nedjelja, 13. svibnja 2012.

Načelnik Kapović je dokrajčio Vir


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA VIR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

 

DANA 12. SVIBNJA 2012. GODINE  SLOBODNA DALMACIJA OBJAVILA JE ČLANAK SREĆKA RADOVIĆA IZ VIRA POD NASLOVOM :


Načelnik Kapović je dokrajčio Vir

Prema pisanju SD od 28.4.2012. godine, načelnik općine Vir Kristijan Kapović traži veće ovlasti jer jedino bi tako mogao zaustaviti bespravnu gradnju na otoku Viru.

Ipak, najodgovorniji za totalnu devastaciju otoka Vira je baš načelnik jer prilikom donošenja najnovijeg Prostornog plana općine Vir nije tražio nikakva rješenja. Ona su bila moguća kad je došao na vlast, ali ih je njegovim samovoljnim planiranjem prostora učinio nemogućima.

U tom mu je obilato pomogla županijska pročelnica za prostorno uređenje Nives Kožulić koja je  rješenje tražila od načelnika Kapovića i tako stvorila Prostorni plan općine Vir po njegovim naputcima. Također mu je pomogla i ministrica Matulović Dropulić prihvaćanjem njegova prostornog plana, najvjerojatnije na zahtjev ministra Kalmete koji mu je zaštitnik. Zarada je veća od šest posto.

Sve ovo se događa kad se konobar ponaša kao urbanist, a Kristijan Kapović je samo konobar. Sve njegove izmišljene titule su laž i obmana.

Prije donošenja PP općine Vir rušile su se kuće koje su se mogle uklopiti u prostor, a štitile su se kuće koje je doista trebalo rušiti zbog budućnosti Vira, Virana i vikendaša.

Ako je išta trebalo rušiti, trebalo je je rušiti kuće koje bi omogućile izgradnju glavnih prometnica, ali uz naknadu, jer privatna imovina je zaštićena Ustavom.

Nerazumnim i neodgovornim rušenjem, načelnik Kapović je otoku Vira, svim Viranima i vikendašima uništio vrijednost njihove imovine i oteo budućnost, a nekim ljudima je  oteo i nadu.

Rušenje i PP Vira su prisilili vlasnike zemljišta i objekata da mu plaćaju reket.

Načelnik Kapović uopće ne razumije načela demokracije i pravne države, a glavne odlike su mu lažna obećanja, korupcija, diskriminacija građana, diktatorsko ponašanje.

Zar je moguće da mediji još nisu shvatili bit problema, te sve informacije i dalje traže od takvog načelnika? Zašto mu trebaju veće ovlasti ako se i bez njih ponaša kao okorjeli tiranin i diktator? Što bi činio tek da ima veće ovlasti? Gdje su tu suvereni građani kojima bi on morao služiti? Zar mu treba još robova? Zar i ova posljednja ucjena nije vezana s njegovim reketom?

Nasipavanjem prirodne obale bez ikakvog plana, dozvole i nadzora, on čini više kaznenih djela.


SREĆKO RADOVIĆ, VIR


Poslano

1.  Predsjedniku Hrvatske
2.  Vladi Republike Hrvatske
3.  USKOK-u


 Zadar, 12. svibnja 2012. godine
            
                  

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA VIR

Nema komentara:

Objavi komentar