nedjelja, 28. kolovoza 2016.

DOŠLO VRIJEME DA SE VARALICAMA KAŽE DA NISU IZVRŠILI OBEĆANJA



Stranka hrvatskog zajedništva
Podružnica Zadarske županije

Priopćenje za javnost

DOŠLO VRIJEME DA SE VARALICAMA KAŽE DA NISU IZVRŠILI OBEĆANJA





Mještani Vukšića kod Benkovca ogorčeni su sa gradskom vlašću Benkovca, kao i županijskom vlašću što Vukšić još nema vodu u 21. stoljeću. Nitko ne zna kada će početi izgradnja vodoopskrbnog sustava, odnosno lokalne mreže. Navedeno mjesto jedno u od najvećih u gradu Benkovcu nema još vodovod te se opskrbljuju iz vlastitih gusterni. Veliki problem mještanima zadaju i neobnovljeni seoski bunari, a grad Benkovac ne poduzima ništa kao da se to njih ne tiče. Fotografirali smo u Vukšiću neobnovljeni seoski bunar „Vrilina“ čija slika govori više od riječi.

Također obratili smo se i  direktoru komunalnog poduzeća Vodovod i odvodnja d.o.o. Benkovac na upit kad će stanovnici Vukšića dobiti vodu.
- Poštovani konkretan odgovor kad će stanovnici Vukšića dobiti vodu za sad nije moguće dati iz razloga što za sad još uvijek nije zatvorena financijka konstrukcija. Prije izgradnje lokalne mreže potrebno je izgraditi 2 i 5 fazu izgradnje vodoopskrbnog sustava Benkovac-Lišane Ostrovičke. Obje faze izgradnje vodoopskrbnog sustava Benkovac-Lišane Ostrovičke zajedno sa lokalnom mrežom Vukšić-Prović su nominirane na financijski program Hrvatskih voda EIB-CEB, za sada nemamo saznanja da li su prihvaćene. Što se tiče EU projekata Benkovc je u planu za 2023.g i za sada na EU projekte nije bilo moguće nominirati ove projekte, naveo je direktor Hrvoje Bura.

Zbog stalnih obećanja pred izbore da će Vukšić dobiti vodu mještani Vukšića nazivaju vlastodršce Benkovca i Zadarske županije varalicama jer ih stalno varaju. Iz navedenog je vidljivo da se može postati gradonačelnik, župan...i pobjediti na izborima bez ikakvih dobrih djela. U Zadarskoj županiji je narastao toliki broj neradnika da se sofistički izbore pomoću laži, udruženi u neke stranke kakve jesu i danas u Hrvatskoj, potom se nametnu za vođe, rukovodioce . . . i uvijek neodgovorni. I dođe vrijeme da se takvima  kaže da nisu izvršili obećanje, da proturječe dobru, da ne djeluju u skladu s pravilima života.


Vukšić – Zadar, 28. kolovoza 2016. godine


Stranka hrvatskog zajedništva
Podružnica Zadarske županije

četvrtak, 25. kolovoza 2016.

Petrinina lista u IX. juriša na Most i Živi zid



Petrinina lista u IX. juriša na Most i Živi zid




Sve smo rasprodali, Hrvatska danas gotovo i nema imovine. Postavlja se pitanje tko će upravljati sredstvima za proizvodnju koja donose profit. U ovoj smo situaciji jer ne funkcionira pravna država, to je temeljni problem. Mi želimo bolju Hrvatsku koju jamči samo pravna država. U koaliciju smo okupili sve slojeve društva, a po anketama u ovoj izbornoj jedinici za treće mjesto se bori naša koalicija, Most i Živi zid, poručio je Petrina te pozvao hrvatske građane da 11. rujna izađu na izbore i svoje povjerenje daju koaliciji "Nema prodaje". 

Petrina je u Zadru jučer boravio na predstavljanju zadarskih kandidata na listi za IX. izbornu jedinicu, koje je nositelj rekavši kako je naziv koalicije simbol za sve što se tijekom 25 godina događalo u Hrvatskoj. Uz njega, javnosti su se predstavile zadarske snage, Enio Meštrović, drugi na  listi, Miljenko Marić na trećem mjestu, Čedo Alić na četvrtom te Sanja Burčul kao 12. na listi.

