ponedjeljak, 12. siječnja 2015.

GIN COMPANY SE NE PRIDRŽAVA UGOVORA DA MORA IZGRADITI POSLOVNI OBJEKT



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


GIN COMPANY SE NE PRIDRŽAVA UGOVORA DA MORA IZGRADITI POSLOVNI OBJEKT

 

Općina Poličnik zastupana po općinskom načelniku Davoru Lončaru iz Poličnika prodala je u poslovnoj zoni Grabi poduzeću GIN COMPANY d.o.o., Zadar, Ante stračevića 8., zastupan po direktoru Grgi Baturu, 2007. godine neizgrađeno građevinsko zemljište kat. oznake čestice zem. 482/26 u površini od 7.259 m2,  upisane u zk. ul. 654 k.o. Poličnik, u  ukupnom iznosu od 54.442,50 EUR-a.

Jedan od osnivača/članova društva GIN COMPANY je  Grgo Batur, kao i osoba  ovlaštena za zastupanje društva. Batur je bivši član poglavarstva Zadarske županije za infrastrukturu, a sada je predsjednik Nadzornog odbora tvrtke Ceste Zadarske županije d.o.o. i predsjednik NO „Razvojne agencije“ Zadarske županije.

Prema zaključenom kupoprodajnom Ugovoru br.03/07, 16. veljače 2007. godine u članku 7. Ugovora kupac se obavezuje započeti s izgradnjom poslovne građevine u roku od 6 (šest) mjeseci od dana isplate kupoprodajne cijene te dovršiti građevinu i staviti je u poslovnu funkciju najkasnije u daljnjem roku od 12 (dvanaest) mjeseci.
Poštivanje ugovorenih rokova je bitan sastojak Ugovora te za slučaj neispunjenja obaveza kupca, prodavatelj ima pravo pismenom izjavom raskinuti Ugovor, a uplaćena sredstva vratiti kupcu umanjena za 10% i za iznos uplaćene jamčevine po javnom natječaju.

Prema članku 8., Ugovorne strane suglasno utvrđuju da kupac ne može trećim pravnim i fizičkim osobama prodati neizgrađeno niti djelomično izgrađeno građevinsko zemljište koje je predmet ovog Ugovora, osim sa izgrađenom poslovnom građevinom za koju je izdana uporabna dozvola.

Poduzeće GIN COMPANY do danas još nije počelo izgradnjom bilo kakvog (poslovnog) objekta na kupljenom zemljištu, a već je prošlo skoro 8 (osam) godina.  Vidljivo je da se ne drže odredaba Ugovora da moraju u poslovnoj zoni Grabi izgraditi poslovni objekt. Na sve navedeno evidentno je da načelnik Općine Davor Lončar kao službena osoba nije reagirao u vezi toga da je poštivanje ugovornih rokova bitan sastojak navedenog Ugovora.

Koji su to sudski vještaci koji određuju cijenu četvornog metra? U poslovnim zonama općine Poličnik određivali su cijenu 6, 7, 23, 39 eura , kako kome. Poduzeće GIN COMPANY je dobro prošlo po 7 eura.

Poličnik, 12. siječnja  2015. godine
  



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PODRUŽNICA POLIČNIK

Nema komentara:

Objavi komentar