srijeda, 13. veljače 2019.

PRIPREMANJE KAZNENIH DJELA PROTIV REPUBLIKE HRVATSKE


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST










Izvješćujemo hrvatsku javnost da Stranka hrvatskog zajedništva priprema kaznene prijave protiv pojedinih osoba hrvatskih državljana, kao i onih osoba u hrvatskim institucijama kojih ih štite  na zadarskom području, a koji surađuju sa čelnicima „Slobodne općine Zadar u izgnanstvu“ čime čine kazneno djelo iz članka 350. Kaznenog zakona RH - Pripremanje kaznenih djela protiv Republike Hrvatske jer se radi o pretenziji na hrvatski teritorij što se potvrđuje iz Statuta Udruženja „Slobodne općine Zadar u izgnanstvu“ i izjava pojedinih općinskih vijećnika „Slobodne općine Zadar u izgnanstvu“ i talijanskih dužnosnika koji su dobili titulu počasnog građanina „Slobodne općine Zadar u izgnanstvu“ i talijanski političara o teritorjalnim pretenzijama prema RH. 


Vidljivo je da im je meta hrvatski teritorij, jer to potvrđuje njihovo ponašanje, kao što je govor predsjednika Europskog parlamenta Antonija Tajanija kojim svojata hrvatsku Istru i hrvatsku Dalmaciju. Ovakva izjava Tajanija je samo kontinuitet talijanske oficijelne politike za posezanjem za hrvatskim teritorijem jer je već to ranije na talijanskim skupovima govorio i bivši potpredsjednik talijanske vlade Gianfranco Fini, koji je izabran za počasnog građanina „Slobodne općine Zadar u egzilu“ i iznosio stavove da su Dalmacija, Rijeka i Istra oduvijek talijanske zemlje. Tajani, Fini..., vidljivo je da to nisu marginalne skupine.


Udruga „Slobodna općina Zadar u izgnanstvu“ i danas  djeluje,  čiji je jedan od ciljeva, koji se navedeni u Statutu u Udruženju Slobodne općine Zadar u izgnanstvu „zahtjevati povratak ove zemlje talijanskoj Domovini u ime povijesti, umjetnosti i talijanske kulture u Dalmaciji“, a prema članku 10. Statuta Udruženja „Slobodne općine Zadar u izgnanstvu“ općinski vijećnici neposredno nakon proglašavanja da su izabrani potpisuju sljedeću izjavu: „U ime Zadra i Dalmacije pred našim Barjakom, simbolom našeg starog neukrotivog talijanstva i prisutne boli, obvezujem se da ću poštujući Statut raditi na nastavljanju naših vjekovnih italskih tradicija i za naše neuništivo pravo na izgubljenu zemlju“.



Zadar - Zagreb, 13. veljače 2019. godine





STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

Nema komentara:

Objavi komentar