nedjelja, 24. lipnja 2012.

Paralizirani grad


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA BENKOVAC

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Paralizirani grad


Radovi na izgradnji vodovoda na županijskoj cesti Z6051 na dionici Perušić Gornji – Kolarina i na lokalnoj cesti L63144 kroz Kolarinu su završeni, a kolnik i prekopi preko navedenih cesta su mjesecima nesanirani i neasfaltirani. Investitor radova je grad Benkovac, a izvoditelj tvrtka Innecto d.o.o. Split.

Nakon polaganja vodovodnih cijevi tvrtka Innecto  je trebala izvršiti asfaltiranje kolnika i oštećenih cesta  uzdužno i poprečno iskopa kanala, ali to nije učinila do danas.

Odgovor se može tražiti u gradu Benkovcu koji je u milijunskim dugovima te ne plaća izvoditeljima radova. Iz  državnog proračuna RH grad Benkovac je dobio kao područje od posebne državne skrbi oko 600. 000. 000 kuna, od 1995. godine, a njegovi čelnici često navode da im je račun prohodan i da se uspijevaju dogovoriti s onima kojima su dužni.

Posljednjih dana medijske stupce pune priče pojedinih gradova i općina kojima su računi u blokadi zbog određenih dugovanja što ih je u konačnici totalno paraliziralo i onemogućilo im poslovanje, a takav scenarij je i u Benkovcu.

Zašto i Županijska uprava za ceste Zadarske županije ne poduzima ništa kako bi se popravila  oštećenja navedenih dionica koja su u  njezinoj nadležnosti, a sve kako bi se dovela u prvobitno stanje i tako dovelo do sigurnosti prometa?

Poslano

1.    Predsjedniku Hrvatske
2.    Vladi Republike Hrvatske
3.  USKOK-u


U Benkovcu, 24. lipnja 2012. godine
                                 

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA BENKOVAC

Nema komentara:

Objavi komentar