četvrtak, 9. kolovoza 2018.

Hrvat u hrvatskoj Istri ne smije pjevati hrvatske pjesme


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST 


Hrvat u hrvatskoj Istri ne smije pjevati hrvatske pjesme

https://akademija-art.hr/pano/komentar/jakovcic-reketar-koji-bi-zabranio-pjesme/ 

 

Nakon što njemački investitor Georg List, optužio Jakovčića... za posao u Motovunu za ”reket” koji je odbio platiti pa mu je projekt vrijedan oko 75 milijuna eura završio u blokadi i nakon što je Jakovčić postao zastupnik u EU parlamentu, sada bi Hrvatima zabranjivao da pjevaju u Istri. Tako je ovih dana izjavio sredstvima informiranja o hrvatskom pjevaču Thompsonu: Nisi pjevao u Areni, bogami niti nećeš pjevati.


Dužnost nam je ukazati kako neki pojedinci u hrvatskoj Istri misle da su izabrali najslabiju viticu hrvatskog lanca, odnosno pokušavaju i probaju koliko je slaba. Očito vrište zbog svoje slabosti, mudrosti nemaju, a lukavost im je osujećena kao oruđe zla. Kao suhe i žedne kreature – vampiri, kao družina, nakon što su razotkriveni, razasut će se i postati prah, a Hrvati djelujući u pravcu dobra bit će nagrađeni životom.

Kojekakvi sijači prošlih godina sijali su po Istri i evo nikao je ponovo Jakovčić  kao odraz naše naivnosti, srećom ovog puta samo kao opomena Hrvatima, jer je kao pijetao rano, kao produžena ruka zla, htio spletkarenjem narušiti život Hrvata. 

Treba Jakovčiću  ukazati na njegovu sudbinu koje je on odraz i kao takav smetnja dobru i životima kroz cijelu povijest čovječanstva. 

Za jednu zajednicu, čovjeku – jezik je mjerilo vitalnosti, jezik je rad duha. Kada se jednom narodu zabrani upotreba vlastitog jezika i nametanjem stranog okupacija je na djelu, a stanje za potencijalnu žrtvu alarmantno. Ako se potencijalnom okupatoru dozvoli samo korak dalje moguća je propast jednog naroda. Zatiranje jezika jednom narodu je stvarni pritisak na duh istog – nema jezika – nema naroda – nema života.
Istra kao sudbinski uvjet Hrvatima – odjednom, uvjete i sudbinu Jakovčić  stvara po volji svojoj po cijenu opstanka Hrvata – sudbina se tvori u svakom slučaju i riječ je o kompleksnoj - ozbiljnoj temi. 

Hrvat u hrvatskoj Istri ne smije pjevati hrvatske pjesme, kao što nije smio niti za vrijeme mletačke ili srbijanske okupacije. Dakle, kao i onda stvorena je teška sudbina, Hrvati su se morali služiti latinskim, talijanskim ili kasnije srpskim jezikom, po kojem su se u prošlom ratu između Hrvatske i Srbije određivale granice Virovitica – Karlobag, jer su Srbi pomoću Garašanina i Karadžića tako i predvidjeli dok su stvarali neke globalne sfere. 

Tako su dolazili i Mlečani na hrvatske teritorije, konkretno na zadarsko područje, kada su svojom lukavštinom uz pomoć križara ucijenili katoličku crkvu, okupiravši dio hrvatskog područja. Tako i danas neki misle da bi Istru trebalo izdvojiti iz Hrvatske pa onda redom osvajati prema jugu i istoku. Misionari koji trenutno vršljaju po Istri dobro su prihvaćeni od svojih sunarodnjaka u Istri s pravilom zavadi pa okupiraj, točno po Dandolovoj šabloni. Ponašaju se kao da je Istra već okupirana. 

Za Hrvate kroz povijest sve je to poznato, malo uz pomoć svojih malo uz pomoć ostalih, uvijek su se udruživali protiv Hrvata dok su jeli hrvatski kruh. Nakon što bi osvojili hrvatske područja i uništili Hrvate izmišljali bi i okrivljavali Hrvate kao da su oni eksploatirali, okupirali i uništili njih, a ne oni Hrvate. Kao da se Hrvati spremaju zauzeti Rim ili Beograd, a ne obrnuto. Evo pojašnjenja i zašto Hrvati ne bi smjeli pjevati hrvatske pjesme na hrvatskom području. Ovo je proba da se vidi koliko su uništili Hrvate, da im se pokaže koliko je publika Marka Perkovića Thompsona pod zaštitom hrvatskih institucija.

Jakovčić  kao da «nije svjestan» da je u Hrvatskoj izabran da preko hrvatskih institucija bude Hrvatima i ostalim građanima Hrvatske servis, dakle, sada zbog njegovog tendencioznog ponašanja i sramotnih izjava, Jakovčića treba razvlastiti da odgovara za nanesenu štetu kako bi bio opomena drugima u buduće.
Postoji hrvatska policija koja je i plaćena da čuva Hrvate i ostale građane u Hrvatskoj.



Zagreb -Zadar, 9. kolovoza  2018. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

Nema komentara:

Objavi komentar