od 21.ožujka 2016. godine pod rubrikom intelektualne i osobne usluge Općina Poličnik je platila odvjetničke usluge Desi Valčić za 2015. godinu u ukupnom iznosu od 351.064,84 kuna.

Odvjetnica Desa Valčić pruža odvjetničke usluge Općini Poličnik više godina te se pretpostavlja da je Općina Poličnik platila milijune kuna odvjetnici Desi Valčić.

Općina Poličnik angažirala je odvjetnicu Desu Valčić da je zastupa u određenim poslovima, te je i plaća. Odgovorna osoba za izvršenje proračuna Općine Poličnik je načelnik Davor Lončar.

Ista odvjetnica Desa Valčić zastupa Davora Lončara i po privatnoj tužbi za kazneno djelo klevete koja se vodi u Općinskom sudu u Zadru , a koju je protiv predsjednika podružnice Stranke hrvatskog zajedništva Poličnik podnio navedeni načelnik Općine Poličnik Davor Lončar.

Dostavljamo ovo priopćenje i Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa da utvrdi je li sukob interesa da Općina Poličnik plaća odvjetnicu za poslove Općine Poličnik i privatno zastupa po navedenoj privatnoj tužbi načelnika Općine Davora Lončara.


U Zadru, 10. travnja 2016. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

četvrtak, 5. svibnja 2016.

NAKON 20 GODINA LJUDI NAPROSTO BJEŽE IZ SLAVONIJE

NAKON 20 GODINA LJUDI NAPROSTO BJEŽE IZ SLAVONIJE

http://www.nezavisniportalsirokopolje.hr/nakon-20-godina-ljudi-naprosto-bjeze-iz-slavonije/




Ovo je ludnica, četiri autobusa kreću iz Osijeka, dok će nam se peti pridružiti iz Slatine – riječi su jednog od vozača "Čazmatransa" koji su krenuli s osječkog autobusnog kolodvora put Njemačke.

Ostao sam zatečen današnjom slikom od 15 sati s autobusnog kolodvora iz slavonske metropole. Miješaju se emocije, mislim se pa ipak će si mladi ljudi pristojno zaraditi i omogućiti si bolji život kroz neko vrijeme, a opet računam to je 200-tinjak većinom mladih koji odoše samo danas.
Kažem šoferu kako je u prvom mjesecu išao samo jedan ili dva autobusa, na što mi on lakonski odgovori da je od tada prošlo šest mjeseci.

Često je sada ovako – pitam ga, kao da sam htio da me makar slaže kako je ovo danas nekakav izuzetak. Nije pomoglo, kada je vidio da mobitelom slikam reče mi: "Vozim gotovo 30 godina, a većinu sam radnog vijeka proveo na vanjskim linijama. Ovo što se sada događa je ludnica, ponekad dok prolazim kroz ta naša slavonska sela pogledam, majku mu da li je tu netko uopće ostao. Znaš da pomislim kako ćemo imati posla ove godine i iduće, da onda više nećemo imati koga voziti jer će svi otići do tada."
Razgovaram s ljudima, jedan stariji čovjek iz Baranje (procjenjujem blizu 70-ih) prati sina. Oči pune suza, gotovo plačnim glasom govori mi kako su nekada imali bogato imanje, a sada sina jedinca šalje u svijet jer nema se od čega živjeti.

Kako ljudi misle da nema šanse da bude bolje, najbolje oslikava sljedeći razgovor. Trojica prijatelja idu u Stuttgart, pitam ih gdje rade i tako to, dobijem odgovor nisu ništa našli, kada dođu tamo onda će tražiti posao!? Zar se ne bojite – pitam ih?

"Čega? Imamo obitelji, nas dva po dvoje djece, a prijatelj jedno. Ne radimo više od dvije godine, ne može biti gore, kada su svi našli naći ćemo i mi nešto posla."

Gledam oko sebe, zagrljaji i suzne oči na svakom koraku.
E moja Slavonijo što si ti doživjela!

Kako će uskoro predizborni skupovi imam prijedlog za političke opcije.
Dođite četvrtkom i subotom na osječki autobusni kolodvor nešto prije 15 sati pa tim mladim ljudima recite nešto.

Ovo je ludnica, četiri autobusa kreću iz Osijeka, dok će nam se peti pridružiti iz Slatine – riječi su jednog od vozača "Čazmatransa" koji su krenuli s osječkog autobusnog kolodvora put Njemačke.

Ostao sam zatečen današnjom slikom od 15 sati s autobusnog kolodvora iz slavonske metropole. Miješaju se emocije, mislim se pa ipak će si mladi ljudi pristojno zaraditi i omogućiti si bolji život kroz neko vrijeme, a opet računam to je 200-tinjak većinom mladih koji odoše samo danas.
Kažem šoferu kako je u prvom mjesecu išao samo jedan ili dva autobusa, na što mi on lakonski odgovori da je od tada prošlo šest mjeseci.

Često je sada ovako – pitam ga, kao da sam htio da me makar slaže kako je ovo danas nekakav izuzetak. Nije pomoglo, kada je vidio da mobitelom slikam reče mi: "Vozim gotovo 30 godina, a većinu sam radnog vijeka proveo na vanjskim linijama. Ovo što se sada događa je ludnica, ponekad dok prolazim kroz ta naša slavonska sela pogledam, majku mu da li je tu netko uopće ostao. Znaš da pomislim kako ćemo imati posla ove godine i iduće, da onda više nećemo imati koga voziti jer će svi otići do tada."

Razgovaram s ljudima, jedan stariji čovjek iz Baranje (procjenjujem blizu 70-ih) prati sina. Oči pune suza, gotovo plačnim glasom govori mi kako su nekada imali bogato imanje, a sada sina jedinca šalje u svijet jer nema se od čega živjeti.

Kako ljudi misle da nema šanse da bude bolje, najbolje oslikava sljedeći razgovor. Trojica prijatelja idu u Stuttgart, pitam ih gdje rade i tako to, dobijem odgovor nisu ništa našli, kada dođu tamo onda će tražiti posao!? Zar se ne bojite – pitam ih?

"Čega? Imamo obitelji, nas dva po dvoje djece, a prijatelj jedno. Ne radimo više od dvije godine, ne može biti gore, kada su svi našli naći ćemo i mi nešto posla."

Gledam oko sebe, zagrljaji i suzne oči na svakom koraku.
E moja Slavonijo što si ti doživjela!

Kako će uskoro predizborni skupovi imam prijedlog za političke opcije.

Dođite četvrtkom i subotom na osječki autobusni kolodvor nešto prije 15 sati pa tim mladim ljudima recite nešto.