četvrtak, 24. siječnja 2013.

Kreditno zaduženje Zadarske županije za lokalne izbore od 25 milijuna kuna


Kreditno zaduženje Zadarske županije za lokalne izbore  od 25 milijuna kuna

Županija jamac za kredit od 25 milijuna kuna




Kako bi i u sljedećem razdoblju mogla održati dosadašnji nivo građenja i održavanja županijskih i lokalnih cesta, Županijska uprava za ceste Zadarske županije ide u kreditno zaduženje od 25 milijuna kuna, za što joj je osim Županijine potrebna i suglasnost Ministarstva financija

Župan je suglasnost dao i na Plan održavanja, građenja i rekonstrukcije županijskih i lokalnih cesta Županijske uprave za ceste Zadarske županije za 2013. godinu. Planirani prihodi i rashodi zadarskog ŽUC-a u 2013. godini iznose 77,4 milijuna kuna.

Od tog je iznosa za redovito održavanje županijskih i lokalnih cesta namijenjeno 38,57 milijuna kuna, a za izvanredno održavanje 15 milijuna kuna.

Prema riječima ravnatelja ŽUC-a Mile Fabijana cestovne dionice na kojima su planirani radovi izvanrednog održavanja su Ž6007 - D8 (obnova kolnika, 2,5 milijuna kuna), Ž6023 Smilčić - Korlat (obnova kolnika, 2,3 milijuna kuna), Ž6044 Galovac - Prkos - Škabrnja (obnova kolnika, 1,5 milijuna kuna), Ž6258 Islam Latinski - Smilčić - D. Biljane (obnova kolnika, 1 milijun kuna), Ž6064 Miranje - Vrana - Pakoštane (obnova kolnika, 1,2 milijuna kuna), L63007 Pag (obnova kolnika, 3,9 milijuna kuna) te Ž6007 - Krneza - Radovin - Visočane (obnova kolnika, 2,5 milijuna kuna).

Uz navedeno ŽUC u ovoj godini planira potrošiti i oko milijun kuna na financiranje pripreme građenja te izradu nove projektne dokumentacije i geodetskih elaborata.

Kako bi i u sljedećem razdoblju mogla održati dosadašnji nivo građenja i održavanja županijskih i lokalnih cesta Županijska uprava za ceste Zadarske županije ide u kreditno zaduženje od 25 milijuna kuna za koje joj osim Županijine potrebna i suglasnost Ministarstva financija.

- Vjerujem da će ŽUC dobiti sve potrebne suglasnosti pa tako i suglasnost ministra financija. Kredit će biti realiziran kod Privredne banke Zagreb, Podružnice Zadar kao najpovoljnijeg ponuđača, a jamac će biti Zadarska županija. Kredit će ŽUC vraćati iz vlastitih sredstava kroz pet godina, a novac će biti realiziran kroz godišnje programe rada, rekao je župan Zrilić.

Nema komentara:

Objavi komentar