petak, 8. veljače 2013.

HRVATSKA AKADEMSKA ZAJEDNICA DOMOVINE I DIJASPORE - HAZUD





ČESTITKA HRVATSKOME NARODU U DOMOVINI I U RASIJANOSTI
za službeno ostvarenje
HRVATSKE  AKADEMSKE  ZAJEDNICE  DOMOVINE  I  DIJASPORE
Skraćeni naziv
HAZUD

Ovo je početak za suvremenost i budućnost, kojeg će pamtiti sva hrvatska i opća povijest jer su Hrvati prvi narod današnjice, koji udružuje Hrvatske akademike rasijane po cijelome svijetu s Hrvatskim akademicima u Domovini Hrvata u Udrugu najsadržajnijega imena:

HRVATSKA  AKADEMSKA  ZAJEDNICA  DOMOVINE I DIJASPORE - HAZUD.

Čestitamo znanima i svima drugim pokretačima i sprovoditeljima udruge HAZUD u njenu ulogu jer udružuju u Hrvatski tropleter znanost i stvaralaštvo, umijeće i umjetnost, ideje i rad za opće dobro i napredak svekolikog Hrvatskog naroda, što ujedno znači i hrvatsko sudjelovanje u dobročinstvima za cijeli svijet.

HAZUD je ne samo skraćeni naziv za službeno ostvarenu Udrugu u Zagrebu:
HRVATSKU  AKADEMSKU  ZAJEDNICU  DOMOVINE I DIJASPORE - HAZUD
NEGO I POZIV SVIMA HRVATSKIM ZNANSTVENICIMA I UMJETNICIMA MA GDJE BILI KAO I NAŠIM PRIJATELJIMA, DA SE PRIDRUŽE U HAZUD I POSTANU HRVATSKI AKADEMICI, KOJI ĆE KROZ SVOJE DJELOVANJE POTVRĐIVATI VRIJEDNOST NASLOVA: HRVATSKI AKADEMIK HAZUD-a.

Ova vrijedna zamisao pokretača HAZUD-a, među kojima su Hrv. akad. Emilija Herceg, Nada Landeka i Srećko Sladoljev će najbolje zasvjedočiti, potvrditi i sprovoditi dorbočiniteljska djela udruživanjem hrvatskih znanstvenika i umjetnika u svima državama, gdje žive i djeluju u sustavnice HAZUD-a, koje će se povezati i umrežiti sa središnjicom HAZUD-a u Zagrebu.

Za ostvarenje ovog veledjela današnjice pod imenom HAZUD, čestitamo Hrvatskome narodu, čestitamo Hrvatskim nadležnim vlastima za odobrenje i podporu, čestitamo inicijatorima i svima Hrvatskim akademicima i onima koji će postati Hrvatski akademici HAZUD-a. Želimo uspješno djelovanje za opće dobro Hrvatskome narodu i ujedno ljudima cijelog svijeta!

K svima značjkama ove čestitke pridružujemo najljepše hrvatske pozdrave ispred HAZUD-a u Baselu:

Ilija Šikić, tajnik                       Damir Petkov, odbornik                      Dragan Hazler, predsjednik

Basel, 5. veljače 2013. - na dan, koji ulazi u povijest Hrvata

Nema komentara:

Objavi komentar