subota, 20. listopada 2012.

Uvala Prtljug – prostor Mačjak / Šumljak u općini Preko


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

 Uvala Prtljug – prostor Mačjak / Šumljak u općini Preko
ili
«Pop Šime i Pop Ante»



Zašto pop Šime i pop Ante? Zato što je pop  Šime djelatnik u uređenoj organizaciji koja se zove crkva, a pop Ante u neuređenom društvu i državi koja se zove općina, županija i država.

Pop Šime  je od svog poslodavca prijavljen te je završio u pritvoru radi nezakonite prodaje crkvene zemlje, a pop Ante pod zaštitom policije, dakle županije i države, nije.

Pop Ante je još pred šest godina prodao tuđe (državno) zemljište i to kupcu koji ni za hlače nema (lako je to provjeriti), a pop Šime je našao kupca s gotovinom. Reklo bi se da je dobro monetizirao, za razliku od štićenog popa Ante koji je pod kišobranom države, što i sam javno izjavljuje.

Pop Ante oko Prtljuga svima prtlja. Zaključkom klase: 940-01/12-01/07, od 28. svibnja 2012. godine, on ponovno prodaje tuđe i to javno. Da, javno. Štićenici mogu javno, dakako. Prodaje tuđe zemljište površine 384.401 m2 s početnom cijenom od 17 eura po četvornome metru u kojoj lažno navodi i naknadu za izdvajanje šumskog u građevinsko zemljište po cijeni od 31.343.106,74 kuna koju mora platiti Hrvatskim šumama. Ova naknada može biti maksimalno 384.401,00 kuna.

Pretpostavlja vijećnicima da su Hrvatske šume vlasnici te da one prodaju zemljište što je notorna laž. Hrvatske šume upravljaju šumama te nemaju nikakve ovlasti prodavati.

Nakon uređenja imovinskih odnosa s vlasnikom, a to je hrvatska država, općina Preko i pop Ante, ni hrvatskoj državi ne bi trebali platiti više od 384.401,00 kuna.

Što se krije u cijeni 31.343.106,74 kuna navedenoj u citatu «zaključka». Isto bi trebalo provjeriti kod nadležnih institucija i poglavito kod popa Ante.

Tvrtka Cubus Lux Plc na Londonskoj burzi navodi gubitak u iznosu od 33,7 milijuna engleskih funti na zemljištu «Prtljug» u općini Preko. U kojemu gubitku je riječ valjalo bi pitati nadležne i popa Antu.

Zašto pop Ante prtlja? Zato što je pod zaštitom i zato što popove slične Anti u ovoj pravnoj državi nitko ne kontrolira i ne poziva na odgovornost kao popa Šimu.

S kim to pop Ante prtlja? S tvrtkom koje praktično nema. S pravnim zastupnikom te tvrtke koja nema imovine ni djelatnika, a koji ni sam nema nikakve investicijske sposobnosti. Vrlo je jednostavno provjeriti snagu i bonitet tvrtke Cubus Lux Plc te tvrtke Duboko plavetnilo - Ugljan projektant d.o.o. kao njezine kćeri.

Da pop Ante nije istog soja kao i nositelji vlasti i upravljanja u ovim tvrtkama te da nije štićen, dogodilo bi se s njime isto što i s popom Šimom.

No, Prtljug i prtljanje oko istog ide dalje. Dakle, dok ne pukne zaštitni kišobran.

Poslano

1.  Ministarstvu financija RH
2.  Hrvatske šume


U Zadru, 20. listopada 2012. godine
                                    
                                  


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

Nema komentara:

Objavi komentar