nedjelja, 12. studenoga 2017.

UZORNIM DJELOVANJEM POTICATI U HRVATSKOJ

UZORNIM DJELOVANJEM POTICATI U HRVATSKOJ


Fikcija čovjeka je koncentracija k cilju, a realiziranost je odraz afirmativnog djelovanja - žrtvovanjem, a nikada unaprijed, po željama, kalkuliranjem radi koristi, jer sjetva u ime budućnosti ocjenjuje i nagrađuje. Dakle, samo afirmativno djelovanje u zajednici je garancija zadovoljstvu pojedinca, dok radi i rađa (obrađena polja i napučena NDH-a,) ... Diverzanti – neradnici po volji, bez rada i odgovornosti, nesvjesno se poigravaju narodom, što se očituje pustim neobrađenim poljima, beznađem umjesto zadovoljstva.

Dakle, nesvjestan čovjek, po osobnim željama, poljulja temelje zajednice i obitelji. Tako zlo preko pojedinca pokrene narod na egzodus, što se Hrvatima dogodilo već nekoliko puta ..., Perzija ... Bijela Hrvatska ... Dakle, problemi države Hrvata su odraz žrtvovanja pojedinca za zajednicu, u kojoj, proporcionalno, institucije funkcioniraju za pojedinca, a fikcije se djelovanjem i djelima realiziraju, radom i rađanjem u vlastitoj zajednici.

Obrnuto, čovjek po volji – željama - nedjelima – utopijama se postavlja kategorično i oslanja na neke fikcije - bez ulaganja ... Eto kako čovjek po željama obmanjuje sam sebe i drugog ..., kompenzira umišljanjem – uvjeravanjem o stabilnosti kula u zraku.

Nagrade bez rada zapravo su kočnice spoznaji i beznađe za budućnost, varka koja odvlači od samokritičnosti, koncentracije – djelovanja – temelja. Samo radom po spoznaji aksiomi se mijenjaju .... Što reći o fikcijama zasnovanim na strastima i željama, po kojima se čovjek predstavlja i kompromitira.

Djelovanjem - reformama koordinira duša ..., a varkom se zaobilazi samokritičnost i koncentracija ..., borba između dobra i zla, Hrvata i sofista ... “ Fikcijama“ bez rada čovjek umišlja ..., umjesto da unaprjeđuje uvjete on zaspi.

U Hrvatskoj se u osnovi krivo tumači političko djelovanje, o čemu narod ne promišlja ..., jer ga se mrvicama vara i tako zamagljuje značenje što sugerira starogrčka riječ politika ... Vrši se diverzija na djelovanje pojedinca da ne radi što najbolje zna - može.

I od 1990. godine u Hrvatskoj, nametnula se psihologijom za mase, „demokracija“ kao neadekvatno „društveno uređenje“ po kojem se urušava smisao – zadovoljstvo Hrvata. Tako je izboreno NDH - svoj na svome - doživjela - krah preko pojedinca koji sofistički uvjerava i opravdava „savršenstvo,“ fikcijama bez pokrića ... I od 1990. godine preko pretvorbe perfidno se „idealiziralo“ i rušilo temelje, nelustrirani i dalje uvjeravaju – „idealiziraju“ i ruše ... Znači da se Hrvatima sudbina dočinja preko serviranih vlastodržaca - pojedinaca, čiji su geni jednaki njihovom životopisu ..., da guše samoinicijativu i odlučnost, kao čuvare temelja NDH - a.

Naravno ne smije se dozvoliti iscrpljivanje, trošenje vremena - što zlu ide u prilog, dok se obeshrabruju Hrvati pojedinačno, pa nisu samokritični, odgovorni, a krivi su ukoliko institucije ne funkcioniraju.
„Evo napali su me da sam ja odgovorna narodu, a ja im poručujem da to nije točno, ja nisam odgovorna narodu.“ Provjerite tko bira sudce i na koji način ...

I u doba Sokrata žene su često odrađivale, u funkciji neformalnih grupa okupatora – eksploatatora, što muškarcima nije utjeha i ne umanjuje odgovornost, naprotiv ... Sokrat promatrajući svoj dekadentan narod u staroj Grčkoj utvrđuje da je to posljedica zakona koji nisu bili po mjeri čovjeka, samokritički služi kao opomena, jer nije dovoljno djelovao i nije bio vremenski racionalan.

Hrvatski sudci umišljaju da su faraoni pa presuđuju kako se deseti travnja ne smije spominjati, presuđuju o ustrojstvu Sunca i Mjeseca, kretanju u kozmosu ... Koji su im to astrofizičari vještačili, a oni presudili ... Presuditi postojanje desetoga travnja, jer se toga dana obnovila NDH-a po volji hrvatskog naroda - na prostorima hrvatskih zemalja, a što očito nije po željama inih okupatora – eksploatatora radi eksploatiranja, harača, iživljavanja ..., i zato im smeta NDH-a i deseti travnja, isto kao i obnovljena NDH-a 1990 -e. godine.

Drugo je i zašto su hrvatski vladari kao neznalice, zadnjih stoljeća kao i od 1918. godine do 1945. godine asistirali prema željama hrvatskih okupatora – eksploatatora ... Što reći pored očiglednog osim samokritički, odlučno se i angažirati protiv medija zla, koje se na planetu – u zajednicama - očituje kroz prošlost i sadašnjost na što ukazuju mudraci ..., na razliku između dobra i zla, etike - morala i sofizma ... Dok sofisti, bez identiteta - po zakonima materije presuđuju, radi osobne koristi ..., moralan čovjek potiče na vrijednosti kao garanciju svojoj zajednici. Lašci – suportirajući laž i nered, ponižavajući čovjeka – narod – „mase“, kontroliraju isti po zakonima amorfne mase i tako ocjenjuju istu. A narod se može svesti na „masu“ i naviknuti da služi po željama vampira ... Pritiscima milom i silom, čovjeka svedu na puko tijelo – materiju, bez identiteta ..., Nakon ..., isti više ne razlikuje što je sekundarno a što bitno pa propadne.

Zato se pojedinac mora obraniti - izboriti, a narod treba uključiti samokritičnost, da bez djelovanja, unaprijed, ne određuje „nagrade“ ..., bez rada - djelovanja nema plaće - nagrade, tek se nakon koncentriranog djelovanja nagrađuje. Dakle, vrijednosti su uvjet adekvatnim koristima, koje neće izostati – kao nagrade, a što čovjeka potiče i veseli.

A fikcije su želje - nagrade, čovjek sklon linijama „manjeg otpora,“ što su posljedice osvješćenosti po zamkama ..., jer čovjek ne može biti kategoričan, već djelujući spoznavati korak po korak ..., „nema žetve bez sjetve“ bez afirmativnog djelovanja sve su puke želje.

Hrvatima su uglavnom danas fikcije, trend „žetva bez sjetve“. Fikcijama se uglavnom uvjerava Hrvata da se na neobrađenim poljima očekuje žetva ..., za što su odgovorni roditelji, djecu se ne uči da nakon rada slijede nagrade. Slijedom do sada - sve se pokazuje kao odraz kulture i tradicije i angažiranja uloženog kod Hrvata, što je tu je - summa summarum, što se odražava natalitetom – Životom.


Zadar, studeni 2017.godine

dr. sc. Ilija Barjašić
predsjednik Pokreta za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj - Život
predstojnik HAZUD-a za poticanje nataliteta u Hrvatskoj

Nema komentara:

Objavi komentar