srijeda, 29. lipnja 2016.

Općini Stankovci blokirano 1.8 milijuna kuna

Općini Stankovci blokirano 1.8 milijuna kuna

http://www.mladez-stankovci.org/opcini-stankovci-blokirano-1-8-milijuna-kuna/


Odlukom općinskog suda u Zadru u sporu općine Stankovci sa tvrtkom Stečajna masa A.A.d.o.o. Poličnik izvršena je zapljena novčanih sredstava općine Stankovci u iznosu od 1.800.912 kuna. Sredstva se nalaze na izdvojenom računu do okončanja sudskog spora na temelju Rješenja o ovrsi.
Kako smo na sjednici vijeća saznali radi se o prometnici u mjestu Radašinovci, koja se je 1995. godine nalazila pod općinom Stankovci.

Općina Stankovci je tada “formalno” raspisala natječaj, jer su sredstva trebala osigurati Zadarska županija i Hrvatske ceste?

No kako se tvrdi, sredstva su isplaćena podizvođaču, a ne tvrtci koja je dobila na natječaju!
Za ovu situaciju, načelnik općine prozvao je bivšeg načelnika Jakova Deura, kazavši kako on poznaje samo dvije osobe koje su svjedočile protiv sebe, a to su Stipe Mesić na sudu u Den Haagu i bivši načelnik Jakov Deur na sudu u Benkovcu.

Na službenoj stranici općine Stankovci je objavljeno izvršenje proračuna u službenom glasniku br. 2/2016, no ovdje vam donosimo i bilješku koja nam je bila u materijalima za sjednicu vijeća gdje je opisana blokada spomenutih sredstava.

Nema komentara:

Objavi komentar