subota, 27. kolovoza 2022.

KUKAVICE I KOMARCI SU ODRAZ SVOJE SUDBINE

 

KUKAVICE I KOMARCI SU ODRAZ SVOJE SUDBINE


 

Kukavice i komarci su odraz svoje sudbine po svojim željama. Ipak kukavice su, u ukupnoj kompleksnosti kozmosa – Zemlje, u odnosu na komarce - lukavo „bezazlenije“.

Nije slučajnost da su ljudi odraz djela ispisanih na „njihovim dlanovima“, jer oponašaju životinjski svijet - neusporedivo  su više u funkciji zla; po svojim djelima presuđuju sebi - koja obilježavaju imenom. Dakle, prevedeno iz kuta ovosvjetovnosti: neradnici su egoisti u svojim formama, kojima se ističu po imenu.

U zemaljskim uvjetima, posebno se ističe oholi čovjek -  „koordinator“, dok oponaša komarca ili kukavicu, čime u svojoj zajednici svojim ponašanjem tvori nered, kojim se suprostavlja načelima Života.

Kukavice su neradnici, po svojim sklonostima imaju velike apetite… Obično su to pohotni egoisti koji grabe privid …, a sluge su luđacima - faraonima u propadanju, dok trguju vlastitim dušama na trgovima.

Ustvari, sve su to bahati farizeji, dok trguju proizvodima radnika, ističući samo sebe, zarade više od proizvođača.

Farizeji, kao ljudska sramota, oponašaju jedinke iz osjetilnog životinjskog svijeta …, označeni tijelom i imenom …, kriju svoja nedjela kao teret, dok kao lašci pod pritiskom ne polude. Svrstani količinski, proporcionalno neredu pojedinaca ili naroda u cjelini: kukavice, komarci i …, sofističko – farizejski, maskirani uvjeravaju.

Časni ljudi, dok potiču na samopouzdanje, ukazuju čovjeku na opasnosti od progresije maskiranih farizeja.

U Hrvatskoj okupatori, farizeji - bivši i današnji - posebno Srbi, sa svojom Srpskom pravoslavnom crkvom kao mentorom …, su kukavice i komarci, kao ogledalo hrvatskih vladara, najveći su remetilački faktor u Hrvatskoj. Koordinirano sa svojom maticom, već stoljećima podmuklo urušavaju Hrvatima ognjišta, po hrvatskim prostorima …, usklađujući se s vremenom i strategijom, kojom SPC obmanjuje i Hrvate pravoslavne vjere.

Dakle, rutinirani paraziti Srbi, kao manjina u Hrvatskoj, produžena su ruka Srbiji, po hrvatskim institucijama su raspoređeni još od 1918. godine. U službi im je „hrvatska“ televizija, njihovi razni demagozi - „znanstvenici“, po hrvatskim učilištima kao „pedagozi“.

Dakle, Hrvatske institucije prožete su srpskom agenturom, šablonama okupatora kao zla. Njihovi predstavnici znaju da se poljuljana čovjeka može naviknuti, kako na dobro tako i na zlo, pa da posluži njihovim namjerama. Služe se najvećom zamkom: Hrvate lukavo raznim pritiscima zavade pa vladaju.

Hrvati su podijeljeni pomoću sto sedamdeset političkih stranaka, i stotinama raznih udruga, udruga koje se financiraju preko zatrovanih hrvatskih institucija - uz podršku vlastodržaca u Hrvatskoj.

Vlastodršci po svojim željama stimuliraju nerad, a za podršku pojedince se nagrađuje. Zato su i manjine nekih naroda u Hrvatskoj ohole, pa se nameću u cijeloj Hrvatskoj kao tutori. Antihrvatskim sredstvima za javno priopćavanje dodatno razaraju Hrvatsku državu …, iskrivljuju povijest Hrvata, a meta su im najuzorniji Hrvati, kao i svim okupatorima Hrvata kroz povijest. Posljedice nereda su neobrađena polja, pad nataliteta, iseljavanje Hrvata …

 Najveća zamka je što pretvaraju Hrvate u neradnike, a što je  uzrok propasti svakom narodu. Raznim pretvorbama uništena je tvornička proizvodnja, dok se paralelno Hrvatsku opterećuje stranim kreditima i kamatama. Tako farizeji po Hrvatskoj, psihologijom za mase, zaobilaze vrijednosti …, a praznim obećanjima kupuju čast i dostojanstvo, čime Hrvate usmjeruju u propast. Računaju, jednom kada se mase više  navikne na nerad, dalje će same protiv sebe, oponašanjem svojih vlastodržaca – kukavica i komaraca.

