srijeda, 24. kolovoza 2016.

PREDSTAVLJENI ZADARSKI KANDIDATI "NEMA PRODAJE"



PREDSTAVLJENI ZADARSKI KANDIDATI "NEMA PRODAJE"

http://www.057info.hr/vijesti/2016-08-24/petrina-hrvatska-uskoro-bez-imovine-mestrovic-necemo-sporkati-lice



Koalicija „Nema prodaje" u Domu Sindikata predstavila je zadarske kandidate na listi za IX. izbornu jedinicu. To su Enio Meštrović na 2. mjestu, Miljenko Marić na 3. mjestu, Čedo Alić na 4. mjestu i Sanja Burčul na 12. mjestu.

Na predstavljanju je bio i nositelj liste saborski zastupnik i načelnik Općine Primošten Stipe Petrina.

- Nema prodaje simbolički je naziv za sve što se događa zadnjih 25 godina. Vladavina SDP-a i HDZ-a dovela je do toga da Hrvatska više gotovo nema imovine. Ako sljedeća Vlada nastavi ovako, Hrvatska će uz Eritreju biti jedina država bez imovine. Sve ovo posljedica je nepostojanja pravne države. Svi osjećate slom sustava i društva koji čine državu. Skupili smo sve nezadovoljne slojeve društva, od performera do umirovljenika. Ako želite i dalje ovakvo stanje, nemojte glasati za nas, no ako želite bolje stanje, mi smo jedini koji imamo rezultate, rekao je Petrina koji, sudeći po anketama, očekuje 3. mjesto u IX. Izbornoj jedinici.

- Neodgovornost za preuzete dužnosti dviju najvećih stranaka HDZ-a i SDP-a čije su posljedice vladanja katastrofalne za Hrvatsku. Drastičan pad nataliteta, neobrađena polja, uništenje industrijske proizvodnje, neproglašenje gospodarskog pojasa i destimuliranje Hrvata za povratak u domovinu, razlog je zašto smo se udružili u koaliciju Nema prodaje. Oni izjavljuju da će zaposliti radnike, a uništili su zadnju tvornicu u Zadru, rekao je Miljenko Marić, pravni savjetnik Udruge „Solidarnost".

Dopredsjednik Udruge Čedo Alić staknuo je kako će se boriti za socijalna i ekonomska prava građana koja su u Zadarskoj županiji "do sramotne razine pogažena". Četvrta zadarska kandidatkinja, odgojiteljica predškolske djece Sanja Burčul, najavila je da će njezin rad biti usko vezano za struku i visoko obrazovanje.
- Nemam privatnih interesa i isključivo mi je stalo do općeg dobra.Sve što imamo treba ostati našoj djeci i unucima, a mi prodajemo sve i tako ne mislimo na našu djecu, napomenula je Burčul.

Emotivno se medijima obratio poznati zadarski performer Enio Meštrović, čija je nezavisna lista pobijedila HDZ na nedavno održanim izborima za vijeće Mjesnog odbora na Bokanjcu.

- Vidite me uvijek u drugom svjetlu, time pokušavam potaknuti ljude da se zamisle, nasmiju meni, a u tome ipak vide sebe i preispitaju se. Koalicija Nema prodaje razmišljaju svojom glavom i ne daju drugima da živimo naš život. Mi ćemo se truditi, ako dođemo u Sabor, suzbiti život od nerada na račun ljudi koji ne mogu preživljavati od svoga rada. Nikad nećemo biti u većini jer nismo podobni. Mi vam nećemo obećavati brda i dolina koja ne postoje, mi vam možemo samo obećati da ćemo ostati svoji te da nećemo "šporkati" naše, ni vaše lice, poručio je Meštrović.

U koaliciji "Nema prodaje" nalaze se SHZ, Nezavisna lista Stipe Petrine, Slobodna Hrvatska, Pokret Zajedno, ORaH, Stranka umirovljenika i Udruga Solidarnost.

Nema komentara:

Objavi komentar