četvrtak, 25. listopada 2012.

MILJENKO MARIĆ kandidat za gradonačelnika grada Zadra


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


MILJENKO MARIĆ
kandidat za gradonačelnika grada Zadra


SHZ - Gospodarsko - politički skup



Upravni odbor podružnice SHZ-a Zadar odlučio je da će za lokalne izbore u svibnju 2013. godine za gradonačelnika grada Zadra kandidirati 53- godišnjeg mr.sc. Miljenka Marića iz Zadra koji sada obnaša i dužnost predsjednika podružnice SHZ-a Zadar.

Dvadeset godina građani grada Zadra imali su samo priliku da biraju gradonačelnika između dvije političke opcije HDZ-a i SDP-a, a za predstojeće lokalne izbore konačno će moći birati gradonačelnika između više kandidata.
SHZ se odlučio na kandidaturu iz razloga što su žitelji grada Zadra razočarani dosadašnjim vladajućim strankama koji su doveli do kolapsa zadarskog gospodarstva gdje u zimskom periodu ima oko 10 tisuća nezaposlenih.

SHZ je u Zadru obavio neke načelne razgovore s nezavisnim kandidatima te udrugama i istaknutim pojedincima, a sve  kako bi zajedno izišli  za lokalne izbore u gradu Zadru.

Miljenko Marić je do Domovinskog rata radio kao rukovoditelj općih i kadrovskih poslova u Poljoprivrednoj zadrugi Vukšić koja je na vrhuncu svog poslovanja zapošljavala oko 360 djelatnika i bila uzor zadrugarstva, a potom je radio kao djelatnik PU zadarske i Sigurnosno-obavještajne agencije.
Završio je Pravni fakultet na kojem je i magistrirao te stekao akademski stupanj magistar znanosti.
Od 2009. godine politički je aktivan u Stranci hrvatskog zajedništva te sada obnaša dužnosti zamjenika predsjednika Stranke hrvatskog zajedništva i predsjednika podružnice SHZ-a Zadar. U trogodišnjem radu SHZ je dao oko 500 priopćenja čiji su se tekstovi odnosili na korupciju i kriminal i na one koji su rušili tvornice u Domovinskom  ratu.

Gradom Zadrom dosad se loše upravljalo te će SHZ poticati tvorničku proizvodnju koja je do sada sva uništena. Na navedenu temu SHZ je već održao prezentacije u gradu Zadru i Zadarskoj županiji, kako je i zašto došlo do kolapsa industrijske  i poljoprivredne proizvodnje, ali i programe za stvaranje tvorničke i poljoprivrednje proizvodnje, koja je nužna za opstanak hrvatskog naroda na ovim prostorima.
Preko navedenih prezentacija Stranka hrvatskog zajedništva istakla je nezaposlenost u Hrvatskoj kao najveće zlo, što je i uzrok velikoj prezaduženosti Hrvatske, a što demagozi žele prikriti raznim smicalicama. 

Program SHZ-a za razvoj grada Zadra

Uprava

1. Gradska uprava i administracija potpuno će biti otvorena prema usluzi građana. Bit će efikasna i brza s potpunom odgovornošću svakog službenika te će se utvrđivati njihova stručnost, kompetencija i nadzor svaki mjesec kako bi se zahtjevi građana rješavali u što kraćem vremenu.

2. Provodićemo osposobljavanje administracije za efikasno i kompetentno služenje građanima.

Komunalna djelatnost

1. Racionaliziranje gradskih komunalnih tvrtki koje moraju biti efikasne prema građanima te ponašanje njihovih djelatnika stručno i odgovorno prema struci i poduzeću u kojem su zaposleni.

2. U mandatu od četiri godine svi će objekti u prostoru grada Zadra biti priključeni na kanalizaciju i vodoopskrbu.

3. Izgradnja dvije prometnice kroz grad Zadar po osovini Istok – Zapad u četverotračnom profilu cijele trase: Zagrebačka - Benka Benkovića – Stadionska - Marka Oreškovića - Petra Skoka - Marina Getaldića.

4. Izgradnja - udvostručenje studentskih i starčkih domova u mandatu od 4 godine.

5. Uređenje svih pročelja i ulica po mjesnim odborima grada Zadra.

6. Organiziranje mreža osnovnih škola za rad svih u jednoj smjeni.

Rad i zapošljavanje

1. Otvaranje radnih mjesta u prehrambenoj industriji (voće, povrće, riba i dr.) s novim kapacitetima.

2. Zapošljavanje  u matalopređivačkoj, elektroničkoj i drvnoj
industriji.

3. Poticanje zapošljavanja u proizvodnji mesa, mlijeka i sira s novim kapacitetima.

3. Poboljšavanje turističkih kapaciteta s većim sadržajima i novim destinacijama.

4. U marketingu (komercijali) i brendiranju objedinjavanje plasmana proizvoda i usluga kroz dobro organiziranu i jaku proizvodno prometnu tvrtku.

Ukupno bi se otvorilo 10.000 radnih mjesta.

Promet

1. Osigurati lučki promet Luke Zadar  na godišnje 2.000.000 tona

2. Premještanje  željezničke pruge iz naselja Bibinje, dijela Sukošana i Zadra.

3. Izgradnja mosta  kopno - otok Pašman zajedno sa susjednim općinama.

Ekologija

1. U mandatu od 4 godine rješio bi se problem deponija i otpada kao i otpadnih voda za čitav prostor grada Zadra.

2. Uređenje poplavnih točaka grada Zadra koje se javljaju u vrijeme većih kiša.



U Zadru, 25. listopada 2012. godine


Gašpar Bilić
Zamjenik predsjednika
Upravnog odbora podružnice SHZ-a Zadar

Nema komentara:

Objavi komentar