srijeda, 29. lipnja 2016.

Općini Stankovci blokirano 1.8 milijuna kuna

Općini Stankovci blokirano 1.8 milijuna kuna

http://www.mladez-stankovci.org/opcini-stankovci-blokirano-1-8-milijuna-kuna/


Odlukom općinskog suda u Zadru u sporu općine Stankovci sa tvrtkom Stečajna masa A.A.d.o.o. Poličnik izvršena je zapljena novčanih sredstava općine Stankovci u iznosu od 1.800.912 kuna. Sredstva se nalaze na izdvojenom računu do okončanja sudskog spora na temelju Rješenja o ovrsi.
Kako smo na sjednici vijeća saznali radi se o prometnici u mjestu Radašinovci, koja se je 1995. godine nalazila pod općinom Stankovci.

Općina Stankovci je tada “formalno” raspisala natječaj, jer su sredstva trebala osigurati Zadarska županija i Hrvatske ceste?

No kako se tvrdi, sredstva su isplaćena podizvođaču, a ne tvrtci koja je dobila na natječaju!
Za ovu situaciju, načelnik općine prozvao je bivšeg načelnika Jakova Deura, kazavši kako on poznaje samo dvije osobe koje su svjedočile protiv sebe, a to su Stipe Mesić na sudu u Den Haagu i bivši načelnik Jakov Deur na sudu u Benkovcu.

Na službenoj stranici općine Stankovci je objavljeno izvršenje proračuna u službenom glasniku br. 2/2016, no ovdje vam donosimo i bilješku koja nam je bila u materijalima za sjednicu vijeća gdje je opisana blokada spomenutih sredstava.

Božidar Kalmeta i Bianca Matković na računima u Austriji imaju ukupno 5.446.500,00 eura



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Božidar Kalmeta i Bianca Matković  na računima u Austriji imaju ukupno 5.446.500,00 eura



Na ponovljenom suđenju za aferu Fimi media, Božidar Kalmeta i Bianca Matković  nisu došli na saslušanje, a nedolazak su opravdali službenim putovanjem. Ovih dana maxportal je objavio 186 tajnih računa Hrvata u Austriji, a na popisu se nalazi 186 osoba među kojima je i Božidar Kalmeta s 4.076.500,00 eura i Bianca Matković s 1.370.000,00 eura. Građani Zadra komentiraju njihov nedolazak na saslušanje „da su otišli na službeni put provjeriti je li im sve u redu s računima“. 

Prilog:


Zadar, 29. lipnja 2016. godine





STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

subota, 25. lipnja 2016.

Sretan Dan državnosti!



Sretan Dan državnosti!



Današnji dan nosi posebnu važnost za Republiku Hrvatsku jer se 25. lipnja 1991. godine dogodila povijesna odluka Hrvatskog sabora –  donesena je Ustavna odluka o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske. Tim je činom ispunjen san i težnja mnogih naraštaja hrvatskoga naroda za neovisnom, suverenom, slobodnom i samostalnom državom. 


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA


četvrtak, 23. lipnja 2016.

Mostovci dali potporu radnicima "Solidarnosti"

Mostovci dali potporu radnicima "Solidarnosti"

 

http://radio.hrt.hr/radio-zadar/clanak/mostovci-dali-potporu-radnicima-solidarnosti/122099/

 

 

Više od stotinu zadarskih tvrtki otišlo je u stečaj, njihova je imovina rasprodana, a na toj su priči zaradili mešetari i banke - upozoravaju bivši radnici propalih tvrtki, okupljeni u Udruzi "Solidarnost". Njihove kaznene prijave se ne rješavaju, pa pomoć traže od političara.

Udruga "Solidarnost" upravo je zbog toga i osnovana, kako bi zastupala interese radnika zadarskih propalih tvrtki. Njihov popis uništenih poduzeća u pretvorbi i privatizaciji, te kroz stečajeve popeo se na oko 130. Uvjereni su kako su tvrtke namjerno uništene, pa su obilnu dokumentaciju o propasti zadarskih poduzeća predali DORH-u. Stvari se ne miču s mrtve točke - upozorava čelnik Solidarnosti Čedo Alić. Na raznoraznim montiranim sudskim procesima , koji se nakaradno zovu stečajevi, gdje su stečajni upravitelji, koji formalno naplaćuju novac, a uništavaju tehnologiju, naplatili cirka 6,7 milijardi kuna nagrada zbog što su uništili hrvatsko gospodarstvo, rekao je Alić.

