ponedjeljak, 10. svibnja 2021.

Naši kandidati su izgrađivali, a ne porušili proizvodnju

 

PROGRAM SHZ-A

Naši kandidati su izgrađivali, a ne porušili proizvodnju

https://www.057info.hr/vijesti/2021-05-09/nasi-kandidati-su-izgradivali-a-ne-porusili-proizvodnju



Stranka hrvatskog zajedništva - SHZ objavila je svoj program za nadolazeće lokalne izbore.

Njihov program sastoji se od tri glavne smjernice: obnova tvorničke i poljoprivredne proizvodnje, vraćanje osnivačkih dionica Dalmatinske banke, odnosno naknada štete osnivačima banke, te isplata otplaćenih dionica radnicima uništenih zadarskih poduzeća u pretvorbi i privatizaciji.

Nositelj lista SHZ-a za Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu, Miljenko Marić, naglašava kako će "vratiti ljudima samopouzdanje da ne prolaze samo isti kandidati gotovo 30 godina čije su posljedice vladanja katastrofalne u Gradu Zadru i Zadarskoj županiji kao što su opadanje nataliteta, uništenje industrijske proizvodnje, neobrađena polja i iseljavanje mladih".

Na listama se, dodaje, nalaze "kandidati koji su izgrađivali tvorničku i poljoprivrednu proizvodnju, a ne oni koji su je porušili zadnjih 30 godina". U sklopu SHZ-a na listi su kao nezavisni kandidati i članovi Udruge bivših zaposlenika "Solidarnost" Zadar čije su tvrtke uništene u pretvorbi i privatizaciji.

- Očekujemo da će takvi birači, koji su ostali bez radnih mjesta, a kojih je najviše u Zadarskoj županiji konačno nakon gotovo 30 godina promijeniti dosadašnju praksu glasovanja i da neće glasovati za iste kandidate koji su ih doveli u takvo stanje, poručuje Marić.

Nema komentara:

Objavi komentar