ponedjeljak, 25. lipnja 2012.

Pula i Zadar po statistikama već godinama u samom vrhu konzumenata opojnih droga


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

 

 

Pula i Zadar po statistikama već godinama u samom vrhu konzumenata opojnih droga

 

I

 

SLUČAJ 'PAULETIĆ' PRERASTAO HRVATSKE OKVIRE:

Međunarodna javnost traži istinu o smrti, Miletić i Jakovčić pred ostavkom

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/medunarodna_javnost_trazi_istinu_o_smrti_miletic_i_jakovcic_pred_ostavkom_/789909.html

 

Neslužbeno smo doznali da će policijski i pravosudni istražitelji idući tjedan ispitati i gradonačelnika Pule Borisa Miletića, kao i još neke djelatnike Grada Pule, a istražiteljima će svoja saznanja ispričati i otac prerano preminule djevojke.
Priče o sumnjivim okolnostima iznenadne smrti Martine Duras Pauletić, savjetnice gradonačelnika Pule, Borisa Miletića, kao i glasine o učestalom konzumiranju droge nekih istarskih političara prerasle su istarske i hrvatske okvire. Za taj slučaj zainteresirao se politički i pravosudnih vrh Hrvatske, ali i međunarodna zajednica, zbog čega bi hrvatska javnost vrlo brzo trebala saznati sve okolnosti slučaja 'Duras Pauletić', odnosno pravi uzrok tragedije o kojoj već desesetak dana bruji cijela Istra.
Kazao nam je to, u nedjelju popodne, Damir Kajin, saborski zastupnik IDS-a, koji je dan ranije u Trećem dnevniku HTV-a svojim neuobičajeno otvorenim izjavama, u kojima nije štedio svog stranačkog šefa Ivana Jakovčića, šokirao hrvatsku javnost te nagovijestio ono o čemu je naš portal prvi otvoreno pisao: da smrt savjetnice gradonačelnika Pule najvjerojatnije nije tek nesretni slučaj, već da bi rasvjetljavanje uzroka te tragedije moglo uzdrmati neke visoko pozicionirane političare u Istri (valja napomenuti da smo nakon objave prvog teksta o ovoj temi bili izloženi bujicama uvreda i prijetnji od strane PR agenta gradonačelnika Miletića).
Građani očekuju da se Jakovčić i Miletić napokon testiraju na droge
- Ne mogu vam otkriti o čemu sam tri sata razgovarao s ocem Martine Duras Pauletić, no mogu kazati da će otac, kao i drugi članovi obitelji, institucijama koje istražuju slučaj ispričati sve bitne detalje. To su, uostalom, dužni učiniti zbog Martine i istarske javnosti, jer tek kada se otkrije prava istina i obitelj i javnost moći će napokon biti spokojna – ističe Kajin, kojemu telefon zbog ovog slučaja ne prestaje zvoniti.
- Zvalo me stotine ljudi iz Istre, koji se nadaju da istina ovaj put neće biti zaobiđena. Svi oni očekuju dvije osnovne stvari: da pravosudna tijela utvrde pravu istinu o smrti Martine Duras Pauletić, te da Ivan Jakovčić i Boris Miletić daju kosu na analizu, te da tako demantiraju glasine prema kojima i sami konzumiraju drogu. Ne želim vjerovati u te priče, no njih dvojica to napokon moraju sami demantirati – kazao je Kajin, te htio izustiti još nešto, pa se na koncu, predomislio.
A na pitanja: 'Je li vrijeme za ostavke Miletića i Jakovčića', te 'Jesu li istinite tvrdnje da je Jakovčić htio za šefa IDS-a postaviti Borisa Miletića, kako bi preko njega i dalje upravljao i strankom i Istrom, Kajin odgovara: 'Pustimo to vremenu'.
- Jakovčić je najavio svoj odlazak, a znamo da netko ne može otići, a ostati. Nije to uspjelo 'prvome', pa neće ni 'drugome'. Istra se neće voditi na daljinski upravljač, što znači da ne može Jakovčić nekoga postaviti na čelo IDS-a. O tome će odlučiti članovi stranke – podvlači Kajin, te dodaje da su ga ovih dana zvali mnogi članovi IDS-a koji, prema njegovim riječima, dijele njegovo razmišljanje o 'slučaju Duras Pauletić'.
Langer: Gradonačelnik Miletić već kasni s ostavkom
Mnogi IDS-ovcu su me zvali, a neki nisu – znakovito zaključuje Kajin, dok Bruno Langer, koji je i ovaj put prvi javno rekao ono o čemu je Istra danima šaputala i koji je zbog toga bio izvrgnut nevjerojatnom medijskom linču i prijetnjama, bez okolišanja sada zaključuje da gradonačelnik Miletić 'već kasni s ostavkom'.

