petak, 25. siječnja 2013.

Kupovanje biračkog korpusa


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Kupovanje biračkog  korpusa




Zadarski župan je dao suglasnost na plan Županijske uprave za ceste Zadarske županije (ŽUC) da ide u kreditno zaduženje od 25 milijuna kuna. Ovlašteni prometni i građevinski stručnjaci navode da je Županijskoj upravi za ceste Zadarske županije nepotreban kredit koji iznosi polovinu proračuna ŽUC-a. S proračunom od oko sadašnjih 50 milijuna ŽUC može uredno održavati dosadašnji nivo građenja i održavanja županijskih i lokalnih cesta.
Kredit će biti realiziran kod Privredne banke Zagreb, Podružnice Zadar, a jamac će biti Zadarska županija. Kredit će ŽUC vraćati iz vlastitih sredstava kroz pet godina, a novac će biti realiziran kroz godišnje programe rada. Jedna trećina proračuna će biti samo za vraćanje kredita i kamata.

Istom šablonom Zadarska županija pred svake lokalne izbore daje suglasnost ŽUC-u za kredit, te građani komentiraju da s time  kupuju birački korpus. Tako je Zadarska županija i za lokalne izbore 2005. godine dala ŽUC-u zaduženje u iznosu 30.000.000,00 kuna u svrhu građenja i rekonstrukcije županijskih i lokalnih cesta.

Državni ured za reviziju utvrdio je da je Zadarska županija dala suglasnost za zaduženje Županijskoj upravi za ceste Zadarske županije za zaduženje u 2005. godini u iznosu 30.000.000,00 kuna u svrhu građenja i rekonstrukcije županijskih i lokalnih cesta.

Prema izvješću  o zaduženju / jamstvu/ suglasnosti iz siječnja 2010., koje je Županija sastavila na temelju izvješća korisnika kredita, stanje duga po kreditu dobivenom za građenje i rekonstrukciju županijskih i lokalnih cesta iznosi 12.398.968,00 kuna. U poslovnim knjigama nije evidentirana dana suglasnost za zaduženje u svrhu građenja i rekonstrukcije županijskih i lokalnih cesta u iznosu 12.398.968,00 kuna.

Prema odredbi članka 4. Pravilnika o proračunskom računovodstvu i računskom planu, proračunsko računovodstvo se temelji na općeprihvaćenim računovodstvenim načelima točnosti, istinitosti, pouzdanosti i pojedinačnom iskazivanju poslovnih događaja, a prema odredbi članka 87. spomenutog Pravilnika, dana jamstva i kreditna pisma nisu uključena u bilančne kategorije, ali se evidentiraju na skupini računa izvanbilančnih zapisa.

                               
Poslano

1.    Ministarstvu financija  RH



U Zadru, 25. siječnja 2013. godine

        
                     
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR


Nema komentara:

Objavi komentar