srijeda, 7. veljače 2018.

Srbija ne može postati članica EU dok ne plati ratnu odštetu

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ovih dana navodi da je iznenađen i zaprepašten izjavom hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da Srbija treba platiti ratnu odštetu Hrvatskoj. Hrvatski premijer je u pravu jer je Domovinski rat je bio oslobodilački i obrambeni rat. Sam naziv ukazuje kako se Domovinski rat protiv Srba kao okupatora nije dogodio po socijalnoj osnovi na hrvatskom teritoriju. Nakon što su Srbi poraženi kao agresori - okupatori u Hrvatskoj državi, tendenciozno su pokušavali lagati da je to bio građanski rat, kako bi izbjegli platiti ratnu štetu. Dakle, kada se dogodi građanski rat u državi, jednom narodu, uzrok je u socijalnoj osnovi.
Nezaobilazno ini okupatori, naročito Srbi, destabilizirali su Hrvatsku i odgovorni su za stradanja Hrvata u zadnja dva rata.
Hrvatski premijer je u pravu što se tiče ratne odštete i predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker je u Europskom parlamentu kazao da EU više neće uvoziti neriješene sporove država iz regije koje su kandidatkinje za članstvo ili o tome već pregovaraju s Unijom. Dakle, Hrvatska je članica EU i Srbija ne može postati članica EU dok ne plati ratnu odštetu.
Zagreb -Zadar, 7. veljače 2018. godine
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

Nema komentara:

Objavi komentar