>>>>

- Poručujem gradonačelniku da prestane slušati savjete svojih PR agenata, jer ga vrlo loše savjetuju. Neka napokon posluša svoju savjest i podnese ostavku. Jer skrivanjem u mišjoj rupi i bježanjem od javnosti, radi si samo štetu. Pitam se hoće li pobjeći i od istražitelja, ako ga pozovu na razgovor – kaže Langer, te ponavlja ono što je dan ranije izjavio novinarki Hrvatske televizije:
'Ako se dužnosnici drogiraju, znači da ne služe građanima nego bandi!'
- Ako su dužnosnici konzumenti droge, onda su oni nečiji robovi. Ne služe građanima, nego bandi, odnosno narkomafijašima koji imaju svoje interese, što je velik problem – bez dlake na jeziku zaključuje Bruno Langer.
U razgovoru s još nekim žiteljima Pule neslužbeno smo doznali da će istražitelji idući tjedan ispitati i gradonačelnika Borisa Miletića, kao i druge djelatnike Grada Pule.

Autor: Damir Kramarić|, dnevno. hr

II

Neprijatelj se nametnuo specijalnim ratom – drogom protiv hrvatskog naroda


Zadarska županija drži neslavni hrvatski rekord rodilja – ovisnica

Prema statistici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo na području Zadarske županije lani je bila 31 rodilja koje spadaju u kategoriju narkomanki dok je u cijeloj Hrvatskoj zabilježena 61 takva rodilja.
Majke ovisnice sa zadarskog područja donijele su 2010. godine na svijet 34 djece.
Prema podacima, koje je objavila Slobodna Dalmacija, na zadarskom području taj je trend poražavajući, jer ih je godinu dana ranije u cijeloj Hrvatskoj bilo 26. 
Prije uvođenja službene statistike držalo se da je godišnje bilo desetak trudnica ovisnica koje su bile na zadarskom Odjelu ginekologije, procijenio je šef dr. Branko Dukić.
Iako majke to ne žele priznati, uglavnom ih se otkrije, strašne posljedice su viđene kod tek rođene djece koja prolaze apstinencijsku krizu, pretjerano plaču i znoje se, moraju uzimati sedative, kazao je dr. Dukić

III

HRVATSKI NAROD BEZ OKLIJEVANJA TREBA SE USTATI I SA SVIM RASPOLOŽIVIM SREDSTVIMA BORITI SE PROTIV TROVAČA NAŠE DJECE


Droga kojom potencijalni porobljivači truju hrvatsku djecu najveći je problem u Republici Hrvatskoj. Zbog navedenog problema roditelji sve se više obraćaju Stranci hrvatskog zajedništva i traže pomoć da zaštite vlastitu djecu.

U Hrvatskoj primarne i sekundarne grupe za odgoj djece nisu u funkciji kad trovači – ubojice širom Hrvatske ubijaju mlade ljude.   

Kao da nije svjesna hrvatska vlada da stranci pomoću maloumnih Hrvata, zbog strateških interesa, drogom desetkuju hrvatski narod.

