četvrtak, 23. lipnja 2016.

Mostovci dali potporu radnicima "Solidarnosti"

Mostovci dali potporu radnicima "Solidarnosti"

 

http://radio.hrt.hr/radio-zadar/clanak/mostovci-dali-potporu-radnicima-solidarnosti/122099/

 

 

Više od stotinu zadarskih tvrtki otišlo je u stečaj, njihova je imovina rasprodana, a na toj su priči zaradili mešetari i banke - upozoravaju bivši radnici propalih tvrtki, okupljeni u Udruzi "Solidarnost". Njihove kaznene prijave se ne rješavaju, pa pomoć traže od političara.

Udruga "Solidarnost" upravo je zbog toga i osnovana, kako bi zastupala interese radnika zadarskih propalih tvrtki. Njihov popis uništenih poduzeća u pretvorbi i privatizaciji, te kroz stečajeve popeo se na oko 130. Uvjereni su kako su tvrtke namjerno uništene, pa su obilnu dokumentaciju o propasti zadarskih poduzeća predali DORH-u. Stvari se ne miču s mrtve točke - upozorava čelnik Solidarnosti Čedo Alić. Na raznoraznim montiranim sudskim procesima , koji se nakaradno zovu stečajevi, gdje su stečajni upravitelji, koji formalno naplaćuju novac, a uništavaju tehnologiju, naplatili cirka 6,7 milijardi kuna nagrada zbog što su uništili hrvatsko gospodarstvo, rekao je Alić.

Zato su se za pomoć obratili političarima. Odazvali su se MOST-ovci Ines Strenja Linić i Miro Bulj. Kao što smo kazali u slučaju INA-MOL, tako smo i u Zadru došli kazati nećete, ali smo isto tako došli poslati poruku ovim radnicima da se može boriti i da se zajedno mogu izboriti za ono što im je otuđeno neprijateljski, a za sve su krivci političke elite, kako lokalne razine, regionalne, tako i državne. Pozivam još jedanput institucije, DORH i USKOK da sagledaju stvari i da vrate otuđeno od naših ljudi i naših radnika, istaknuo je Bulj.

Iako pretvorbeni i privatizacijski kriminal ne zastarijeva, malo je slučajeva u kojima bi nezakonito stečena imovina uopće mogla biti vraćena onima koji su je i stvarali.

Nema komentara:

Objavi komentar