nedjelja, 7. prosinca 2014.

TKO JE MARA KRASNIQI?



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

TKO JE MARA KRASNIQI?


Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) pokrenuo je akciju Sto projekata, cca 20 milijuna kvadratnih metara  za tisuću ideja u hrvatskim županijama! Cilj je staviti u funkciju državne nekretnine, iste iskoristiti kao motor za daljnji razvoj jedinica lokalne samouprave te prikupiti značajna sredstva, kao i mišljenja i ideje zainteresirane javnosti.
  
Riječ je o sto nekretnina koje obuhvaćaju okvirno 20 milijuna kvadratnih metara površine, od neizgrađenog do izgrađenog građevnog zemljišta te objekata.  

Iz sto ponuđenih nekretnina izdvajamo: STAMBENU ZONU GRABI U OPĆINI POLIČNIK.

Planom općine Poličnik je predviđeno:

-         51 parcela za stambenu namjenu, površine oko 594-704 m,
-         8 parcela za javnu namjenu (zgrade), površine oko 1.200 m,
-         1 parcela za sportsko-rekreacijsku namjenu površine 3.556 m,

Predviđena je izgradnja obiteljskih kuća i manjih višestambenih zgrada. Zona će biti smještena zapadno od naselja Poličnik, sa sjeverozapadne strane državne ceste D-8, uz  poslovnu zonu Grabi. 

Odlukom Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom od 27.rujna 2013. godine, utvrđena je tržišna vrijednost nekretnine stambene namjene u iznosu od 20 EUR/m, a nekretnine mješovite namjene u iznosu od 26 EUR/m.

Među pristiglim inicijativama DUUDI-u za izgradnju stambene zone Grabi u općini Poličnik je i KRASNIQI

Evo tko je Mara Krasniqi:

1.    Mara Krasniqi rođ. Lončar je iz Poličnika udata za Albanca Dominika Doda Krasnićija.

2.    Mara Krasniqi je direktorica tvrtke PARON d.o.o., Zagreb, Borovci 7A-7B, čiji je osnivač Dragica Predović, Zagreb, Lipovečka 22.  

Dragica Predović je jedan od glavnih dioničara Nava banka d.d. Zagreb, koja je poslovno bila vezana za građevinsku grupaciju GIP Pionir Ranka Predovića i Daniela Hrnjaka i preko tvrtki kćeri Paron, Munis, Gradko i Tehnikagradnja, te su zajedno držali 73,58 posto vlasničkog portfelja Nava banke. 

Sudac Trgovačkog suda u Zagrebu Mislav Kolakušić donio je rješenje o otvaranju stečajnog postupka nad Nava bankom, 1. prosinca 2014. godine. 

3.    Mara Krasniqi je i direktorica tvrtke PROIECTUM d.o.o., Novigrad (Istra) Ulica Murve 17, čiji je osnivač gore navedena tvrtka PARON d.o.o., Zagreb, Borovci 7A-7B.

4.    Mara Krasniqi je i direktorica tvrtke ALCEA d.o.o. Zagreb, Borovci 7A-7B, čiji je osnivač također tvrtka PARON d.o.o., Zagreb, Borovci 7A-7B.

5. Mara Krasniqi je i direktorica tvrtke M.K.EKONOMIK d.o.o., Zagreb, Borovci 7A-7B, zajedno sa  Dominik Dod Krasnić, čiji su i osnivači.

6. Dominik Dod Krasnić je i direktor tvrtke POLIS AGRO d.o.o., Zagreb, Borovci 7A-7B., čiji je osnivač M.K.EKONOMIK d.o.o., Zagreb, Borovci 7A-7B.

7.    Mara Krasniqi i Dominik Dod Krasnić dobili su u Poličniku u koncesiju šumsko zemljište 85.753 m2 (Dubrava Gornja čest.zem.1964/1 k.o. Poličnik), vlasništvo crkve svetog Nikole u Poličniku, odnosno Zadarske nadbiskupije. Koncesija je dobivena u vrijeme pok. zadarskog nadbiskupa Ivana Prenđe

8.    Brat od Mare Krasniqi pok. Dragan Lončar je bio općinski vijećnik u općini Poličnik ispred  HNS-a u mandatu, od 2005. - 2009. godine, a njegova supruga Nada Lončar je sada predsjednica podružnice HNS-a Poličnik i općinski vijećnik u općini Poličnik.
9. Mara Krasniqi je jedna od donatora HNS-a.

Udruga Partnerstvo za društveni razvoj  uputila je prijavu protiv vodećih stranaka, a među njima i protiv HNS-a.

Tako su kod HNS-a u dva slučaja primjetili prikriveno financiranje, to jest slučajeve kada se kroz naizgled nepovezana trgovačka društva ili društva kćeri financira političku stranku kako bi se prikrio stvarni izvor i politička povezica financiranja: i to kod tvrtke PARON i M.K. Economic d.o.o. koje su posebno interesantne.

Naizgled nepoznata tvrtka PARON D.O.O. donirala je HNS-u 190.000,00 Kuna, no tvrtka PARON je u naravi članica PIMONT Grupe kojoj pripadaju i GIP Pionir, Tehnika Gradnja, Munis, Framag i Matim, a koje su javnosti poznate još iz poslova sa Zagrebačkim Gradonačelnikom Milanom Bandićem

Dakle tvrtka PARON financira HNS, dok poslove nabave ostvaruju druge dvije tvrtke iz PIMONT grupe (GIP Pionir i Tehnika Gradnja).
Još interesantnije je da je jedna od najvećih donatorica HNS-a, tvrtka M.K. Ekonomik d.o.o. kojoj je vlasnica Mara Krasniqi, s iznosom od 150.000,00 kuna

Mara Krasniqi je istovremeno i suvlasnica tvrtke Tehnika Gradnja d.o.o., a koja je članica PIMONT Grupe. Prema ovome, PIMONT Grupa je financirala HNS s ukupno 340.000,00 Kuna prikazanih donacija i po tome je jedna od rekorderki u financiranju bilo koje stranke od strane bilo koje pravne osobe, dok je GIP Pionir na primjer dobio kod Zagrebačkog Holdinga ugovor od preko 4 milijuna kuna u nadmetanju na koje se javio samo jedan ponuditelj!? S druge strane primjećeno je da je na primjer tvrtka FORSET d.o.o koja je službeno financirala HNS dobila posao upravo pri Ministarstvu Gospodarstva gdje je Radimir Čačić bio Ministar. Kao i kod drugih većih stranaka jedna od donatorica je bila i tvrtka koja je u likviadciji – tvrtka Imetak Plasman d.o.o.

Poličnik, 7. prosinca  2014. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PODRUŽNICA POLIČNIK 

Nema komentara:

Objavi komentar