Kukavica je uzrok i posljedica svoga zapuštenog ognjišta, jer pored pogače poželi nered, čime proturječi Životu, jer bez rada nema kruha. Sve se događa na trgovima, u nemilosrdnoj trgovini gdje se nekoga „mora“ prevariti, zapravo kupuju se i prodaju postvareni robovi, kao stvari.

Pored očiglednog, čovjek neradnik često ne može razumjeti, nakon što ga je  lažac omađijao, zato se oslanja na kukavicu, pored Oca.

Konkretno, Hrvati su stoljećima tako varani od Mađara, Turaka, Srba …, koji i danas na trgovima trguju, po zakonima materije, s Hrvatima kao robovima u Hrvatskoj …, zapravo prevarili su sami sebe. Posljedično, nakon što se Hrvatima prevarama i silom rušilo čast i dostojanstvo, kao porobljeni - paralizirani su strahom, pa nisu samokritični, jer slušaju demagoge koji im podmeću svoja pripremljena štiva, po kojima ih navikavaju da budu kukavice.

Žrtve lašca, kukavica i komaraca, kao odraz nereda - ne razumiju svoje uzorne Hrvate koji ih potiču na gordost, da žive po načelima Života, načelima svoga Oca – Stvoritelja, da spoznaju da je veselje odraz rada i rađanja u Hrvatskoj.

Uzorni Hrvati, po djelima, na hrvatskim prostorima nude rješenja u ime Života, da čovjek dok obitava na Zemlji bude zadovoljan. Hranu za tijelo treba zaraditi, a ne ponašati se kao kukavica ili komarac, pa jesti nezarađenu hranu.

Radnici su altruisti i gordi ljudi, zato i puni samopouzdanja, eto zašto, neradnici sofisti -farizeji tuđu ideju ne mogu kopirati, jer ideja je od Boga - sam Bog, po zasluzi sin se sjedinjuje s Ocem.

Prevarena kukavica je zaboravila načela života, pa luta bez spoznaje. Kukavica ne može dijalogom razbistravati vodu …, pohotno orijentiranu, zanima je samo kako prevariti i kako zadovoljiti golu egzistenciju, oholo se obilježava raznim spomenicima da pokaže svoju praznu tjelesnu formu u ovosvjetovnosti.

To je opomena Hrvatima, jer su takvi - po imenima kukavica - ubojica Hrvata označavali hrvatske ulice, trgove, učilišta, gradove... Kukavice – neradnici ne mogu shvatiti da su  uzorni mudraci - po djelima - mediji Božji; kao odraz rada i žrtvovanja, u ime Života i svoje zajednice, potiču višu spoznaju.

Hrvatima su opomene posljedice nereda …, zamke lašca, što Hrvati trebaju shvatiti. „Hrvatski vlastodršci“ i danas, s maskama pravednika, skupa sa Srbima, slave ubojstva  Hrvata iz prošlosti, po hrvatskim prostorima, kao antihrvati farizeji su lopovi,  pa se protive uzornim Hrvatima. Svojim šablonama, udruženi …, razdvajaju i raseljavaju hrvatski narod …, uzrok su padu nataliteta u Hrvatskoj, jer destimuliraju rad u Hrvatskoj …, zato su neobrađena polja, zapuštena tvornička proizvodnja i ...

Farizeji samo lažu i obećavaju, radi svojih materijalnih i strateških interesa. Dakle, stranke i udruge su lašcu oruđa za trovanje Hrvata, što „hrvatska“ policija i vojska ravnodušno promatraju kako se Hrvati međusobno optužuju …, dakle, Hrvati u Hrvatskoj sami protiv sebe. Zlo pobjeđuje narod, kada čovjek - pojedinac radi ono što ne zna, umjesto da radi što najbolje zna.

Zadar, lipanj, 2022. godine

Dr. sc Ilija Barjašić

predsjednik Pokreta za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj Život

i

predstojnik HAZUD-a za poticanje nataliteta u Hrvatskoj

 

Nema komentara:

Objavi komentar