nedjelja, 29. siječnja 2017.

HRVATSKI EKONOMISTI ROBOVI GOLE EGZISTENCIJE



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST





Hrvatski ekonomisti, po lošim navikama, robovi su gole egzistencije i zato ne mogu narodu riješiti golu egzistenciju, jer rješenje je na razini razuma, koji krasi ljudsku vrstu. Isti unaprijed traže nagrade, što je odraz želja. pa nemaju rješenja u ekonomiji, jer traže pomoću puke osjetilne razine.

Ekonomisti u Hrvatskoj, poneseni osjetilnošću, planirali bi nagrade i prije rada – bez rada, što je svojstveno varalicama – nevjernicima koji ne poštuju vrijednosti niti pravila Života. Pretpostavlja se da čovjek djeluje po slobodnoj volji i autonomno, u skladu s pravilima Života, kao odgovorno biće razuma. Znači, hrvatski ekonomisti po volji i dužnostima su žrtve loših navika iz prošlosti Hrvatske, bez samokritičnosti i odgovornosti - robovi su gole egzistencije .., nesvjesno rade po zakonima eksploatatora. 

Što pokazuju ekonomisti u Hrvatskoj .., zaobilazeći vrijednosti, pa za preuzete dužnosti nisu odgovorni narodu, koji po kantama za smeće traži golu egzistenciju. Takvo ponašanje predstavnika institucija u Hrvatskoj dovelo je da ljudi ne rade, opranih mozgova “spašavaju“ se kopanjem po kantama za smeće, zaduživanjem .., pored neizoranih polja i zapuštenih sela. Hrvatima su i dalje smetnja hrvatski „moderni“ vladari koji se udružuju s raznim torbarima, mešetarima, robovima privida pa opterećuju narod kreditima, a od Hrvata stvaraju neradnike i tako dovode u pitanje dom i dostojanstvo.

Samo konzervativne vrijednosti potiču na rad, natjecanje, i reforme ..., a nametnute ekonomiste treba isključiti iz „igre“, jer su samo vješti u pozajmljivanju i povećavanju dugova, kao diverzanti ( nagrađeni pečenom janjetinom, što narod kao ovce plaća, dok traje).

Sve postaje jasnije uvođenjem sustava ESA u izvještaje o stanju duga opće države. Sad je sasvim razvidno loše funkcioniranje i loša organizacija opće države. Do sada se govorilo da smo dužni radi  HAC, ARZ, HRT, HŽ, HBOR, HV, HC, DAB, FZOEU, HFP, AUDIO, DUDI, CERP, JPP i KONCESIJE i da smo dužni jer se pretjerano gradilo javne infrastrukture i komunalna opremanja. Iz izvještaja o upravljanju javnim dugom Vlada RH, a prema standardu ESA posve jasno navodi tko je dužan, a tko se ne zna tko je dužan. Tako su razvidno naveli da su od ukupnog duga na unutarnjoj razini svi koje su navedeni dužni tek 15%, a dug onih koji su nepoznati je 85% od ukupnog zaduživanja na domaćoj sceni od 175 milijardi kuna

Slična je slika i na dugu uzetom na inozemnom tržištu. Tako su svi poznati zaduženi s tek 36%, a svi nepoznati s 64% od ukupnog zaduženja od 109 milijardi kuna. Stoga je na predsjedniku  Vlade RH i ministru financija RH da pod hitno jasno i bez uvijanja objave analizu tko i na koga otpada preko 75% javnoga duga opće države.
 
Zašto taj podatak nije naveden u strategiji upravljanja Javnim dugom? Je li taj podatak tajan samo radi toga da se osigura mir ili zbog nastavljanja ponašanja državne oligarhije poput pijanih milijardera? Premijeru i ministre financija javite se jer podatak zaista zaslužuju svi koji rade ili su radili te pošteno služe domovini.

Zagreb - Zadar, 29. siječnja  2017. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

Nema komentara:

Objavi komentar