utorak, 23. kolovoza 2022.

SEOBA HRVATA S IRANSKIH PROSTORA NA PROSTORE EUROPE

 

SEOBA HRVATA S IRANSKIH PROSTORA NA PROSTORE EUROPE

 



Zašto se, kroz povijest, Hrvati toliko iseljavaju iz svoje domovine, sa svojih ognjišta…? Uzrok je disharmonija u orkestralnom ponašanju Hrvata… neprilagođenost u ime općeg dobra, što izaziva oporbu.

Tisuću godina je trajalo putovanje Hrvata od Irana do Jadranskog mora.  Nesreće su poticale i potiču iseljavanja i raseljavanja Hrvata kroz povijest, što je posljedica raštimanog orkestra zajednice … S iranskih prostora krenuli su u neizvjesnost[I1] … Samo ih je zajedništvo održavalo i dok su doseljavali na nove prostore.

Hrvati se na svojim prostorima održavaju proporcionalno koliko su samokritični obraćenici. Nisu ih poticale opomene, zato i danas posrću i iseljavaju po istim uzrocima, više ih se iselilo nego što ih ima u Hrvatskoj.

Kralj Budimir – Tomislav, u ime Života, poticao je hrvatski narod na rad, rađanje i zajedništvo, što je zalog za veselje u zajednici.

Materijalno bogatstvo – uvijek izaziva susjede – neradnike …, pa sofistički smišljaju konstrukcije, kojima Hrvate međusobno zavađaju, potom ih okupiraju i eksploatiraju. Kroz povijest, Hrvate su susjedi, uvijek istom šablonom, uz pomoć hrvatskih janjičara, porobljavali, eksploatirali i obezglavljivali …, zavadi pa vladaj.

Posrćući, hrvatski narod odolijeva iskušenjima proporcionalno obraćeništvu u ime Života, zajedništvom u zajednici. Utoliko, samokritikom Hrvati odolijevaju pomoću načela Života. Očigledno Hrvati su često žrtve oholosti, nezahvalnosti, potom farizejštine …, jer po lošim navikama ne rade, ne rađaju i zato im izostaje veselje, a što je čovjeku sudbina u zemaljskim uvjetima.

Grgur Ninski, učio je i djelovao – po načelima Života …, borio se za opće dobro hrvatskog naroda. Kritizirao je oslanjanje Hrvata na odmetničke narode ..., što je uzrokovalo premještanje Ninske biskupije i Grgura Ninskog kao biskupa u Biograd - Skradin... Poticao je Hrvatski narod da samokritičkim stavom odoli iskušenjima, da spozna snagu zajedništva.

Analizirajući uzroke - hrvatski narod je žrtva samog sebe …, jer hrvatski pojedinci - janjičari, dijele narod i tako urušavaju hrvatsku zajednicu. Dakle …, uzrok je dijeljenje hrvatske zajednice, pod utjecajem lašca, okupatora.

Knez Budimir –Tomislav krunjen je kao kralj Hrvata sam sebi stavio kraljevsku krunu na glavu, uz nazočnost Grgura Ninskog, što je izazvalo podjelu svećenstva, zbog korištenja hrvatskog jezika i glagoljice, umjesto latinskog jezika i pisma. To je izazivalo sumnju i pitanje je koliko je Rim bio dobronamjeran prema Hrvatim.,

Misao – ideja, riječ i djelo upućuju i odlikuju čovjeka ili narod, da se tako ponaša, što izaziva zavist odmetnika na Zemlji, u carstvu Oca – Stvoritelja. Božjeg medija, pojedinca ili jedan narod, lažac uvijek pokušava zaustaviti, što se Hrvatima kroz povijest i događalo. Sotona - lažac okomljavao se na riječ da zaustavi djelovanja i djela - prema načelima Života.

Tako se Rim suprostavljao  i Bogumilima, preko njihova jezika i pisma, na hrvatskim prostorima u Bosni. Kao što su i Turci okupatori osporavali hrvatski jezik na hrvatskim prostorima. Jednako su se ponašale Austrija i Mađarska, uvodeći njemački i mađarski jezik za vrijeme perfidnog zajedništva. Štrosmajerov ilirsko - srpski pokret odabrao je i prilagodio štokavštinu, pored čakavštine i kajkavštine, čime se Srbi strateški nameću po hrvatskim prostorima.

Istim tendencijama Srbi su napisali Novosadski pravopis, kojim su ugrožavali hrvatski jezik. Čemu su se suprostaviljali Hrvati: Finka – Babić – Moguš 1971. godine tiskajući Hrvatski pravopis, radi čega su ih Srbi proganjani.

Obnovljenom Nezavisnom Državom Hrvatskom, Hrvatski pravopis se vraća u funkciju hrvatskog jezika… Nakon …, Srbi  reagiraju u povoljnom trenutku i preko Željka Jovanovića, ministra u vladi Zorana Milanovića, ponovo Hrvatima nameću Novosadski pravopis.

