četvrtak, 26. srpnja 2012.




Načelnica Općine Lišane Ostrovičke Ivana Dević 

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA BENKOVAC

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Općina Lišane Ostrovičke - stvarani nered


Vlastodršci općine Lišane Ostrovičke uglavnom svojim načinom vladanja, posebno zadnjih deset godina, potrošili su vrijeme žiteljima, urušili moralne vrijednosti što je očigledno i uzrok padu nataliteta u općini Lišane Ostrovičke. Nisu narodu preventivno podnosili izvješća za stvarani nered, koji je uzrok zlu i koji zastupaju isključivo osobnu korist i nije ih briga ni za što drugo. Nisu sposobni biti vođe pa mještanima stvaraju probleme, oholi ne poštuju red pa su sami zlo i posljedica te zavađaju mještane, kako su to činili neprijatelji Hrvata kroz prošlost.

Svojim djelima su pokazali da nisu dorasli funkcijama koje obnašaju u općini Lišane Ostrovičke. Uzeli su dužnosti, a ne bi odgovarali. Trebaju odstupiti sa svih funkcija u općini Lišane Ostrovičke i odgovarati po zakonima, a da se na njihova mjesta već jednom izaberu ljudi koji će časno obavljati svoje dužnosti.

Na području općine Lišane Ostrovičke 2011. godine rođeno je dvoje djece, a umrlo  šest osoba te tako općina ima najniži vitalni indeks u Zadarskoj županiji.
Dakle, Hrvati su stoljećima umjeli imati i čuvati svoju djecu dok danas ovakvim vladanjem žitelji općine Lišane Ostrovičke gube bitno, smisao. 

Posljedica njihove vladavine  u općini Lišane Ostrovičke:
1. opadanje nataliteta
 Prema zavodu za statistiku broj stanovnika općine Lišane Ostrovičke 1991. godine: 1636 (tisuću šesto tridest šest )!
Broj stanovnika općine Lišane Ostrovičke 2001. godine – 764 (sedamsto šezdeset četiri), a 2011. godine 714 (sedamsto  četrnaest ).
Dakle, 922 (devesto dvadeset dva) stanovnika je manje, a što je odraz vladavine  općinske vlasti Lišane Ostrovičke pomoću koje zlo, tj. smrt u općini Lišane Ostrovičke stvara beznađe. 

2. neobrađena polja
Stranka hrvatskog zajedništva već je upozorila političare općine Lišane Ostrovičke kako je poljoprivreda destimulirana, odnosno polja su neobrađena. Na području općine zaustavljena je poljoprivredna proizvodnja, a kao kompenzaciju stvorili su beznađe i maglu obećavajući neke plaće bez proizvodnje.
U Lišanima su se pojavili neki tajkuni koji kao janjičari uništavaju poljoprivredne zadruge, a naročito u mjestima s kojima općina graniči, što se odrazilo i na stagnaciju same općine. Isti nisu svjesni težine svojih nedjela koja su počinili. U ime reda iste treba lustrirati i konfiscirati imovinu koju su ugrabili, naročito one koji su rušili zadruge i tvornice. Za to  su krivi i „brižni“ Hrvati jer su indiferentno promatrali i dalje promatraju urušavanje vlastite zajednice.

3. nezaposlenost
 Posljedica takve vladavine je i nezaposlenost u općini Lišane Ostrovičke - trenutno je  nezaposlena 41 osoba.


 Poslano

1.    Predsjedniku Hrvatske
2.    Vladi Republike Hrvatske
3.    USKOK-u




U Benkovcu, 26. srpnja 2012. godine

                                 
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA BENKOVAC

Nema komentara:

Objavi komentar