srijeda, 21. ožujka 2018.

SLUGANSKO ČINOVNIŠTVO

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
Podružnica Zadar
Priopćenje za javnost




Od svih hrvatskih luka samo se zadarska luka Gaženica daje se u 20 - godišnju koncesiju turskoj kompaniji pod netransparentnim i ekonomski neisplativim uvjetima. Upravno vijeće Lučke uprave Zadar donijelo je odluku o dodjeli koncesije na 20 godina jedinom ponuditelju - tvrtki Zadar International Port Operations (ZIPO) koja je krajem prošle godine osnovana u Zagrebu. Iza te tvrtke stoji Global Ports Holding, međunarodni konzorcij kojem su vlasnici u Turskoj. U gradnju zadarske luke Gaženica luke uloženo je 1,5 milijardi kuna, a daje se za nešto više od 32 milijuna kuna.
Također, toj turskoj tvrtki je zbog nepravilnosti Upravno vijeće Lučke uprave Dubrovnik jednoglasno raskinulo predugovor o koncesiji za putnički terminal u Gružu.
Smatramo da će koncesija turskoj kompaniji ostaviti duboki trag na Grad Zadar i njegovo pučanstvo jer se radi o štetnim ugovorima. Također, takvim ugovorima protjerati će se hrvatsko stanovništvo s rodne grude, a sve kako bi preko zadarske luke Gaženica grad Zadar postao odskočna daska za daljnja osvajanja. Iz navedenog je vidljivo da su oni koji su odlučivali o koncesiji ostali zadnje utočište sluganskog činovništva za tuđe interese.

U Zadru, 21. ožujka 2018. godine
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
Podružnica Zadar

Nema komentara:

Objavi komentar