Zato su se za pomoć obratili političarima. Odazvali su se MOST-ovci Ines Strenja Linić i Miro Bulj. Kao što smo kazali u slučaju INA-MOL, tako smo i u Zadru došli kazati nećete, ali smo isto tako došli poslati poruku ovim radnicima da se može boriti i da se zajedno mogu izboriti za ono što im je otuđeno neprijateljski, a za sve su krivci političke elite, kako lokalne razine, regionalne, tako i državne. Pozivam još jedanput institucije, DORH i USKOK da sagledaju stvari i da vrate otuđeno od naših ljudi i naših radnika, istaknuo je Bulj.

Iako pretvorbeni i privatizacijski kriminal ne zastarijeva, malo je slučajeva u kojima bi nezakonito stečena imovina uopće mogla biti vraćena onima koji su je i stvarali.

subota, 18. lipnja 2016.

Neprijatelj se nametnuo specijalnim ratom – huliganstvom protiv hrvatskog naroda



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Neprijatelj se nametnuo specijalnim ratom – huliganstvom protiv hrvatskog naroda



Huliganski ispadi na utakmici Hrvatska – Češka u Francuskoj još jedan su pokazatelj nesposobnosti službene hrvatske politike da provodi čak i svoje zakone koji reguliraju ovu problematiku. Problem kojeg „političari“ RH nisu svjesni, a niti ga mogu riješiti, problem koji je sve veći, smišljen  po novim potencijalnim okupatorima – eksploatatorima, koji razbijaju hrvatsko zajedništvo. 

Nevjerojatno, nisu u funkciji niti državne institucije koje su zadužene kao „servis,“ koji plaćaju građani. Neprijatelj se nametnuo specijalnim ratom – huliganstvom protiv hrvatskog naroda. Kada su u pitanju hrvatsko zajedništvo i  opće, Hrvatska, hrvatski narod bez oklijevanja treba se ustati i sa svim raspoloživim sredstvima boriti se protiv takvih razbijača, da se nikada više ne usude! ! ! 

Hrvatska vlada s institucijama huliganske ispade mora vidjeti kao veliki problem u državi. Huliganski ispadi, instruirani su čak u institutima pojedinih (svojih) država u svijetu. Za blamažu i sramotu u Francuskoj odgovorne su sve Vlade RH, i HDZ-ove i SDP-ove koje nisu znale ili htjele rješavati nagomilane probleme.

Zagreb-Zadar, 18. lipnja 2016. godine






STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

petak, 17. lipnja 2016.

Garavi: Ako propadam ja neka propadne cijela Hrvatska i cijeli svijet



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Garavi: Ako propadam ja neka propadne cijela Hrvatska i cijeli svijet



Bespoštednom borbom za vlast i osobne interese, Karamarko nakon što je pao za sobom je povukao u propast Vladu i cijelu Hrvatsku. Najveći krivac za ovako katastrofalno političko stanje u državi je isključivo Karamarko, koji zbog osobnih interesa i straha od otkrivanja svih njegovih afera, za taoca drži cijelu Hrvatsku.

Vodio se egoističkim „ako propadam ja neka propadne cijela Hrvatska i cijeli svijet“. To osobno egoističko, baš to uništava državu Hrvatsku, jer Karamarko stavlja sebe ispred općeg dobra. Dakle, sam je svrha sebi. SHZ smatra da pojedinac u odnosu na opće dobro nije ispred kako žele pojedinci u Hrvatskoj. Dakle, bilo koji pojedinac ili čak više njih ne može i ne smije zasjeniti opće dobro. O časti ili nečasti govore njegova djela ili nedjela, a ne tendeciozan pojedinac koji bi zaokupljao, iscrpljivao i zasjenio opće dobro.


Zagreb-Zadar, 17. lipnja 2016. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

petak, 10. lipnja 2016.

GLAS KONCILA OPTUŽIO KARAMARKA ZA IZDAJU NACIONALNIH INTERESA

DIREKTNI UDAR

GLAS KONCILA OPTUŽIO KARAMARKA ZA IZDAJU NACIONALNIH INTERESA 'Vuče poteze koji znače spašavanje interesa samo jednoga čovjeka pošto-poto, pod bilo koju cijenu'




http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/karamarko-ovo-nije-ocekivao-predsjednik-hdz-a-na-udaru-glasa-koncila/4422921/

KARAMARKO OVO NIJE OČEKIVAO Predsjednik HDZ-a na udaru Glasa koncila

Tomislav Karamarko, još uvijek prvi potpredsjednik Vlade, sigurno nije očekivao da će ga vodeći hrvatski katolički tjednik Glas Koncila u novom broju optužiti da zbog osobnih političkih interesa dovodi u pitanje državne i nacionalne interese.

A upravo to je suština komentara u Glasu Koncila koji potpisuje glavni urednik Ivan Miklenić.

