četvrtak, 4. listopada 2012.

ROKO BRALA – IVAN ČERMAK : za “Plinaru Brala” plaćeno je oko dva milijuna eura


ROKO BRALA – IVAN ČERMAK :  za “Plinaru Brala” plaćeno je oko dva milijuna eura

Čermakov Crodux plin preuzima plinski biznis u Dalmaciji



Kupnjom male tvrtke “Plinara Brala” iz Posedarja umirovljeni general Ivan Čermak pokazao je da njegov “Crodux plin” želi biti glavni igrač u tom dijelu plinskog biznisa u Hrvatskoj. U biti, na taj način ulazi na tržište sjeverne Dalmacije, s namjerom da se širi i dalje.


“Plinara Brala” bila je dio tvrtke “Brala trade”, koju je vlasnik Roko Brala prošle godine podijelio u manje tvrtke i sada prodaje pojedine dijelove.

− Zajedno s tvrtkom, u “Crodux” je prešlo i 15 radnika, to sada više nije u mojem poslovnom sustavu − potvrdio je prodaju Roko Brala.

Ovaj posedarski poduzetnik izgradio je benzinsku crpku prije više od deset godina pokraj Islama Latinskog, točno na mjestu gdje je poslije izgrađen ulaz na autocestu Zadar 1.

Zbog idealne lokacije crpke, Brala je razvio brojne biznise, te je sada sedam tvrtki u njegovu poslovnom sustavu na području Posedarja. Transakcija s “Croduxom” dogodila se još ove zime, dok je general bio u Haagu, a prema pouzdanim informacijama, za “Plinaru Brala” plaćeno je oko dva milijuna eura.

− U Posedarju će biti naš regionalni centar za skladištenje i punionica plina u boce kapaciteta 1100 prostornih metara. Odavde namjeravamo plinom opskrbljivati tržište u krugu od stotinjak kilometara, uključujući i dalmatinske otoke − objašnjava Branko Poljak, izvršni direktor za UNP “Crodux plina”.

Ovaj je poslovni potez nastavak projekta začetog prije nekoliko godina gradnjom velikog terminala za ukapljeni naftni plin u Svetom Križu Začretju pokraj Zagreba. Ovo nema posebne veze s gradnjom plinovoda za Dalmaciju, jer “Crodux” razvija biznis s propan-butan plinom te s punionicama za autoplin, a plinovod je za zemni plin.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / SB

Nema komentara:

Objavi komentar