nedjelja, 22. srpnja 2012.

Žičane koncesije pokrivaju se županijskim odlukama


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Žičane koncesije pokrivaju se županijskim odlukama




U Hrvatskoj je sada na djelu korupcija koja se često javlja na lokalnim i područnim razinama i u koju su uključene uglavnom županijske koncesije i programi. Kroz te projekte i programe često se preko ugovora i koncesija omogućavaju velike financijske koristi određenim privatnim poduzećima, a  dio koristi imaju i sami korumpirani službenici.


U takvoj atmosferi nedjelotvornosti, a naročito na razini lokalne i područne (regionalne) samouprave došlo je do diskreditiranja RH kao države gdje je korupcija izrazito prisutna.


Odluke pripremaju i predlažu županijski čelnici, a iste pokrivaju županijskim odlukama.


Tako naprimjer ovih dana vlasnici obližnjih kuća i apartmana u turističkom naselju Punta Skala u Petrčanima kod Zadra prosvjeduju zbog ograđivanja plaže od strane austrijskog Falkensteinera. Istom je Zadarska županija dala koncesiju za obalno područje nekadašnje Punta Skale.  Međutim, isti se ne drži hrvatskih zakona već ograđuje žicom pomorsko dobro.

Vlasnici kuća i apartmana traže  poništenje županijske koncesije kojom je austrijski vlasnik od poluotoka Punta Skala načinio privatnu plažu, te im nasilno oduzeo ranije stečena prava. U naselju Punta Skala privatni apartman ima i Stipe Zrilić, sadašnji župan Zadarske županije te se vlasnici pitaju zašto ga nema među prosvjednicima. Zaista čudno, jer je Zadarska županija dala koncesiju Falkensteineru.

Poslano

1.  Predsjedniku Hrvatske
2.  Vladi Republike Hrvatske
3.  Ministarstvu unutarnjih poslova RH
4.  Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture RH
4.  Državnom odvjetništvu RH
5.  USKOK-u


U Zadru, 22. srpnja 2012. godine
                                    


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

Nema komentara:

Objavi komentar