četvrtak, 29. ožujka 2018.

OPĆINA POLIČNIK NEMA FINANCIJSKIH SREDSTAVA ZA PROVOĐENJE IZBORA ZA ČLANOVE VMO-a

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

 
OPĆINA POLIČNIK NEMA FINANCIJSKIH SREDSTAVA ZA PROVOĐENJE IZBORA ZA ČLANOVE VMO-a




Početkom prosinca 2017. godine SHZ je dao priopćenje za javnost da Općina Poličnik ne provodi izbore za članove vijeća mjesnih odbora, kojima je istekao mandat 1. prosinca 2017. godine. Prema članaku 61.a stavka 1. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi jedinica lokalne koja ima osnovane mjesne odbore dužna je provoditi izbore za članove mjesnih odbora.

Na navedeno priopćenje SHZ-a Zadarski list objavio je članak pod naslovom Izbore za VMO-a provest ćemo po izmjenjenom zakonu od 8.12.2017. godine u kojem je načelnik općine i saborski zastupnik Davor Lončar naveo „ kako je riječ o zlonamjernom prozivanju iz SHZ-a sa ciljem destabilizacije i to ekonomske, socijalne i političke i da nisu jedinice lokalne samouprave veliki gradovi u kojima se mogu provoditi veće aktivnosti i da im nije namjera ne provoditi izbore za vijeće mjesnog odbora i da se Zakon nedavno mijenjao i da su znali da će se mijenjati i da će sukladno novim odredbama, Općinskom vijeću dostaviti prijedlog za izbor članova mjesnog odbora na sjednici koja će se održati u ožujku 2018. godine“.

I gle čuda došao je ožujak 2018. godine, ali se opet neće provesti izbori za članove vijeća mjesnih odbora općine Poličnik. Naime, Općinsko vijeće Općine Poličnik na svojoj 10. sjednici održanoj dana 09. ožujka 2018. godine donijelo je odluku o odgodi provođenja izbora članova Vijeća mjesnih odbora, kojom se odgađa provođenje izbora za članove Vijeća mjesnih odbora Općine Poličnik novog mandata od 2017. - 2021. godine i da će se provođenje izbora za članove Vijeća mjesnih odbora Općine Poličnik provesti naknadno na prvim sljedećim izborima, sve radi smanjenja troškova.

Vidljivo je da „visoko rangirana“ Općina Poličnik u Zadarskoj županiji nema financijskih sredstava za provođenje izbora za članove Vijeća mjesnih odbora Općine Poličnik

Prilog:
https://www.opcina-policnik.hr/images/sluzbeni-glasnik/2018/SG-02-18.pdf


U Poličniku, 29. ožujka 2018. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

Nema komentara:

Objavi komentar