Nevjerojatno, nisu u funkciji niti državne institucije koje su zadužene kao „servis,“ koji plaćaju roditelji. Neprijatelj se nametnuo specijalnim ratom – drogom protiv hrvatskog naroda, oslanjajući se na institucije roditelji bez borbe prepuštaju svoju djecu krvoločnim zvijerima, koje ih nemilosrdno šalju u smrt, uništavajući tako cijelu obitelj – ognjište.

Kada su u pitanju djeca i kada ih se treba zaštititi  kao život i nosioce općeg, Hrvatsku, hrvatski narod bez oklijevanja treba se ustati i sa svim raspoloživim sredstvima boriti se protiv trovača naše djece, da se nikada više ne usude! ! !

Ubuduće, Hrvati trebaju više poštivati načelo zajedništva i pridružiti se, i rješenje je tu, uvijek je tako i bilo, jer jedinstvo je odraz reda, tj. snaga. Kada se zlo očituje, u pitanju je jedinstvo – zajedništvo jedne zajednice. Dakle, pored zajedničkog angažiranja za opće dobro zlo ne može opstati i evo odgovora da se trovači naše djece niti ne pojave, a kamoli da truju. Sada kada smo zatečeni na spavanju trebamo dodatnu odlučnost da odmah uništimo zlo.

Budimo svjesni, ma tko bio otrovan u ludnicama se ne može pomoći, samo se tako dalje urušava osobno i opće. Samo žrtvovanjem za opće dobro, možemo spasiti i vlastitu djecu. 

Protiv Hrvata specijalni je rat na sceni, krajnje je vrijeme za borbu protiv smrti u Hrvatskoj. Roditelji trebaju biti odlučni protiv onih koji su u funkciji smrti.

Hrvatska vlada s institucijama trovanje drogom mora vidjeti kao najveći problem u državi. Narkoman, sve dok nije i fizički mrtav, uništava vlastitu obitelj, emocionalno, psihički i ekonomski. Obitelj kojoj je otrovan jedan član, dok se s njim zaokuplja i ne primjećuje urušavanje cijele obitelji iscrpljujući se na smrt otrovanim članom.

Danas, kafići i druga prikladna mjesta služe uljezima - ubojicama da prodajom droge pored strateških interesa i enormno zarađuju. 

Trovači – ubojice, regrutiraju Hrvate za ludnice, koji tumaraju do fizičke smrti, kojima se ne može pomoći. Dok izgradnja i održavanje tih „lječilišta“ silno opterećuje i materijalno državni proračun, što je samo još jedna stavka koja urušava hrvatsku zajednicu.

Nikada kroz povijest, nijedno oružje do danas kao droga nije sijala smrt na hrvatskim prostorima, koje se širi geometrijskom progresijom.

Nosioci smrti su trgovci drogom, instruirani čak u institutima pojedinih (svojih) država u svijetu.

Čudno da su Hrvati kroz povijest i zbog manje žrtava ustajali u borbu protiv neprijatelja, a da još nisu otvoreno u ratu s trovačima – ubojicama, dok su u agoniji smrti s vlastitom djecom, tu pored ubojica u vlastitom dvorištu.

Dakle, krenimo u otvoreni obračun protiv stranih uljeza - trovača s drogom i suludih Hrvata (suvremenih janjičara) koji im pomažu ubijati Hrvate.

IV

PLANOVI IZA KOJIH STOJE TALIJANSKI INSTITUTI

Zbog poznatih povijesnih talijanskih pretenzija prema zadarskom području utvrđene su kontinuirane aspiracije koje traju do danas.

Talijanske pretenzije počinju već u srednjem vijeku, kada se Zadar među dalmatinskim gradovima isticao važnim strateškim položajem zbog toga što je smješten na sredini «Istočno jadranske obale».

Po svojim prirodno-zemljopisnim značajkama bio je tada najvažniji grad na istočnoj obali Jadrana. Te prirodne, strateške i ekonomske prednosti u srednjem vijeku utjecale su na politički razvoj grada, te njegov politički položaj činile težim i složenijim nego u drugim dalmatinskim gradovima.

