petak, 7. rujna 2012.

Otvoreno pismo Nevenu Mimici, potpredsjedniku Vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Otvoreno pismo Nevenu Mimici, potpredsjedniku Vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku





Potpredsjedniče, 

Vašom izjavom objavljenom u Večernjem listu 5. rujna 2012. godine obmanjujete hrvatsku javnost i ne govorite istinu.

Hrvatska je životima najboljih hrvatskih sinova te žrtvama s nesagledivim posljedicama i  neizliječenim ranama invalida, roditelja i djece poginulih platila svoju neovisnost te je još plaća, a plaćat će i
 desetljećima.

Vi i svi dosadašnji političari koji živite na grbači naroda u ovih 20 godina niste bili u stanju riješiti granice Hrvatske sa susjedima, tako da danas  povijesni teritorij RH koristi Srbija, Slovenija, Crna Gora i Bosna i Hercegovina.

Narodu prijetite da nećemo u EU ako svoj teritorij ne ustupimo susjednim državama.To je notorna laž, sramotna i nedopustiva obmana hrvatskog naroda. Primjer je Slovenija koja nije dala svoj teritorij, naprotiv, uzurpirala je hrvatski pa je ušla u Europu u koju stoga unosi svoj teritorij i dio uzurpiranog hrvatskog teritorija. S čime ćete vi Hrvatsku uvesti u Europu - s teritorijem kojeg sada koristi, a što je onda s teritorijem kojeg sada Hrvatska ne koristi, a nesporno je njen po svim hrvatskim Zakonima i međunarodnim pravom. Kako ćete riješiti granice kada uđemo u Europu u koju nismo unijeli teritorij koji je povijesno i po svim zakonima postanka RH hrvatski?

Nije točna tvrdnja prof. međunarodnog prava Vesne Crnić Grotić da se tim nepotvrđivanjem sporazuma Tuđman - Izetbegović otvara pitanje cijele granice s BiH. Granice s BiH su avnojske, i prema njima i dio poluotoka Klek pripada Hrvatskoj, te ih je potvrdila i Badinterova komisija o razgraničenju među republikama bivše Jugoslavije.

Sporazumom Tuđman - Izetbegović BiH se ustupa dio mora te Mali i Veliki školj koji nikada nisu bili pod BiH. Potvrđivanjem sporazuma Tuđman – Izetbegović, po međunarodnom pravu BiH bi imala pravo izlaza do međunarodnih voda i druga prava koja po avnojskoj granici nema.

Stranka hrvatskog zajedništva oštro se protivi davanju suglasnosti od strane Sabora RH sporazumu tako štetnom za Hrvatsku i hrvatski narod.  Protivimo se zlonamjernim špekulacijama i izigravanju Ustava RH tvrdnjom da je za ratifikaciju tog sporazuma dovoljna  većina u Saboru RH. Za ratifikaciju tog sporazuma (jer se radi o gubitku dijela teritorija RH) mora se odlučiti s dvotrećinskom većinom u Saboru RH iako po Ustavu RH ni Sabor RH nije ovlašten da trguje s hrvatskim teritorijem o kojem treba odlučivati narod RH i to referendumom.  

Stranka hrvatskog zajedništva oštro se protivi ulasku Hrvatske u EU dok ne riješimo granice sa susjedima. Oštro se protivimo svim bratskim odnosima s bivšim državama nastalih raspadom Jugoslavije dok se ne riješe granice.

Vi gospodine potpredsjedniče, koji se držite iznad hrvatskog naroda, znate da je Hrvatska gubitnik ako uđe u EU, a da nije riješila svoje granice sa susjedima. Vi i Vaša stranka bili ste na vlasti i niste to riješili. Danas ste na vlasti i opet niste ni pokušali riješavati pitanje granica, ali intenzivno nekulturno i ispod svakog nivoa intelektualca bez iole savjesti prema hrvatskom narodu i državi Hrvatskoj trgujete s hrvatskim teritorijem. To je s vaše strane nemoralno, nepošteno prema narodu koji Vam je dao mandat da upravljate, a ne da poklanjate niti da  trgujete s hrvatskim teritorijem.

O hrvatskom teritoriju može odlučivati samo hrvatski narod i to referendumom, a ni Sabor ni narod nije vas ovlastio da trgujete hrvatskim teritorijem, jer je po Ustavu RH Hrvatska jedinstvena nedjeljiva cjelina.

Molimo Vas da ne trgujete s hrvatskim teritorijem bez suglasnosti hrvatskog naroda. Narod Vas nije za to ovlastio i za to nemate mandat.

Ukoliko samovoljno Vlada RH ustupi hrvatski teritorij bilo kojoj drugoj državi, Stranka hrvatskog zajedništva u suradnji sa svim zdravim snagama u Hrvatskoj će pokrenuti postupak odgovornosti svih učesnika u tom sramotnom postupku   i tražiti da se proglase  izdajicama hrvatskih nacionalnih interesa te da za svoja nedjela moralno, materijalno i kazneno odgovaraju.

Trgovanje hrvatskim teritorijem je nacionalna izdaja hrvatskih interesa i to vam nećemo dozvoliti bez obzira na vašu bahatost i uzurpaciju prava koja po Ustavu RH nemate.

Molimo vas odustanite od svih trgovina hrvatskim teritorijem sve do trenutka dok Vas hrvatski narod referendumom ne ovlasti za te radnje.


U Zagrebu,  7. rujna 2012. godine

        
                  
ing. Željko Vinski
predsjednik SHZ-a

Nema komentara:

Objavi komentar