srijeda, 21. rujna 2011.

PROSLAVA DVIJE GODINE RADA STRANKE HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA


PROSLAVA DVIJE GODINE RADA STRANKE HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

ČESTITAM DRUGI ROĐENDAN STRANCI HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA. Tim riječima predsjednik SHZ-a gosp. Željko Vinski obratio se slavljenicima.

Zahvaljujem se svima vama na vašem nesebičnom radu.
Trošite svoj novac i vrijeme za opće dobro hrvatskog naroda i države. Vaš rad možemo usporediti s braniteljima koji su davali sve što su imali, a zauzvrat nisu tražili ništa. Njihov cilj je bio neovisna i slobodna država Hrvatska. Taj cilj je i ostvaren. Nažalost, nismo dobili državu kakvu smo sanjali, za kakvu smo se borili i izborili. Svi naši ideali srušili su se kao kula od karata.

Danas imamo državu koja s Bogom danim resursima može prehraniti 40 milijuna stanovnika, a naših 4 milijuna su gladni, prevrću kante za smeće kako bi se prehranili.

Danas se trebaju crveniti od stida svi oni koji su naš narod i državu doveli do ovakvog siromaštva. Mladi bez posla, bez nade u bolje sutra, a umirovljenici bez kruha. Kao što su se branitelji stavili na oltar domovine, vi ste se stavili u obranu časti i poštenja. Dali ste sve svoje umne, fizičke i financijske mogućnosti kako bi izgradili, moralnu pravnu, socijalnu, suverenu, suvremenu i neovisnu državu Hrvatsku u kojoj će ponosno živjeti svaki njen građanin.

Moram ovom prilikom pohvaliti sve vas koji ste zaslužni da smo danas kada slavimo dvogodišnji rad postali treća stranka u Hrvatskoj po broju podružnica. To su zasluge svih Vas, a posebno moram pohvaliti mr.sc. Miljenka Marića koji je u svojoj Zadarskoj županiji osnovao 52 podružnice SHZ-a. Njegovim i radom svih vas koji ste mu pomogli u Zadarskoj županiji nema kutka gdje SHZ nije prisutan.

Moram pohvaliti i dr. Jasenku Miletić koja je u Splitskoj-dalmatinskoj županiji osnovala nešto manje podružnica nego što je osnovano u Zadarskoj, ali dovoljno da se Splitsko-dalmatinska županija kvalitetno priprema za sljedeće izbore pa stoga dopredsjedniku SHZ-a mr.sc. Miljenku Mariću i predsjednici Splitsko-dalmatinske županije dr. Jasenki Miletić uručujem pismene Zahvalnice.


Od srca se zahvaljujem svim predsjednicima SHZ-a Grada Zagreba, Osijeka, Rijeke te predsjednicima drugih gradova i Vašim suradnicima. Izbori su pred nama. Naša je prednost pred drugim strankama što mi jedini imamo program gospodarske obnove RH.

Stranka hrvatskog zajedništva je stranka koja će osigurati 300 tisuća novih radnih mjesta. U Hrvatskoj nitko tko bude htio raditi neće biti bez posla. Stranka hrvatskog zajedništva s Vama i svima onima koji nam se svakodnevno pridružuju i koji će nam se tek pridružiti osigurat će budućnost hrvatskom narodu i vratiti osmjeh na hrvatska lica.

Hrvate u dijaspori plaše tako što im govore da ako ne glasaju za HDZ, pobijedit će crveni, misleći na SDP, a to je prevara, jeftino kupovanje Hrvata. Jedni i drugi bili su na vlasti. Jedni i drugi doveli su hrvatski narod u stanje bijede i beznađa. Vrijeme je za promjene, za časne i poštene ljude koji će za Hrvatsku dati sve što mogu, a zauzvrat neće tražiti ništa nego da se pošteno radi, da se prestane krasti svoj vlastiti narod i državu.

Došlo je vrijeme kada Hrvatskom trebaju vladati oni pripadnici hrvatskog naroda kojima su nacionalni interesi ispred osobnih.

Stranku hrvatskog zajedništva mediji i ne spominju, pa hvala im jer su nas pustili da u miru stvaramo. Zahvalni smo Glasu koncila koji je dio gospodarskog programa objavio u broju 8/2010.

Vjerujemo da će hrvatski mediji ove dvije godine intenzivnog rada kada bude najpotrebnije pratiti i hrvatskom narodu reći istinu kako bi svoj glas dao za svoj vlastiti spas. Narod će nagraditi naš rad jer je to rad za narod. S narodom zajednički idemo u pobjede. Pobijedit ćemo bijedu, siromaštvo, mito, korupciju, despotizam i kriminal na svim nivoima. Uvest ćemo moral i moralne norme kao osnovno mjerilo vrijednosti čovjeka.

Za Hrvatsku rada, reda, ljubavi, sreće i zadovoljstva ! Hvala.


Zagreb, 19. rujna 2011. godine.


Predsjednik SHZ-a
Željko Vinski, ing. građ.

Nema komentara:

Objavi komentar