srijeda, 27. listopada 2021.

ZAŠTO SE STALO S IZGRADNJOM VODOOPSKRBNE MREŽE ZA MJESTO VUKŠIĆ?

 

Stranka hrvatskog zajedništva 

Priopćenje za javnost

 

ZAŠTO SE STALO S IZGRADNJOM VODOOPSKRBNE MREŽE ZA MJESTO VUKŠIĆ? 

https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/stranka-hrvatskog-zajednistva--zasto-se-stalo-s-izgradnjom-vodoopskrbne-mreze-za-mjesto-vuksic-/113958

Pred  lokalne izbore 2021. godine počela je izgradnja vodoopskrbnog sustava za mjesto Vukšić, Grad Benkovac, koji oobuhvaća 5,8 km mjesne vodoopskrbne mreže. Nakon što su prošli lokalni izbori izgrađeno je kroz mjesto Vukšić samo oko 1 kilometar vodovodne mreže te se je stalo s radovima. Vukšićani su u nevjerici te se pitaju što se dogodilo kada se radovi više ne obavljaju, a koje  je izvodilo poduzeće Vodoinstalacija d.o.o. Zadar. Mještani Vukšića u šali navode “Ako će radovi izvoditi ovakvim tempom za svake lokalne izbore  kilometar po kilometar da će završiti tek za 16 godina, odnosno 2037. godine”.  Eto dragi Vukšički bećari pjevajte i dalje pjesme državnim i lokalnim čelnicima, a možda se isti smiluju da mjesto Vukšić dobije vodu.

SHZ je podnio benkovačkom gradskom poduzeću Vodovod i Odvodnja  zahtjev za pristup informacijama zašto se stalo s radovima i kada će se radovi ponovo nastaviti. Dostavljamo hrvatskoj javnosti odgovor gradskog poduzeća Vodovod i Odvodnja  u kojem navode “Projekt izgradnje vodovoda u Vukšiću je na indikativnoj listi projekata koji bi se mogli financirati iz Mehanizma za oporavak i otpornost (MOO) te se očekuje da će u kratkom roku Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objaviti poziv na dostavu prijedloga projekata za financiranje iz MOO. Izgradnja će se nastaviti čim se ostvare potrebni preduvjeti za nastavak”.

 


 

Vukšić – Zadar, 27. listopada 2021. godine

 

 

Stranka hrvatskog zajedništva

 

Nema komentara:

Objavi komentar