subota, 9. ožujka 2024.

SULUDE IDEJE

 

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

 PRIOPĆENJE ZA JAVNOST 


SULUDE IDEJE 




Mještani Vukšića su peticijom rekli ne vjetroeletranama u Vukšiću kod Benkovca, ali sada se neki investitori  motaju da bi gradili solarne elektrane na 41 hektaru oko najatraktivnijeg brdašca borove šume zvana ČELINKA oko kojeg je poljoprivredno zemljište mještana Vukšića, a koje spada pod katastarsku općinu Lišane Ostrovičke.

Dio Čelinke prema mjestu Vukšiću je najatraktivniji za građevinsku zonu, turizam, izgradnju hotela...Ovo su sulude ideje koje se donose bez ikakvog znanja i sudjelovanja lokalnog stanovništva i cilj im je potpuna devastacija i uništenje tog kraja. 

Tražimo da se Čelinka označi kao prostor od posebnog značaja za mjesto Vukšić i mještani neće dopustiti nikakvo devastiranje prirode i okoliša i boriti će se svim legalnim stredstvima za zaštitu svog kraja.

Ovih dana Zoran Ledenko, gradski vijećnik je na Gradskom vijeću Benkovca postavio pitanje gradonačelniku Benkovca jeli upoznat s namjerom Općine Lišane Ostrovičke o  izgradnji navedenih solarnih elektrana, a isti je odgovorio da je upoznat i da im je investitor poslao upit da bi se širio na navedeni prostor i da ne žele ništa graditi dok se ne izbore za naknadu za obnovljive izvore energije koja će biti potencijal za razvoj grada. 

Dakle, gradonačelnika Bulića zanima sama naknada, ali nije mu još jasno da mještani Vukšića neće ni solarne ni vjetroelektrane.

 

Zadar, 8. ožujka 2024.godine

  

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

Nema komentara:

Objavi komentar