ponedjeljak, 13. veljače 2023.

OBNOVLJENA HRVATSKA PRAVOSLAVNA CRKVA OPOMINJE

 

OBNOVLJENA HRVATSKA PRAVOSLAVNA CRKVA OPOMINJE

 


Ljudski zakoni želja nisu u skladu s načelima Života – Stvoriteljem.

Crkva nije udruga, crkva je zajednica koja okuplja vjernike, ljude koji vjeruju, što je suprotno znanostima - znanju koje udovoljava zakonima čovjeka.

Dakle, crkva okuplja vjernike i nije udruga koja okuplja članove po zakonima čovjeka, još gore, ako su ti zakoni po mjeri lutalica koje su napustile svoja sudbinska ognjišta, pa svojim lukavim metodama, kao osjetilni – robovi želja, radi osobnih koristi bi urušavali hrvatska ognjišta, ukoliko im dopuste časni Hrvati na hrvatskim prostorima.

Hrvatska pravoslavna crkva je obnovljena i nisu potrebna dodatna priznanja pojedinaca, koji nisu ni rođeni na hrvatskim prostorima.

Hrvatska pravoslavna crkva treba materijalna sredstva iz hrvatskog proračuna, kako bi funkcionirala i po segmentu hrvatskih pravoslavaca - u ime hrvatskog općeg dobra, kojih je znatno više od 500 članova potrebnih formi - po kojoj bi djelovala kao udruga. To ne dolikuje temeljima Hrvatske pravoslavne crkve, koji su kompleksniji i zahtjevniji puno više nego što po svojim željama stranci i kojekakvi janjičari mogu pojmiti.

Dakle, crkvu predstavljaju vjernici, a ne želje lukavih pojedinaca koji se nameću pomoću znanosti i zakona tendenciozna čovjeka.

HPC-e je obnovljena i u funkciji je kao živa, već desetak godina bori se za status u Državi Hrvatskoj. Dok neki članovi udruga, kojih je već nekoliko na hrvatskim prostorima, na čelu sa strancima s dvojnim državljanstvima, koji ne mogu ni i po zakonima pravoslavlja kao takvi predstavljati preko Zagreba Hrvatsku pravoslavnu crkvu.

Njihovo ponašanje ne ide u prilog HPC-e, naprotiv toliko udruga dijeli i slabi crkvu, čime su na strani zla, koje bi urušavalo hrvatsko opće dobro. Hrvati imaju konkretno i previše iskustva kroz prošlost, pa ubuduće Hrvatima zajedništvo nema alternative. Zato nesvjesno ponašanje pojedinaca, koje agenti SPC-e koriste, šteti HPC-i.

 

Ne smije se ponoviti način kao što su od 1945. godine silom i dekretom (dokument koji navodi “da je Ministarstvo unutarnjih dela, Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, Odelenje za državnu zaštitu, Pov.D.Z.br.5423 od 30. marta 1926. godine u Beogradu izdalo naredbu Velikom Županu splitske oblasti, koji je proslijedio naredbu i Općinskom upraviteljstvu Preko da se ne upotrebljavaju više nazivi grčkoistočna ili istočna pravoslavna crkva, koji su nazivi bili uobičajni pod propalim režimom Austro-Ugarske Monarhije već da se upotrebljava naziv Srpska pravoslavna crkva, naziv koji je ozakonjen Uredbom o Svetom Arhijerejskom Sinodu i Saboru”)  zaustavili rad HPC i prisvojili imovinu HPC.

Očigledno, već brojne udruge, koje smo spomenuli, svojim ponašanjem, djelima…, govore i sude same sebi. Njihove diverzije neće oslabiti hrvatsko opće dobro, naprotiv opominju Hrvate na dodatnu budnost i akciju sada.

Naša djeca osjećaju ponižavanje svojih roditelja, i zato se hrvatski ratnici nakon toliko poraza odaju pijanstvu – neradu. Tendenciozno zlo, koje se širi hrvatskim prostorima, likuje dok se Hrvati iseljavaju i pored tolikog pada nataliteta …, što vodi u fizičku propast Hrvata.

Časni Hrvati su odraz samokritičnosti, svoga djelovanja prema načelima ŽIVOTA.

Djeca se zasluže i pripadaju onima koji žive po Načelima Života, u ime Oca – Stvoritelja, radi obraćeništva – spoznaje, a nevjernici životare u osjetilnoj razini prema bližnjima i daljnjima.

 

Zadar, veljača, 2023. godine

 

dr. sc. Ilija Barjašić

Pokret za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj

Život

Predstojnik HAZUD-a za poticanje nataliteta u Hrvatskoj

Nema komentara:

Objavi komentar