četvrtak, 1. rujna 2016.

USKOK nije mogao voditi postupak protiv kandidata IX. izborne jedinice Davora Lončara zbog zastare



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


USKOK nije mogao voditi postupak protiv kandidata IX. izborne jedinice Davora Lončara zbog zastare




Općinsko državno odvjetništvo u Zadru 2014. godine utvrdilo da je Davor Lončar, načelnik Općine Poličnik kao službena osoba 2001. godine omogućio TD Vinilplastika da kupoprodajom građevinskog zemljišta te kasnijom preprodajom istog zemljišta stekne imovinsku korist u iznosu 136.584,00 maraka te da stoga postoji sumnja na učin zlouporabe položaja i ovlasti. USKOK je rješenjem obrazložio da za prijavljeno kazneno djelo nije mogao voditi pravni postupak protiv osumnjičenika zbog protoka od 10 godina.

Stranka hrvatskog zajedništva poziva na odgovornost one koji su dozvolili da kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti osumnjičenika Davora Lončara, načelnika Općine Poličnik, sada kandidata HDZ-a IX. izborne jedinice br.8. i Željka Lončara, bivšeg člana poglavarstva Općine Poličnik i direktora trgovačkog društva Vinilplastika d.d. iz Zadra, sada predsjednika skupštine Zadarske županije prijeđe u zastaru.

Postavlja se pitanje kako mogu takve osobe i dalje obnašati funkciju, jedan kao načelnik Općine Poličnik, koji se još i kandidira za zastupnika u Hrvatski sabor, a drugi kao predsjednik skupštine Zadarske županije. I dalje besramno obavljaju funkcije uz blagoslov institucija koje nisu reagirale.

Pozivamo Hrvate i ostale građane da komentiraju.


Prilog:

1. Rješenje da se kazneni progon protiv I osumnjičenika Davora Lončara i II osumnjičenika Željka Lončara zbog zastare ne može poduzeti







U Zadru, 1. rujna 2016. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE




Nema komentara:

Objavi komentar