ponedjeljak, 3. lipnja 2019.

NOVINAR SLOBODNE DALMACIJE VINKO VUKOVIĆ DEZINFORMIRA HRVATSKU JAVNOST PROTIV SHZ-a


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST



NOVINAR SLOBODNE DALMACIJE VINKO VUKOVIĆ DEZINFORMIRA HRVATSKU JAVNOST PROTIV SHZ-a
U tekstu u tekstu pod naslovom „KAKO TO”, koji je izašao u Slobodnoj Dalmaciji u četrtak 30. svibnja 2019. godine na stranici 14, novinar Slobodne Dalmacije Vinko Vuković podrugljivo aludira na Stranku hrvatskog zajedništva i njezina predsjednika Miljenka Marića. Iz navedenog teksta vidljivo je da Vukoviću smeta hrvatsko zajedništvo. U tekstu novinar Vuković  navodi „ Prema Bruxellesu krenuli iz Zadra. Došli su do Benkovca. Pokušali smo kontaktirati predsjednika Miljenka Marića, no nismo uspjeli. Očito se odmara nakon naporne kampanje. Recimo, imali su skup čak i u Gospiću, pa su se naljutili na novinare što na njega nitko nije došao”.

Stranka hrvatskog zajedništva već desetak godina i njezin predsjednik Miljenko Marić imaju kontakt broj mob:  099/7971611 i e-mail adresu: shzzadar@gmail.com, koji stalno javno stoje na stranicama SHZ-a i svatko do njih može doći, ali samo zlonamjeran novinar Vinko Vuković  navodi da nije uspio kontaktirati predsjednika SHZ-a. Predsjedniku SHZ-a nije zabilježen kontakt novinara Vinka Vukovića. I zbog toga ide blatiti SHZ-a i njezina predsjednika. Novinar Vinko Vuković time je prekršio neovisnost, profesionalnost i dosljedno poštivanje temeljnog načela slobode izražavanja, kao i da je time povrijedilo načelo ravnopravnosti političkih stranaka za praćenje izbora članova u Europski parlament iz Republike Hrvatske 2019. godine.


Koliko je novinar Vinko Vuković profesional vidljivo je i po tome što u tekstu nije naveo da je SHZ imao skupove u Zadru, Šibeniku, Splitu, Rijeci, Zagrebu..., kada su izvješćivala hrvatska sredstva informiranja o tim skupovima. Jedino u Gospiću HRT nije došao, zbog čega su se i ispričali. Kako to da profesinalni novinar Vinko Vuković nije izvješćivao sa SHZ-a  skupa sa Splitske rive. Nije se tada pojavio, a sada blati SHZ. Dakle, U Splitu su mu kandidati SHZ-a i predsjednik SHZ-a bili blizu, a ne da sada lupeta da ne može kontaktirati predsjednika SHZ-a. 


Dakle, mr. sc Miljenko Marić na usluzi je čovjeku i cijeni zajedništvo, ali zato ga kleveću i napadaju bivši i potencijalni okupatori Hrvatske, jer je beskompromisan borac za opće dobro, jer zagovara red, rad i disciplinu, što Hrvatima manjka, a zlu smeta.


Zato, ubuduće, Vinko Vuković i njemu slični u Hrvatskoj nemaju šanse, jer SHZ ujedinjena je snaga Hrvata. Škude po cijenu duše nas ne zanimaju kao Vinka Vukovića, jer mi dok radimo golu egzistenciju pretpostavljamo. 


Ovo priopćenje dostavljamo i Hrvatskom novinarskom društvu jer glavni urednik Slobodne Dalmacije neće da objavi  demantij informacija u tekstu prema Zakonu o medijima.   


POSLANO:
1. Hrvatskom novinarskom društvu
2. Glavnom uredniku Slobodne Dalmacije Jadranu Kaporu




Zadar - Zagreb, 3. lipnja 2019. godine





STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

Nema komentara:

Objavi komentar