- Neodgovornost za preuzete dužnosti dviju najvećih stranaka HDZ-a i SDP-a u zadnjih 15 godina, čije su posljedice katastrofalne za Hrvatsku, pad nataliteta, uništena industrija, neobrađena polja, razlog je što smo se udružili u koaliciji "Nema prodaje", rekao je Miljenko Marić.
Ukoliko osvoje dovoljan broj glasova za ulazak u Hrvatski sabor, zastupnici ove koalicije, kažu, imaju rješenja kako bi se potaknula proizvodnja.
- Kada je riječ o Zadarskoj županiji, pokrenut ćemo da Dalmatinska banka, današnja OTP, isplati naknadu štete osnivačima banke. Dosada je od 122 isplaćen tek jedan osnivač, Bagat precizna mehanika sa 57 milijuna kuna. Ukupan dug je 11 milijardi kuna. Na ovoj isplati ćemo inzistirati jer imamo i pravomoćnu presudu. Stoga smo pokrenuli inicijativu da Fond za privatizaciju, današnji CERP, plati otplaćene dionice radnicima poduzeća u pretvorbi čiji je vlasnik bio Fond za koji držimo da je odgovoran što su sva poduzeća otišla u stečaj, pojasnio je Marić.

Zadarski majstor performansa Enio Meštrović bio je jučer vrlo kratak u svojoj izjavi rekavši kako neće dopustiti da drugi misle i rade umjesto njih, već će oni misliti svojom glavom, a uđu li u Sabor nikad neće biti u većini jer nisu podobni.

Sanja Burčul, odgojiteljica po struci kao 12. na listi, najavila je kako će se, postane li saborska zastupnica baviti problematikom struke obrazovanja i odgoja.

srijeda, 24. kolovoza 2016.

PREDSTAVLJENI ZADARSKI KANDIDATI "NEMA PRODAJE"



PREDSTAVLJENI ZADARSKI KANDIDATI "NEMA PRODAJE"

http://www.057info.hr/vijesti/2016-08-24/petrina-hrvatska-uskoro-bez-imovine-mestrovic-necemo-sporkati-lice



Koalicija „Nema prodaje" u Domu Sindikata predstavila je zadarske kandidate na listi za IX. izbornu jedinicu. To su Enio Meštrović na 2. mjestu, Miljenko Marić na 3. mjestu, Čedo Alić na 4. mjestu i Sanja Burčul na 12. mjestu.

Na predstavljanju je bio i nositelj liste saborski zastupnik i načelnik Općine Primošten Stipe Petrina.

- Nema prodaje simbolički je naziv za sve što se događa zadnjih 25 godina. Vladavina SDP-a i HDZ-a dovela je do toga da Hrvatska više gotovo nema imovine. Ako sljedeća Vlada nastavi ovako, Hrvatska će uz Eritreju biti jedina država bez imovine. Sve ovo posljedica je nepostojanja pravne države. Svi osjećate slom sustava i društva koji čine državu. Skupili smo sve nezadovoljne slojeve društva, od performera do umirovljenika. Ako želite i dalje ovakvo stanje, nemojte glasati za nas, no ako želite bolje stanje, mi smo jedini koji imamo rezultate, rekao je Petrina koji, sudeći po anketama, očekuje 3. mjesto u IX. Izbornoj jedinici.

- Neodgovornost za preuzete dužnosti dviju najvećih stranaka HDZ-a i SDP-a čije su posljedice vladanja katastrofalne za Hrvatsku. Drastičan pad nataliteta, neobrađena polja, uništenje industrijske proizvodnje, neproglašenje gospodarskog pojasa i destimuliranje Hrvata za povratak u domovinu, razlog je zašto smo se udružili u koaliciju Nema prodaje. Oni izjavljuju da će zaposliti radnike, a uništili su zadnju tvornicu u Zadru, rekao je Miljenko Marić, pravni savjetnik Udruge „Solidarnost".

Dopredsjednik Udruge Čedo Alić staknuo je kako će se boriti za socijalna i ekonomska prava građana koja su u Zadarskoj županiji "do sramotne razine pogažena". Četvrta zadarska kandidatkinja, odgojiteljica predškolske djece Sanja Burčul, najavila je da će njezin rad biti usko vezano za struku i visoko obrazovanje.
- Nemam privatnih interesa i isključivo mi je stalo do općeg dobra.Sve što imamo treba ostati našoj djeci i unucima, a mi prodajemo sve i tako ne mislimo na našu djecu, napomenula je Burčul.

Emotivno se medijima obratio poznati zadarski performer Enio Meštrović, čija je nezavisna lista pobijedila HDZ na nedavno održanim izborima za vijeće Mjesnog odbora na Bokanjcu.

