petak, 10. srpnja 2020.

OTVORENO PISMO TOMISLAVU BULIĆU GRADONAČELNIKU BENKOVCA


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA BENKOVAC




PRIOPĆENJE ZA JAVNOST









Poštovani gradonačelniče grada Benkovca!


Predlažemo da inicirate da Gradsko vijeće Benkovca  što prije donese ODLUKU da Grad Benkovac  kupi u stečaju upravnu zgradu bivše Poljoprivredne zadruge Vukšić koja se nalazi u centru mjesta Vukšić u kojoj bi bio smješten Društveni dom s ogrankom gradske knjižnice Vukšić, a u kojem bi djelovale i kulturne udruge s područja Vukšića. Napominjemo da je Vukšić jedan od najvećih mjesta u gradu Benkovcu. S našom idejom slažu se mještani Vukšića, mjesni odbor Vukšića kao i kulturno - umjetničke udruge s područja Vukšića. Upravna zgrada je kroz povijest već bila Društveni dom, a i ista je izgrađena prije 15.02. 1968. godine i po tome već ima građevinsku dozvolu za obnovu. Grad Benkovac može koristit i nepovratna sredstava Europske unije za obnovu Društvenog doma.
Još u vrijeme vladavine Šubića Zrinskih u Vukšiću je bilo sijelo hrvatskog suda (stola) Lučke županije, kojem su predsjedavali plemićki suci (rotni suci – zakleti suci), koji je bio podvrgnut banu – vrhovnom sucu kraljevstva, a danas u samostalnoj Hrvatskoj Vukšić nema ništa, te je mjesto prepušteno samo sebi.

Poštovani gradonačelniče hoćemo izgradnju Društvenog doma zajedno s ogrankom gradske knjižnice u Vukšiću i prostorije za udruge, što prije.

Za informacije u vezi vaše eventualne zainteresiranosti za upravnom zgradom PZ “Vukšić” možete se obratiti:

1.     Mariji Brčić, odvjetnici, tel. 099 4222 911



Vukšić - Benkovac , 10. srpnja 2020. godine





STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA BENKOVAC

Nema komentara:

Objavi komentar