petak, 16. veljače 2018.

NAORUŽAVANJE ZBOG HRVATSKE

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


                                        NAORUŽAVANJE ZBOG HRVATSKE








Na internetskim stranicama Srpske pravoslavne crkve – Eparhija gornjokarlovačka širi se mržnja i propaganda prema hrvatskom narodu, a SHZ je već ranije izvjestio o tome Ministarstvo pravosuđa i Ministarstvo uprave RH.

Srpska pravoslavna crkva kao „duhovna institucija“ i više je za osudu kada pod takvim nazivom perfidno i neprirodno potiče svoj narod protiv života drugih naroda, koja se zbog svjetovnih koristi služi pogubnim stilom protiv čovjeka.

SPC-u je prije svega zadaća da potiče na duhovnost, što nije slučaj kako se pokazalo kroz povijest koja je u funkciji izričito zbog svjetovnih interesa i koristi. Srpskoj pravoslavnoj crkvi, što se i pokazalo na terenu, duhovnost je samo pokriće, kojom bi se trebala prije svega baviti. Stoga je prozrijeta, tj. nametnula se u srpskom orkestru kao prva violina s ciljem porobljavanja i eksploatiranja naroda u okruženju Srbije. Opet iznova starom šablonom zamagljivanjem, a ne duhovnošću pokušava nametnuti već viđene scenarije.

Hrvatski teritorij srpskoj pravoslavnoj crkvi nije više uporište, dok nabraja „svoju” materijalnu imovinu što je kroz prošlo stoljeće u Hrvatskoj ugrabila, zbog čega i jest osnovana u Hrvatskoj i da bi bila uzor, vodilja svome srpskom narodu kao okupatoru Hrvatske.

Prema svim pravilima pravoslavlja srpska pravoslavna crkva u Hrvatskoj nema više uporišta na hrvatskim prostorima, dok kalkurira s vremenom pokušava ignorirati stvarnost.

Neka popovi dosadašnje srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj slobodno otputuju u Srbiju i tamo podučavaju Srbe kršćanskim vrijednostima – životu, što im i jest zadaća i uvjet da se na Zemlji živi uzorno i sretno.

Prema Zakonu o pravnom položaju vjerskih zajednica RH, vjerska zajednica u promicanju vjere i drugom svom djelovanju ne smije širiti netrpeljivost i predrasude prema drugim vjerskim zajednicama i njihovim vjernicima ili drugim građanima.

Ministarstvo uprave donosi rješenje o brisanju vjerske zajednice iz Evidencije u slučaju – ako tijelo sudbene vlasti pravomoćno utvrdi da vjerska zajednica svojim djelovanjem poziva ili potiče na vjersku, nacionalnu ili rasnu mržnju ili drugi oblik nesnošljivosti među građanima Republike Hrvatske.

Srpska pravoslavna crkva u Hrvatskoj, nije upisana u Evidenciju vjerskih zajednica kao cjelovita vjerska zajednica, nego su upisani njezini organizacijski oblici. Njezino je središnje upravno tijelo u Beogradu, a u Republici Hrvatskoj upisani su samo njezini organizacijski oblici, njih 428 (eparhije, parohije i druga tijela Srpske pravoslavne crkve). Svi ti organizacijski oblikci Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj financiraju se iz državnog proračuna Republike Hrvatske, odnosno plaćaju ih porezni obveznici Hrvatske u iznosu od više milijuna kuna, a sve da SPC radi protiv hrvatskog naroda. To nema nigdje u svijetu nego u Hrvatskoj.

Radosna je vijest što Hrvatski pravoslavci učvršćuju Hrvatsku pravoslavnu crkvu u Hrvatskoj i sve čine po pravilima pravoslavlja u svijetu.

Ministarstvo pravosuđa i Ministarstvo uprave još nisu reagirali na širinje mržnje i propagande prema hrvatskom narodu na internetskim stranicama Srpske pravoslavne crkve – Eparhija gornjokarlovačka.

Pod pokroviteljstvom SPC-a u Pakracu je boravio srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin kada se raspričao da se Srbija naoružava zbog Hrvatske.

I gle čuda ovih dana na poziv SPC-a došao je u posjet manastiru u mjestu Donji Budački u Karlovačkoj županiji Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, kada je naveo, odnosno provocirao „da su Srbi očekivali da se Hrvati ispričaju za mnogo toga iz prošlosti“. Dodik je na karlovačko područje došao kako bi podržao Srpsku pravoslavnu crkvu i Eparhiju gornjokarlovačku, istu onu koja na svojim internetskim stranicama širi mržnju i propagandu prema hrvatskom narodu. Točno ono što je govorio srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin da se Srbija naoružava zbog Hrvatske, to radi Dodik i njegova Republika Srpska, odnosno naoružavaju se za ponovni rat protiv Hrvatske zbog toga je vlada u Banjoj Luci u studenome prošle godine od kragujevačke "Crvene zastave" i naručila 2500 strojnica s rokom isporuke 1. ožujka. Dodik i RS u u njihovu igru uvlače Rusiju i tako je kompromitiraju. Srbi su već poznati po izazivanju svjetskih ratova.

