srijeda, 8. kolovoza 2012.

PODGRADINA – PROSVJED ISPRED ZADARSKE ŽUPANIJE I VODOVODA


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POSEDARJE

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


PODGRADINA – PROSVJED ISPRED ZADARSKE ŽUPANIJE I VODOVODA



Mještani Podgradine u općini Posedarje najavili su da će organizirati prosvjed ispred zgrade Zadarske županije, i poduzeća Vodovod, ako  uskoro ne dobiju vodu.

Prošlog tjedna Podgradina je ostala bez tekuće vode, a nakon što je poduzeće Vodovod plombirao oko 50-ak hidranata u samom mjestu. Veliki problem mještanima je i to što su presušili  i izvori vode u polju,  iz kojih su se također opskrbljivali. Prisiljeni su vodu kupovati od vlasnika cisterne, koji jedini ima ugovor s Općinom. No on ne može zadovoljiti sve potrebe, a i cijena te vode je četiri puta veća od one koju su dosad plaćali. Mještani su ogorčeni i na općinu Posedarje koja ne poduzima ništa kao da se to njih ne tiče, ne organizira nikakvo dopremanje cisterni pitke vode kojim bi mještani napunili gusterne.

U 21. stoljeću, stanovništvo navedenog područja i dalje čezne za vodom. Bogatstvo Zadarske županije leži upravo u vodnim resursima, a vodoopskrba zadarske županije temelj je njenog gospodarskog razvoja. Pozivamo općinu Posedarje i Zadarsku županiju da što prije stanovništvo Podgradine dobije tekuću vodu, koja je osnovni preduvjet kvalitetnog života i normalnog poslovanja. 

U Posedarju, 8. kolovoza 2012. godine
                                 
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POSEDARJE

Nema komentara:

Objavi komentar