NAJEDNOM NESPOSOBNI

Čak je i SDP rijetko napadan pod optužbom koju Glas Koncila upućuje HDZ-u: "Zašto najjača politička stranka, koja ima velike zasluge za stvaranje samostalne Hrvatske, postaje najednom nesposobna prepoznati što je stvarno u službi općega dobra, odnosno interesa Hrvatske, a što ruši i tu političku stranku i teško šteti Hrvatskoj?"
Dalje iznosi optužbu protiv HDZ-a za manipuliranje medijima i javnošću, pritisak na partnere... "Vrh stranke stavio se tako u službu destabiliziranja Vlade, premda ju je on oblikovao i ekipirao, pa je očito da je zapravo istjerivao neke druge ciljeve, a ne opće dobro hrvatskoga društva i hrvatske države", piše Glas Koncila.

Direktni udar

A onda stiže direktni udar na Karamarka: "Kad je u javnosti zaživjela afera 'konzultantica', kako su je krstili mediji, i kad je postalo više nego jasno da bez obzira na pravnu krivnju ili odgovornost neupitno postoji moralna i politička odgovornost, umjesto poteza koji bi bili u službi stvarnoga općega dobra, došli su potezi koji znače spašavanje interesa samo jednoga čovjeka pošto-poto, pod bilo koju visoku cijenu", optužio je Ivan Miklenić.

Da ne bi bilo nedoumice tko je u savezu dobar, a tko loš, slijedi zaključak: "Jedan potpredsjednik (Božo Petrov, op. a.) javno je pristao u interesu Hrvatske odstupiti sa svog položaja, a drugi (Tomislav Karamarko) ne samo da nije na to pristao, nego je počeo raditi na smjeni predsjednika Vlade.

Javno očitovanje obojice potpredsjednika, analizirano sa stajališta općega dobra, više je nego jasno očitovalo komu je do hrvatskoga dobra, a komu je do vlastitih interesa".

četvrtak, 9. lipnja 2016.

HRVATI DILJEM SVIJETA UJEDINITE SE 2

HRVATI DILJEM SVIJETA UJEDINITE SE 2

http://www.pokretzapreporodhrvatskogduha.hr/?view=cmt&newsid=138




Bog ne pomaže po neredu - urušenom zlu, naprotiv protivi se zlu. Antihrvati kao veterani na hrvatskim prostorima i Hrvati kvalitete janjičara doslovce se nad Hrvatima iživljavaju. A Hrvati još ne shvaćaju da se Hrvatska mora dnevno braniti od uljeza, na svim poljima.

Raznim antihrvatski raspoloženim grupicama i danas se u Hrvatskoj želje ostvaruju, kao i njihovim očevima i djedovima. Umišljeni ali i ograničeni Jokići – specijalaci, ekspementirajući po cijenu hrvatske tradicije, uporno rade na zacrtanim ciljevima, što dnevno pokazuju preko svojih želja u Hrvatskoj. Oni bi, kao neki uljezi u hrvatskom korpusu, hrvatski jezik koji je odraz hrvatskog duha, u funkciji hrvatskog naroda u sklopu kulture, prepravljali po zakonima materije (Ž. Jovanović) i tako obrazovali Hrvate. Nepozvani, ali uporno maloumnim stilom, umišljeno, kategorički diktirali bi i tako urušavali Život u Hrvatskoj.

A Hrvati kao da nisu sve skupa već doživjeli kroz povijest, pa 10 milijuna pasivno promatra nekoliko tisuća izviđača – spavača, kao potencijalnih okupatora iz susjedstva, kako tendenciozno usmjeravaju Hrvate u budućnost, po pravilima psihologije za mase. Ispirući mozgove na sve načine kako bi Hrvate navikli i podredili ih zbog svojih interesa. Naučili su to od svojih očeva kako eksploatirati, urušavati Hrvatsku, kako sramotiti, Hrvatima rušiti čast i dostojanstvo, jer im Hrvati još dozvoljavaju.

I danas Hrvati ne shvaćaju ozbiljno kako spomenuti gosti imaju stranke, kao oruđe, preko kojih kontroliraju Hrvate radi svojih interesa – jer postvareni u ovo vrijeme očito su su se raspametili, pa funkcioniraju kao roboti dok izvršavajući zadatke ruše sklad Hrvata. Tako uzmu u ime općeg dobra pa troše za osobno orgijanje u stvorenim kaljužama po Hrvatskoj. Navikavaju Hrvate, bizantskom demagogijom pa im tumače što je politika, dok se neodlučnim Hrvatima urušava čast i dostojanstvo. Likuju da smo odraz stvorene sudbine, dok eksploatiraju u Hrvatskoj i danas. Doista, dezorijentiranim Hrvatima sudbina se tvori po receptu uljeza.