Navedene okolnosti utjecale su na njegov odnos spram mletačke vlasti, te je Venecija vodila posebnu politiku prema Zadru nastojeći prvenstveno da priznaje njezinu vlast. U takvoj politici je imala uspjeha, te je Zadar pod mletačkom upravom bio od 1409. – 1797. godine (gotovo četiri stoljeća).

Nekadašnji teritorij mletačke Dalmacije zamijenila je austrijska vlast, od 1814. – 1918. godine, kada je Dalmacija postala austrijska pokrajina s glavnim gradom Zadrom. Prema austrijskom popisu stanovništva (1880., 1890., 1900., i 1910. godine) utvrđeno je da je u Zadru bilo koncentrirano više od polovice Talijana od onih što ih je bilo u čitavoj Dalmaciji. Glavno uporište talijanskog jezika, autonomaša i talijanštine bilo je u Zadru u glavnom gradu pokrajine, a u kojem se redovito za talijanski jezik izjašnjavalo više Talijana nego u svim drugim dijelovima Dalmacije zajedno.

Zanimljivim držimo i stoga da je za vrijeme austrijske vlasti nad Dalmacijom, samo Zadar za razliku od svih drugih gradova i općina čitavo vrijeme imao u Zadru talijansku gradsku vlast sastavljenu od Talijana i autonomaša. Za očuvanje gradske talijanske vlasti veliku ulogu odigrali su pojedinci odnosno pojedini bogati Talijani i autonomaši, koji nisu ispuštali vlast.

Raspadom Austro-Ugarske Monarhije 1918. godine počinje talijanska okupacija Zadra, odnosno Rapalskim ugovorom, 1920. godine, Zadar postaje dio teritorija Kraljevine Italije, čija je okupacija trajala do 1943. godine.

Talijanski iredentisti ne pomirivši se sa izgubljenim teritorijem, 1963. godine osnovali su u Anconi «Slobodnu općinu Zadar u izbjeglištvu». Udruga i danas djeluje, te ima svoje organe vlasti, općinsko vijeće, općinski odbor i predsjednika općine odnosno gradonačelnika. Njezini najaktivniji članovi su Franco Luxardo, gradonačelnik, Giorgio Varisco, financijski direktor općine, Elio Ricciardi, umirovljeni talijanski general i Renzo de Vidovich, direktor uprave lista «Il Dalmata», bivši predsjednik tršćanskog ogranka «Libero comune di Zara in esilio», bivši predsjednik Federacije esula i njen današnji član izvršnog odbora i dr.

Navedene osobe su u stalnom kontaktu s pojedinim članovima «Zajednice Talijana Zadar», koji ih usmjeravaju u svojim iredentističkim planovima.

«Slobodna općina Zadar u izbjeglištvu» redovito odražava skupštinu općine na talijanskom skupu «Raduno», kada se okupljaju jednom godišnje talijanski esuli iz cijeloga svijeta. Na skupu sudjeluju i pojedini dužnosnici Parlamenta i Vlade Republike Italije, Gianfranco Fini, bivši ministar vanjskih poslova Republike Italije, Carlo Giovanardi, ministar za odnose s Parlamentom zadužen za problematiku i pitanje esula u Republici Italiji, Roberto Menija, zastupnik stranke Nacionalnog saveza («Alleanza Nacionale») u talijanskom parlamentu i drugi, te iredentističkim stavovima vrše pritisak na RH u svezi povrata imovine, fojbi i dr. Na manifestaciji sudjeluju i pojedini članovi talijanskih udruga iz Zadra. Za napomenuti je da  redovito dodjeljuju titule počasnog građanina «Slobodne općine Zadar u egzilu», te je tako titulu dobio Fini, Giovanardi i dr.

U skladu s kontinuiranim agresivnim nastupima talijanskih iredentista, te izjavama pojedinih talijanskih političara o teritorijalnim pretenzijama prema RH, navedeni sada djeluju u više pravaca prema zadarskom području u cilju kako bi Zadar u budućnosti pripremili da postane sastavni dio teritorija Republike Italije, a iza čijih projekata i planova stoje talijanski instituti.