- Vidite me uvijek u drugom svjetlu, time pokušavam potaknuti ljude da se zamisle, nasmiju meni, a u tome ipak vide sebe i preispitaju se. Koalicija Nema prodaje razmišljaju svojom glavom i ne daju drugima da živimo naš život. Mi ćemo se truditi, ako dođemo u Sabor, suzbiti život od nerada na račun ljudi koji ne mogu preživljavati od svoga rada. Nikad nećemo biti u većini jer nismo podobni. Mi vam nećemo obećavati brda i dolina koja ne postoje, mi vam možemo samo obećati da ćemo ostati svoji te da nećemo "šporkati" naše, ni vaše lice, poručio je Meštrović.

U koaliciji "Nema prodaje" nalaze se SHZ, Nezavisna lista Stipe Petrine, Slobodna Hrvatska, Pokret Zajedno, ORaH, Stranka umirovljenika i Udruga Solidarnost.

ponedjeljak, 22. kolovoza 2016.

Gulili krumpir: Koalicija Nema prodaje predstavila program pravosudne reforme



Gulili krumpir: Koalicija Nema prodaje predstavila program pravosudne reforme






Hrvatsko pravosuđe je najteža točka i rak-rana hrvatskog društva jer nam je, prema relevantnim istraživanjima, pravosuđe najgore u Europi, rekao je Dušan Cvetanović.

Koalicija Nema prodaje, koju čine Nezavisna lista Stipe Petrine, Slobodna Hrvatska, Pokret Zajedno i ORaH, predstavila je u ponedjeljak program pravosudne reforme u kojem je glavni naglasak na učinkovitijem sudstvu koje je sada, ocijenili su, sporo, tromo, korumpirano i bez ikakve inicijative.
Hrvatsko pravosuđe je najteža točka i rak-rana hrvatskog društva jer nam je, prema relevantnim istraživanjima, pravosuđe najgore u Europi, rekao je Dušan Cvetanović iz Slobodne Hrvatske. Naveo je da Hrvatska ima pet puta više sudaca od Danske, a hrvatski građani na pravomoćne presude čekaju više od 400 dana.

Protiv kažnjavanja guljenjem krumpira

U našem programu je model smanjenja broja dana do izricanja pravomoćne presude, ali i načini kako suzbiti korupciju koja je među najvećima u Europi. Ne smije se dopustiti da državni dužnosnici za počinjenje teških koruptivnih kaznenih djela kazne služe guljenjem krumpira, istaknuo je Cvetanović.
Aktivisti koalicije Nema prodaje ispred zgrade Vrhovnog suda na zagrebačkom Zrinjevcu izveli su i performans u kojem su gulili krumpire. Na transparentima su istaknuli - "Ukrao 50 milijuna, ogulio 5 kilograma krumpira";  "Ukrao 100 milijuna, ogulio 10 kilograma krumpira".

Karino Hromin Šturm, predsjednik Pokreta Zajedno, ključnom mjerom smatra pooštravanje stegovne odgovornosti sudaca. Prošle godine stegovno je odgovaralo svega nekoliko sudaca, a s druge strane imamo primjere katastrofalnih sudačkih odluka. Suci moraju strože odgovarati, moraju postojati kriteriji koje moraju ispunjavati, a ako to ne čine, moraju otići, poručio je.

Sudbena vlast je na štetu građana, a iz sudačkih redova ne dolazi nikakva inicijativa. Imamo preko 3,5 milijuna predmeta, a neki se vode i po 10, 15 i 25 godina. Danas nemamo nikakve kontrole nad sudstvom jer oni tvrde da su neovisni i da ih se ne smije kritizirati, rekao je Šturm.

Umreženi svi, od odvjetništva do sudaca

Kao primjer pravosudnog nerada naveo je riječku tvornicu Torpedo protiv čijeg je čelništva podneseno više od 50 kaznenih prijava ali niti po jednoj nije učinjeno ništa. "Tamo su umreženi svi, od odvjetništva do svih sudaca u Rijeci i stečajnih sudaca. To je očita pljačka koja traje već godinama", ustvrdio je Šturm.
Pašk Kačinari iz Nezavisne liste Stipe Petrine ocijenio je kako je pravosuđe glavni krivac za nestanak Hrvatske, a ljudi ne shvaćaju da je to planirani projekt. Dok ne počne funkcionirati Državno odvjetništvo i dok se ne izabere 15 općinskih i 22 županijska suca neće biti napretka i rješavanje kriminala, kaže Kačinari.

Zdravko Crnković iz ORaH-a ocijenio je kako naziv "samostalna pravosudna vlast" sve više postaje fraza. Na sudstvu je da pokuša riješiti stanje u vlastitim redovima, a ako ne uspije toga će se morati uhvatiti Hrvatski sabor i, na kraju, hrvatski narod na izborima, rekao je Crnković.