Jezik je rad duha jednog naroda, nema jezika nema naroda. Isus i sv. Ivan upozoravali su Židove kada je latinski i grčki jezik ozbiljno potiskivao židovski jezik u Izraelu, ukazujući na farizeje kao uzrok.

Pitanje je: je li netko pozvao Hrvate ili su sami doselili na nenaseljena pusta prostranstva u Europi, koja su po njima nazvana Hrvatska.

Koliko je Vatikan koristio Hrvate za svoje potrebe po svojim zakonima, i zašto se dijelio Hrvatski narod od bilo koga - izaziva sumnju. Očigledno, od tada su Hrvati na ovim prostorima bili žrtve nereda, nakon urušavanju zajedništva. Dakle, dok su se oslanjali …, razni okupatori, planirajući  navikavanjem su ih urušavali …, zato Hrvati gube samopouzdanje i samoinicijativu. Mađari, poslije i Austrija, tendenciozno se udružuju s Hrvatima u zajedništvo, na štetu naivnih Hrvata, u zajedništvo u kojemu su izginuli zadnji hrvatski kraljevi.

U borbama s Turcima dok su Hrvati spašavali Mađare i Austrijance …, Europu, umjesto zahvalnosti, rukovođeni svojim interesima … Austrijanci ubojstvom Zrinskih i Frankopana obezglavljuju hrvatski narod, jednako kao što su napravili Turci pobjedom hrvatskog plemstva na Krbavskom polju.

Nakon Kralja Tomislava, oslabljeni Hrvati udružuju se s Mađarima, koji su tendenciozno dokrajčili hrvatskog kralja Zvonimira, potom i posljednjeg kralja Petra Svačića… Kakva su to zajedništva u kojima su pogubljeni hrvatski kraljevi i uništeno hrvatsko plemstvo.

Stradanjem Zrinjskih i Frankopana, Hrvati su  prije i poslije iste probleme doživljavali i s Mađarima …, ponižavanjem i ubojstvom Matije Gupca i drugih časnih Hrvata. Dakle, od sedmog stoljeća pa sve do danas - Hrvati su imali iste probleme, kao žrtve susjeda. Oslanjali su se na zajedništvo s tendencioznim susjedima, umjesto na svoje hrvatsko zajedništvo s Ocem, Stvoriteljem.

Paralelno s Austro – Ugarskom i Turci su bili pogubni za hrvatski narod, naročito nakon pobjede na Krbavskom polju, uništavali, ponižavali i sramotili su Hrvate.

Za već dosta iscrpljene Hrvate, lukavi Srbi, desetljećima i prije raspada Austro – Ugarske, pripremali su se za okupaciju Hrvatske, kao najkrvoločniji okupator od prvog svjetskog rata, posebno nakon drugog svjetskog rata pa sve do 1995. godine.

Dakle, Srbi su na razne načine uzrok milijunskih žrtava Hrvata …, i danas specijalnim ratovima urušavaju hrvatsko opće dobro…, uz pomoć hrvatskih janjičara. Orkestralno se prilagođuju uvjetima, raznim načinima zavađaju pa vladaju i eksploatiraju Hrvate.

Katolička crkva je prihvaćena radi hrvatskog zajedništva, a pokazala je po očiglednom, koliko je služila i koliko služi Hrvatima, što se mjeri po raseljenosti i padu nataliteta. U 12. stoljeću Hrvata je brojčano bilo koliko i Engleza ili Talijana…, a kada su Turci počeli napadati Hrvate bilo ih je petnaest milijuna, a Hrvata osam, danas Turaka ima sto milijuna, a Hrvata niti osam milijuna, skupa s iseljenim Hrvatima.

Prateći kroz povijest Hrvate na ovim prostorima …, krivi su sami Hrvati: odmetnici – janjičari, koji radi osobnih materijalnih koristi dijele i uništavaju hrvatsko opće dobro. Još više su krivi časni i talentirani Hrvati koji dozvoljavaju da se hrvatski janjičari množe. Hrvati su krivi i zato što dozvoljavaju da neke nacionalne manjine, kao produžene ruke svojih matičnih naroda,  stvaraju nered u Hrvatskoj, sve radi daljnjih pretenzija, okupiranja i eksploatiranja Hrvata.

Samo su Hrvati - uz Oca, Stvoritelja - zaslužni i odgovorni za obitavanje u Hrvatskoj i postojanje Hrvatske na Zemlji.

 

Zadar – Zagreb, kolovoz 2022. godine

Dr. sc. Ilija Barjašić

Predsjednik pokreta za preporod hrvatskog duha i

poticanje nataliteta u Hrvatskoj Život

i

predstojnik HAZUD-a za poticanje nataliteta

Nema komentara:

Objavi komentar