petak, 10. lipnja 2016.

GLAS KONCILA OPTUŽIO KARAMARKA ZA IZDAJU NACIONALNIH INTERESA

DIREKTNI UDAR

GLAS KONCILA OPTUŽIO KARAMARKA ZA IZDAJU NACIONALNIH INTERESA 'Vuče poteze koji znače spašavanje interesa samo jednoga čovjeka pošto-poto, pod bilo koju cijenu'




http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/karamarko-ovo-nije-ocekivao-predsjednik-hdz-a-na-udaru-glasa-koncila/4422921/

KARAMARKO OVO NIJE OČEKIVAO Predsjednik HDZ-a na udaru Glasa koncila

Tomislav Karamarko, još uvijek prvi potpredsjednik Vlade, sigurno nije očekivao da će ga vodeći hrvatski katolički tjednik Glas Koncila u novom broju optužiti da zbog osobnih političkih interesa dovodi u pitanje državne i nacionalne interese.

A upravo to je suština komentara u Glasu Koncila koji potpisuje glavni urednik Ivan Miklenić.

NAJEDNOM NESPOSOBNI

Čak je i SDP rijetko napadan pod optužbom koju Glas Koncila upućuje HDZ-u: "Zašto najjača politička stranka, koja ima velike zasluge za stvaranje samostalne Hrvatske, postaje najednom nesposobna prepoznati što je stvarno u službi općega dobra, odnosno interesa Hrvatske, a što ruši i tu političku stranku i teško šteti Hrvatskoj?"
Dalje iznosi optužbu protiv HDZ-a za manipuliranje medijima i javnošću, pritisak na partnere... "Vrh stranke stavio se tako u službu destabiliziranja Vlade, premda ju je on oblikovao i ekipirao, pa je očito da je zapravo istjerivao neke druge ciljeve, a ne opće dobro hrvatskoga društva i hrvatske države", piše Glas Koncila.

Direktni udar

A onda stiže direktni udar na Karamarka: "Kad je u javnosti zaživjela afera 'konzultantica', kako su je krstili mediji, i kad je postalo više nego jasno da bez obzira na pravnu krivnju ili odgovornost neupitno postoji moralna i politička odgovornost, umjesto poteza koji bi bili u službi stvarnoga općega dobra, došli su potezi koji znače spašavanje interesa samo jednoga čovjeka pošto-poto, pod bilo koju visoku cijenu", optužio je Ivan Miklenić.

Da ne bi bilo nedoumice tko je u savezu dobar, a tko loš, slijedi zaključak: "Jedan potpredsjednik (Božo Petrov, op. a.) javno je pristao u interesu Hrvatske odstupiti sa svog položaja, a drugi (Tomislav Karamarko) ne samo da nije na to pristao, nego je počeo raditi na smjeni predsjednika Vlade.

Javno očitovanje obojice potpredsjednika, analizirano sa stajališta općega dobra, više je nego jasno očitovalo komu je do hrvatskoga dobra, a komu je do vlastitih interesa".

Nema komentara:

Objavi komentar