Evo tko je Dodik i njegova Republika Srpska (RS)

Narodna skupština RS izabrala je 30.11. 2006. godine novu Vladu RS na čelu sa Miloradom Dodikom. Ta ista Vlada RS donijela je 5.12.2006. odluku da 65 posto državnog kapitala u Telekomu RS proda Telekomu Srbiji po cijeni od 646 milijuna eura.

Ruska kompanija „NeftegazlnKor“, koja posluje u sastavu „Zarubežnjefta“ , 2.2.2007. godine postala je vlasnik Rafinerije nafte u Brodu, Rafinerije ulja u Modriču i banjolučkog „Petrola“. Ugovor o prodaji naftne industrije RS su potpisali Milorad Dodik, predsjednik „NeftegazlnKora“ Vladimir Kušnjerov, i predsjedavajući Savjeta direktora „Vneš ekonom banke“ Vladimir Dimitrev, koja financijski stoji iza cijele transakcije. Dodik je nakon potpisivanja ugovora rekao da će novi vlasnik po raznim osnovama u RS uložiti oko 970 milijuna eura. Nevladina organizacija „Transparency International“ u vezi ugovora o prodaji naftne industrije RS sklopljenog između Vlade RS i ruskog partnera je nakon „analize“ identificirao 44 sporne točke i upozorio na moguće posljedice.

Bivši američki ambasador u Hrvatskoj Peter Galbraith, 15.05.2007. godine rekao je da je područje na kojem je danas RS nije bilo naseljeno isključivo Srbima. Genocidom je ona postala čisto srpsko područje i zbog toga joj nikad ne treba dopustiti pravo na samoopredjeljenje. Također, Galbraith je rekao i 16.10.2008. godine da je „vodstvo Republike Srpske bilo fašističko i genocidno i da je Vojska RS također je bila fašistička i genocidna“.

Predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji, Sonja Biserko, kazala je da je politika zvaničnog Beograda potpuno „razgolićena“ i da je sada potpuno jasno da oni žele kompenzovati Republiku Srpsku za Kosovo. Biserko kaže da je politika koju vodi Milorad Dodik diktirana direktno iz Beograda. Sonja Biserko je i na seminaru u Mostaru „Nacionalizam i sadašnje prilike u Srbiji“ utvrdila da je „ srpski nacionalizam joj uvijek prisutan i da je još uvijek prisutna teritorjalna aspiracija prema BiH“. Također, Biserko je ocijenila da je „Srbija, otkako je Kosovo krenulo u nezavisnost, radikalizirala prilike u Republici Srpskoj, preko Milorada Dodika“, te istakla da se Srbija nije borila za opstanak Kosova, već za spajanje Republike Srpske s Srbijom.

I bivši predsjednik RH Stjepan Mesić, 2.3.2008. godine je naveo „ da je entitet Republike srpske nastao na etničkom čišćenju i da nema utemeljenje u teritorjalnom ustrostvu bivše Jugoslavije, kao što to imaju njene bivše republike. I da treba ukinuti RS, jer je nastala na genocidu i etničkom čišćenju“.

Također, i američki ambasador u BiH Charles English, 11.05.2008. godine je naveo „ da su se dva genocida dogodila u Europi u posljednjih 70 godina, a jedan od njih je počinjen u ime Republike Srpske. To je činjenica, i neće se promijeniti“.

Richard Holbrooke je 31.10.2008. godine ocijenio da je Milorad Dodik ključ nestabilnosti u BiH i naglasio da međunarodna zajednica treba da poduzme oštre mjere preko Ureda visokog predstavnika (OHR-a) i da je bila greška što se u Daytonu dozvolilo da Srbi dobiju entitet s prefiksom „republika“.

Za genocid i zločine počinjene u Srebrenici osuđeno je ukupno 38 nekadašnjih pripadnika vojske i policije Republike Srpske na više od 600 godina zatvora i tri doživotne robije. Dodik da bi prikrio razne zločine dolazi u Hrvatsku i provocira Hrvate navodeći „da su Srbi očekivali da se Hrvati ispričaju za mnogo toga iz prošlosti“. Zbog toga mu treba zabraniti ulazak u Hrvatsku.


Zagreb-Zadar, 16. veljače 2018. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

Nema komentara:

Objavi komentar