Očito, jer volja Hrvata nije u skladu s voljom Stvoritelja, zato su zavarani prividom – modernizmima . . . Treba shvatiti da država postoji po zasluzi, koliko se čuva ili kocka, naročito se to vidi kada se sve skupa promatra sa strane. Zato, umjesto zadovoljstva čovjek se suočava s posljedicama: nevjerom, neizvjesnošću i strahom u kaljuži. A raskrinkano zlo, kao trovač obitelji, države tek pokazuje sav svoj bijes, ubire danak pomoću demagogije „modernog obrazovanja – pedagogije“.

Kvazi intelektualce, dok orgijaju maskirani, ne zanimaju pravila Života . . , njima je dublje poimanje Života, kao postvarenim trovačima, nepojmljivo, pomućeni strastima. . . Dakle, dekadentni su po samovolji i konačni, kao sadisti i mazohisti sigurno završe na smetlištu . . . a hrvatski narod zbog svoje pasivnosti i neodlučnosti trpi i živi neuredno. Zato i nije čudno da gosti – uljezi uspješno kontroliraju, obezglavljuju i eksploatiraju Hrvate.
Očigledno, o svakom časnom pojedincu odlučuje se po direktivama iz stranaka, preko policije, sudova i pojedinaca s kojima manipuliraju „političari“ kvalitete kakve jesu, nisu svjesni da su odraz nereda.

Zato vladari u Hrvatskoj nemaju i ne trebaju savjete izrazitih Hrvata. Nalogodavci njihovi s pretenzijama ne kriju da su Jugoslaveni, Mađari, . . . u funkciji raznih milicija i udruga. Ali, dok taktiziraju, Hrvatima janjičarima, prema potrebi, otvore fascikle, ucjenjuju ih i bilježe kako surađuju s njima i koliko djeluju.

Eto, tko i zašto ne želi lustraciju, već kao postvareni eksploatatori manipuliraju s maloumnim „političarima“ janjičarima „da ih se ne bi razotkrilo kao bivše – sadašnje, puke maloumne operativce“, produžene ruke zla, a koji su instalirani na punktove radi osobnih interesa. Nitko ih ne napada, već se samo pasivno promatraju njihove nedjela, a oni kao postvareni priznaju samo silu, ne boje se pasivnih katolika koji ih svojom indiferentnošću suportiraju u zlu, a kao neodlučni u borbi protiv zla nisu dragi Bogu. Kao ni hrvatski vladari koji izdaju povjerenje birača pa ne djeluju u ime života.

Dakle, čovjeku je dužnost odlučno, u ime života, suprotstaviti se postvarenima kao slugama zla. Zapriječiti im mjesta gdje se odlučuje u ime općeg dobra. Tek tada će Bog pomoći, kada se odbace oni koji urušavaju život, neuredne - postvarene „hrvatske političare“. Isti svojim djelovanjem zatiru natalitet u Hrvatskoj. Oni kao takvi su rođeni - nisu abortirani, a ubijali bi abortusima druge i prije rađanja, po svojoj mjeri ( obrazovanja – pedagogije) čime pokazuju bezdušnost, bešćutnost. Kao zastupnici „političari“ pokazuju da su za cara, carstvo mrtvih. Eto konfuzije koja se očituje po neredu, zlu, čemu se protivi Bog-Život. Dakle, Bog ne pomaže zlo koje je protiv života, koje funkcionira kada zavadi - razdvoji pa vlada i eksploatira. Od Austrije, Mađarske, Turske, Italije, Srbije. . . dakle, takvi su nam se pokazali susjedi, takav je „postvareni – bezdušni“ čovjek na Zemlji dok čini zlo, koje Bog ne zaštićuje, naprotiv osuđuje i protivi se takvima. Samo, pomaže one koji jesu i suportiraju Život.

Samokritički! Stvarane prilike i uvjeti u Hrvatskoj stvorene su po Hrvatima pa su privukli Mađare, Srbe, Turke. .,. koji su došli i lukavo rušili hrvatske vrijednosti samo zbog koristi i protiv su Hrvata kao domaćina. I danas tako odgajani njihovi potomci urušavaju Život u Hrvatskoj i ometaju čestite Hrvate u službi Života.

Grci nakon Perikla, zavedeni prividom i nagonima, su mislili da im se nered neće razbiti o glavu, čak su filozofski pravac sofizam prepravili za dekadentne potrebe. Narušili su pravila života, pa im moralna strana nije bila na prvom mjestu. . , poslužili su kao opomena, jer nisu slušali svoje mudrace, pa su zato propali.
Zato, lustracija je nezaobilazna!


Zagreb, lipanj 2016. godine


dr. sc. Ilija Barjašić
Predsjednik Pokreta za preporod hrvatskog
duha i poticanje nataliteta – Život
i
predstojnik HAZUD-a za poticanje nataliteta u Hrvatskoj