subota, 22. srpnja 2017.

U skladu s vremenom oficijelna vlast Srbije poseže za hrvatskim teritorijem



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


U skladu s vremenom oficijelna vlast Srbije poseže za hrvatskim teritorijem



Lukavi Srbi u orkestru skladno se nadopunjavaju. Točno u skladu s vremenom i dalje tendenciozno rade protiv samostalne Hrvatske. 

Pomoćnik srbijanskog ministra vanjskih poslova Goran Aleksić izjavljuje da su Vukovarska i Šarengradska ada na Dunavu dijelovi Srbije. Po navici drugim riječima u skladu s vremenom oficijelna vlast Srbije poseže za hrvatskim teritorijem. Aleksić ne spominje da treba Hrvatskoj vratiti Suboticu, Zemun... i još puno mjesta gdje su razni Aleksići, Vučići već kroz stoljeća osvajali hrvatske krajeve, masakrirali i eksploatirali Hrvate. 

Još  1699/1718. godine u hrvatski prostor ušao je cijeli Srijem, dakle do samoga Beograda. Tako su hrvatske granice prema Srbiji bile oblikovane stotinjak godina prije nego što se počela obnavljati srpska država (1804), nakon višestoljetne turske vlasti. S takvim granicama Hrvatska je dočekala stvaranje jugoslavenske države 1918. godine. Gledajući s povijesnog stajališta, razgraničenje u Srijemu provedeno je na štetu Hrvatske.

Čitatelji mogu i sami usporediti to razgraničenje s različim razgraničenjema na tom području nakon stvaranja jugoslavenske države, te ga sagledati u usporedbi sa stanjem iz 1918. godine u vrijeme stvaranja jugoslavenske države.
Hrvatske su granice pri raznim teritorjalnim podjelama nakon stvaranja jugoslavenske države redovito krojene bez sudjelovanja hrvatskih političkih faktora. Nametane su joj voljom beogradskih hegemonističkih vlasti. Beogradska je hegemonistička politika uporno nastojala apsorbirati područja koja su do 1918. godine bila izvan Srbije, anulirati sve posebnosti i od jugoslavenske države stvarno stvoriti Veliku Srbiju. Tako treba razumjeti današnju oficijelnu vlast Srbije koja poseže za hrvatskim teritorijem, a sve kako bi ponovo stvarali Veliku Srbiju.

Zadar, 22. srpnja  2017. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

Nema komentara:

Objavi komentar