Prema prokušanim iredentističkim stilovima razrađenim na psihološkom nivou, u masama građana Zadra stvorili su strah, zavidnost i propagandu, kako Zadar spada u interesnu sferu Republike Italije, te da mora biti jači talijanski utjecaj na zadarskom području i dr., što su im omogućile pojedine osobe koje su obnašale vlast u zadarskoj Županiji i u Gradu Zadru, te im pripremili teren za kupovanje nekretnina i izgradnju objekata u cilju budućeg naseljavanja Talijana iz Republike Italije, a time i da Zadar u budućnosti postane talijanskim teritorijem. 

Prvo, djeluju preko talijanskih udruga u Zadru («Zajednica Talijana Zadar» i zadarske podružnice Dante Alighieri), te ih usmjeravaju u raznim projektima (pridobivanje novih članova, afirmiranje Zajednice i dr.). Hrvatski okupatori kroz povijest su se služili svojim manjinama kao izviđačima preko kojih su, kao i preko «produženih ruku» iz hrvatskog naroda, osvajali i porobljavali Hrvatsku. Elio Ricciardi, umirovljeni talijanski general dolazi svaka četiri mjeseca u RH te im daje smjernice kako osvojiti Zadar i druga područja RH.

Drugo, stvaraju bogate talijanske pojedince u Zadru s ciljem jačanja talijanskog utjecaja u Zadru, te su uporište našli u prokušanoj šabloni iz prošlosti da vladaju Zadrom.

Trećo, protiv hrvatskih nacionalnih interesa talijanski iredentisti djeluju i preko bankarskog sustava, a naročito preko «Hypo Alpe Adria Bank», čiju su banku u Zadar doveli osobe sklone organiziranom kriminalu s ciljem da preuzmu i unište hrvatsko gospodarstvo, što su i učinili.

Tako su preko «Hypo Alpe Adria Bank» u Zadarskoj županiji preuzeli sva bivša društvena poduzeća, hotele, marine, izvore vode, poljoprivredna zemljišta i dr. Ne samo da su postali većinski vlasnici navedenih nekretnina, već su ugasili sva proizvodna poduzeća, te ne otvorivši niti jedno radno mjesto u proizvodnji, što će u budućnosti imati nesagledive posljedice za hrvatsko gospodarstvo

Bivši gradonačelnik Božidar Kalmeta nagradio je «Hypo Banku» za učinjeno tako što je omogućio da svi zaposlenici Grada Zadra primaju plaće preko Hypo, te da se i druga financijska poslovanja vrše preko spomenute banke. Navedeni plan kupnje nekretnina preko «Hypo banke» osmislili su esulsko iredentističke udruge iz Republike Italije, a sve s ciljem da pomoću nekretnina povrate nekadašnji «izgubljeni teritorij Zadra». Iz toga razloga su i uključili osobe sklone raznim oblicima organiziranog kriminala da lakše preko austrijskog naziva banke postanu vlasnici najkvalitetnijih  i najvrijednijih nekretnina u Zadru.

Četvrto, znakovitim smatramo i podatke da talijanski iredentisti planski usmjeravaju osobe sklone distribuiranju i krijumčarenju opojnih droga na zadarskom području, kako bi ovladali zadarskim područjem. Istima pripada značajna uloga u krijumčarenju opojnih droga, a sve u cilju da hrvatska mladež što više konzumira opojne droge iz razloga da im se u budućnosti ne bi imao tko suprostavljati u njihovim planovima spram zadarskog područja. Navedeni su značajno financijski ojačali po distribuiranju droge, te je Zadar po statistikama već godinama u samom vrhu konzumenata opojnih droga.

Poslano

1.    Predsjedniku Hrvatske
2.    Vladi Republike Hrvatske
3.    USKOK-u


Zagreb-Zadar, 25. lipnja 2012. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

Nema komentara:

Objavi komentar