nedjelja, 25. rujna 2011.

UKIDANJE ABOLICIJE


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

DANA 23. RUJNA 2011. GODINE   VEČERNJI LIST OBJAVIO JE ČLANAK POD NASLOVOM:

Nove optužnice iz Beograda: Srbija provodi Memorandum 2

Krajnje je neobičan postupak beogradskog Višeg suda, koji je u Hrvatsku poslao optužnice što ih potpisuju vojni tužitelji – vojnog tužiteljstva koje više ne postoji! Zapravo, takva optužnica koju više nitko ne zastupa jer tužiteljstvo koje je potpisuje ne postoji – i nema pravnu snagu! Tek ako u tom slučaju nešto učine beogradski tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, stvar bi mogla postati pravno važna. Uza sve, optužnice se za većinu od 40 optuženih, među kojima su najpoznatiji Šeks, Merčep, Vekić i Glavaš, prema onome što se sada zna, temelje samo na iskazima ratnih zarobljenika.


Memorandum SANU, objavljen 1986. godine, bio je platforma za ratove (Foto: Arhivska fotografija)





UKIDANJE ABOLICIJE

DOSTAVLJAMO HRVATSKOJ JAVNOSTI OBJAVLJENI TEKST STRANKE HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

ZBOG SRPSKIH OPTUŽNICA PROTIV HRVATSKIH BRANITELJA, HRVATSKI SABOR MORA ŠTO PRIJE DONIJETI ZAKON O UKIDANJU ABOLICIJE KAO ODGOVOR  NA  SRPSKE OPTUŽNICE.

ABOLIRANI

San o velikoj Srbiji nije ostvaren ali izbjegli Srbi iz Hrvatske bi i dalje  eksploatirali  Hrvatsku. Isti su ovih dana srpskom parlamentu u Beogradu uputili prijedlog rezolucije o pravima izbjeglih i dostavili 45 tisuća potpisa potpore peticiji kojom se želi spriječiti da Hrvatska postane članicom EU-a prije nego se ispune njihovi zahtjevi za naknadom imovine i dr.
Nigdje se u rezoluciji ne navodi da su isti započeli oružanu pobunu protiv RH koja je rezultirala s više tisuća ljudskih žrtava te materijalnom štetom gdje su Hrvatsku vratili desetak godina unatrag.

Također nikada se nisu ni pokajali, a kamoli naknadili štetu RH zbog «posijanih» mina u RH znajući da su smišljeno napravili veliki zločin i preko mina  od kojih i dalje gine hrvatski narod.

Dakle, može se reći da su Hrvati već dvadeset godina i dalje žrtve od postavljenih mina koje su tu od zadnje srpske agresije na RH. Isti znaju gdje su postavljene mine, međutim nikada nisu pokazali Hrvatima i svijetu gdje se nalaze.

Hrvati oprez, pojedini Srbi koji su bili uključeni u veliko srpsku politiku i pobunu  i danas žive u slobodnoj Hrvatskoj, a neki od njih  su na  stalnoj relaciji Hrvatska – Srbija. Mnogi od njih su abolirani, a neki participiraju i u vlasti u Hrvatskoj.

Poslano

1.   Hrvatskom saboru
2.   Predsjedniku Hrvatske
2.     Vladi Republike Hrvatske
3.      Državnom odvjetništvu RH

Zagreb-Zadar, 23. rujna 2011. godine

                           
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

Nema komentara:

Objavi komentar