petak, 18. siječnja 2013.

RUŠČIĆ SE UMORIO I PODVIO REP


RUŠČIĆ SE UMORIO I PODVIO REP

PREDSJEDNIK NADZORNOG ODBORA PODNIO OSTAVKU:

 

Za direktora Veletržnice postavili - radnika!

Da su radnike nekad gospodarskog diva Ravnih kotara, Regionalne veletržnice Benkovac, pitali hoće li im firma ikad pasti na ovako niske grane, rekli bi da ne vjeruju u to. A pala je nisko, da niže ne može. Naime, obećavajući SDP-ov kadar iz Podstrane koji je valjda mislio da će svojom pameti „sa strane“ nešto napraviti s Veletržnicom - podnio je ostavku! I njemu je jasno da se više ništa ne može napraviti, a prema onome što su nam kazali radnici, čovjek se umorio i podvio rep.

350.000 kn duga za struju
Svojedobno kada je dolazio na sastanke Nadzornog odbora u Benkovac davao nam je obećavajuće izjave pri tom, naravno, kritizirajući bivše HDZ-ovo rukovodstvo koje je smatrao odgovornim za ovakvu situaciju. No, ni on kojega je Vlada imenovala na ovu dužnost nije napravio ništa nego je, reklo bi se, pobjegao glavom bez obzira.
Potvrdio nam je to i novi direktor Veletržnice, Dragan Vrsaljko, jedan od radnika koji proživljavaju agoniju čekajući nova rješenja, a koji se prihvatio ovog posla samo da firma kako-tako funkcionira dok ne proglase stečaj. Jer, stečaj je, kaže nam on, jedino što se u ovoj situaciji može napraviti.
Tako je Veletržnica postala specifičan slučaj, neupamćen i u ovim teškim vremenima u našem gospodarstvu, i u tome da su direktora tražili među radnicima, ne gledajući ni stručnu spremu niti bilo što drugo, jer su, čini se, u očaju trebali bilo koga tko će se do dolaska stečajnog upravitelja prihvatiti ovog posla. A toga se, kaže nam sam, na svoju nesreću prihvatio radnik Dragan Vrsaljko koji zajedno s još dvadesetak radnika proživljava agoniju neisplata plaća, čekajući da se konačno nešto dogodi:
- A što da vam kažem kako nam je?! Sjedimo ovdje, posla je malo i ništa, čekamo svaki dan da nam isključe struju, a plaću nismo dobili već mjesecima. Ruščić nam je govorio da će dati ostavku, da više ne može, i sada sam ja dobio punomoć za dužnost direktora - kaže Vrsaljko.
Dug za struju iznosi im nevjerojatnih 350.000 kuna, a isključe li im struju, što će se vrlo vjerojatno dogoditi ovih dana, Veletržnicu slobodno mogu zatvoriti. Tada, naime, i ono malo hladnjača što radi neće moći raditi, pa će i Kali tuna i još dvije tvrtke prestati koristiti njihove usluge.
Ni posla, ni plaće
- Ovo je agonija, dolazimo u firmu, posla nema, nema plaća, i sad samo čekamo da se oglasi Agencija za upravljanje državnom imovinom i da nam kažu kako će proglasiti stečaj. Kada će to biti ne znamo, ali znamo da je ovo više postalo neizdrživo! - kaže nam Vrsaljko.

Nema komentara:

Objavi komentar