utorak, 18. listopada 2016.



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


STANKOVAČKI „NEW DEAL“


Dana 18.10. 2016. godine, Zadarski list objavio je članak pod naslovom „Najviše siromašnih u Stankovcima, a najmanje u Salima i Zadru“. Čudno da u Stankovcima ima najviše siromašnih, a poslovna zona Stankovci proglašena je 2009. godine kao najuspješnija zona u RH, kada je dobila nagradu za najbolju poduzetničku zonu u Hrvatskoj. 

Poslovnu zona Stankovci posjećivao je i bivši predsjednik Vlade Ivo Sanader, koji je tada rekao da su poduzetničke zone u Hrvatskoj postale svojevrsnim hrvatskim "new dealom". Načelnik stankovačke općine tada je izvijestio premijera da će u toj zoni biti otvoreno od 250 do 300 radnih mjesta. Zatim je došlo da masovne rasprodaje zemljišta u poslovnoj zoni Stankovci te zatvaranje i odlazak  firmi u stečaj. 

SHZ je kontinuirano upozoravao na  posljedice  nezaposlenosti u općini Stankovci, ali je načelnik općine Stankovci,  zanesen (opijen) vlašću  tada vršio pritisak na čelnike SHZ-a  navodeći „zašto ih prozivamo jer da je  poslovna zona Stankovci proglašena najboljom poslovnom zonom u RH“. Postavlja se pitanje, ako je najuspješnija zona, zašto ima najviše siromašnih? Očito da  stankovački "new deal" nije zaživio.

Zadar, 18. listopada 2016. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

Nema komentara:

Objavi komentar