utorak, 1. ožujka 2016.

Most iz Zadra pozvao birače da izađu na ulice i traže promjene

Most iz Zadra pozvao birače da izađu na ulice i traže promjene


- Očekujte od nas ne samo ono na što smo se obvezali, nego puno više - poručio je Bruno Petrušić, koordinator mosta za Zadarsku županiju

http://www.zadarskilist.hr/clanci/29022016/most-iz-zadra-pozvao-birace-da-izadu-na-ulice-i-traze-promjene




Bruno Petrušić, koordinator Mosta Zadarske, Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije bio je gost konferencije Stranke hrvatskog zajedništva i Udruge bivših zaposlenika »Solidarnost« Zadar. Predsjednik zadarske podružnice SHZ-a, Miljenko Marić, podsjetio je na uspjeh njihove koalicije na parlamentarnim izborima u Zadarskoj županiji, ocijenivši rezultat "veličanstvenim".

- U Zadru smo dobili gotovo 6.000 glasova, u županiji oko 15.000, a u IX. izbornoj jedinici dva zastupnika. To je prvi put u Hrvatskoj da je jedna politička opcija, pokraj dviju jakih političkih stranaka, HDZ-a i SDP-a, dobila dva zastupnika. U pripremama smo i za lokalne izbore 2017. godine na koje ćemo udruženi izići Most, SHZ, Nezavisna lista Zdenka Sarađena, Udruga Solidarnost i druge opcije nama slične po političkom programu - najavio je Marić istaknuvši kako je Petrušićev dolazak pokazatelj biračima da nisu zaboravljeni poslije izbora.

Mostov koordinator i voditelj ureda u Splitu, Bruno Petrušić, kazao je kako su upravo zbog dostupnosti biračima otvorili svoje urede po gradovima.

- Očekujte od nas ne samo ono na što smo se obvezali, nego puno više. Gnjavite nas, zaustavljajte na ulici kako bismo odradili sve što smo obećali napraviti. Kolege u Zadru napravili su doista velik posao za Most i stoga se veselim daljnjoj suradnji na lokalnim izborima. Model koji smo uspostavili na razini cijele Hrvatske, a to je most nezavisnih lista, pokušavali su i neki prije nas, ali mi smo uspjeli. Ovim modelom može se ojačati komunikacija građana na lokalnoj razini sa zastupnicima u Saboru. Da smo uspjeli pokazuju i rezultati izbora na kojima smo zamalo dobili i trećeg zastupnika iz ove jedinice. To je snažna poruka svih u Zadru da ni HDZ ni SDP ne mogu više nastaviti onako kako su dosad radili što pokazuje rad nove vlade jer Most je doista donio nešto novo - rekao je Petrušić, a na novinsko pitanje što je to novoga, s obzirom da Vlada još ne funkcionira, odgovara:

- Molio bih još dva, tri mjeseca za novu vladu, a ako se stvari ne poboljšaju izađite na ulice i tražite od nas promjene. Ako se ne uštimamo u sljedeća dva, tri mjeseca imate to pravo i morate ga iskoristiti - zaključuje Petrušić.

Dopredsjednik Udruge Solidarnost, Čedo Alić, govorio je o ulozi Solidarnosti u spomenutoj koaliciji, ističući kako zastupaju radnike koji su u postupku privatizacije ostali bez posla.

- Naša je udruga na platformi Mosta, zbog čega smo i dali podršku i pozvali svoje birače da glasuju za Most kako bi se brže rješavali ekonomski, socijalni i drugi problemi građana Hrvatske. Bivši zaposlenici zadarskih tvrtki koji su kroz kriminalne radnje završili na ulici sigurno spadaju u ovu najugroženiju skupinu građana i nadam se da će se naši zastupnici zalagati za pravedniju i socijalno osjetljiviju državu. Očekujemo da će ispuniti naša očekivanja jer ona su velika, od njih želimo konkretne rezultate na probleme kojih imamo u Zadarskoj županiji na području pravosuđa, socijalne i demografske politike - poručio je Alić.

Zadarski list
Piše: Marina Vlakić
29.02.2016.

Nema komentara:

Objavi komentar