četvrtak, 7. veljače 2013.

Gospodarska zona Murvica - jug nije namijenjena proizvodnim i industrijskim pogonima


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST



Gospodarska zona Murvica - jug nije namijenjena proizvodnim i industrijskim pogonima




Gospodarska zona Murvica - jug nije namijenjena proizvodnim i industrijskim pogonima već samo skladištima koja će zjapiti prazna i u kojima neće biti zaposlenih. Proizvodnja, sveukupna, u Općini Poličnik je uništena, posljedica toga jest drastičan pad nataliteta, što je pouka svim općinama i gradovima u Hrvatskoj. Dakle, nema proizvodnje – nema rađanja – nema života.

Uvidom u Odluku Detaljnog plana uređenja Gospodarske zone Murvica - jug (Službeni glasnik Općine Poličnik 13/11) utvrđeno je da je  poslovna namjena zone naminjenjena trgovačkim, skladišnim, logističkim i drugim vrstama poslovnih aktivnosti, te smještaju transportnih i osobnih vozila. U sklopu ovih objekata mogu se obavljati i različite uslužne djelatnosti, uključujući i ugostiteljske, kao i sportsko-rekreacijske, zabavne i slične poslovne aktivnosti koje  će biti u funkciji osnovnih djelatnosti u Gospodarskoj zoni Murvica – jug. 

Općina Poličnik je u poslovnim zonama predvidjela toliko prostora da bi se u istim moglo zaposliti desetke tisuća djelatnika. Općina ima samo 4448, a cijela Zadarska županija ima 170.398 stanovnika.

U poslovnim zonama nisu otvorili niti jedan proizvodni pogon, već samo skladišta koja zjape prazna i u kojima nema zaposlenih.  Sada je u općini Poličnik nezaposleno 388 osoba, a od toga 25 s višom i visokom stručnom spremom te s time općina ima jednu od većih stopa nezaposlenosti u Zadarskoj županiji.


U Poličniku, 7. veljače  2013. godine

                                    

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

Nema komentara:

Objavi komentar