srijeda, 12. rujna 2012.

Općina Preko se zadužila 1.250.000,00 eura od Cubus Luxa, osnivača tvrtke Duboko plavetnilo - Ugljan projektant d.o.o. Zadar


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Općina Preko se zadužila  1.250.000,00 eura od Cubus Luxa, osnivača tvrtke Duboko plavetnilo - Ugljan projektant d.o.o. Zadar



Projekt gradnje velikog turističkog naselja zajedno s hotelom s četiri zvjezdice na predjelu Mačjak - Šumljak uz uvalu Prtljug na zapadnoj strani Ugljana u općini Preko, vrijedan 140 milijuna eura, teško će se realizirati zbog velikih financijskih problema tvrtke s kojom je sklopljen ugovor  i njezina osnivača.

Na javnom natječaju provedenom u lipnju 2012. godine zadarska tvrtka Duboko plavetnilo - Ugljan projektant d.o.o. Zadar, Obala Kneza Trpimira 33,  obvezala se da će općini Preko za 38,4 hektara terena platiti 17,2 eura po četvornome metru. Općinsko vijeće je potpisalo ugovor s Dubokim plavetnilom, s tim da cijenu od 6,64 milijuna eura za teren uplati na račun općine do 15. srpnja. Međutim, rok se stalno prolongira zbog neurednog poslovanja tvrtke s kojom je općina Preko potpisala ugovor. Račun joj je blokiran više od 1200 dana.

Temeljni kapital tvrtke iznosi 754.000,00 kuna.  Osoba ovlaštena za zastupanje je Milan Kotur, OIB: 82564837435 Ražanac, Ulica X 11, član uprave i  direktor - zastupa društvo samostalno i pojedinačno.

Osnivači/ članovi društva Dubokog plavetnila su Cubus Lux Plc, Velika Britanija i Sj. Irska, Broj iz registra: 5127325, Naziv registra: Registar Društava, Nadležno tijelo: Registar Društava za Englesku i Wales, Velika Britanija i Sj. Irska, London W1U 2SB, 66 Wigmore Street - jedini osnivač d. o. o.

Općina Preko treba platiti i 31 milijun kuna Hrvatskim šumama  za izdvajanje tog zemljišta iz šumsko-gospodarske osnove. Međutim, općina to ne može platiti te je tu obvezu prebacila na budućeg kupca, a iza kojega stoji neka  fantomska banka iz Los Angelesa, a koja ujedno traži i hipoteku na navedeni teren.

Općina Preko je naivno ušla u posao s tvrtkom Duboko plavetnilo - Ugljan projektant d.o.o. bez provjeravanja boniteta firme i njezinih osnivača te sada mora vratiti 1. 250.000,00 eura depozita Cubus Luxu koje je potrošila za izradu provedbenih planova i ostale dokumentacije. Odakle će vratiti? Zar će vraćati opet porezni obveznici?

Poslano

1.  Predsjedniku Hrvatske
2.  Vladi Republike Hrvatske
3.  Ministarstvu financija RH
4.  Ministarstvu unutarnjih poslova RH
5.  Državnom odvjetništvu RH
6.  USKOK-u


U Zadru, 12. rujna 2012. godine
                                    


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

Nema komentara:

Objavi komentar