subota, 20. siječnja 2024.

SREDSTVA ZA IZGRADNJU KNJIŽNICE USMJERENA U HLADNJAČU

 

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

 PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

 

SREDSTVA ZA IZGRADNJU KNJIŽNICE USMJERENA U HLADNJAČU

 


Stranka hrvatskog zajedništva je više puta poticala gradsku vlast Benkovca da se izgradi Ogranak gradske knjižnice u Vukšiću zbog porasta broja predškolske i osnovnoškolske djece ali po tom pitanju nije ništa napravljeno,  a sve kako djeca i odrasli nebi odlazili po knjige u knjižnice  Benkovac, Zadar...

Neshavatljivo da Grad Benkovac nije mogao iznaći sredstva za izgradnju knjižnice u Vukšiću. Izjava gradonačelnika Benkovca tijekom otvaranja društvenog doma u Vukšiću u kojem je naveo “da se knjižnica zbog ograničenih sredstava nije mogla izgraditi” ne stoji jer je odmah nakon te izjave Grad  Benkovac kupio hladnjaču propale tvrtke Regionalne veletržnice Benkovac d.d. za iznos nešto veći od 200 tisuća eura. Dakle Grad Benkovac je imao sredstva za izgradnju knjižnice ali ih je usmjerio u kupnju hladnjače propale tvrtke i time obmanuo mještane vukšića da nema sredstava za knjižnicu.

Veletržnica Benkovac je uništena od strane grada Benkovca kada je njezina vrijedna nekretnina površine od 30000 i vrijednosti (6.000.000,00 do 7.000.000,00 kuna) koja je bila temelji kapital tvrtke političkom odlukom preuzeo grad Benkovac, a na štetu tog trgovačkog društva. Radilo se o atraktivnom zemljištu na kojem se održava mjesečni benkovački sajam od kojeg je trgovačko društvo veletržnica moglo imati značajne prihode oko 150.000,00 kuna. I gle čuda, kada su uništili navedenu tvrtku sada su kupili njezinu hladnjaču.

 

Zadar, 20. siječnja 2024.godine

 

 STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

Nema komentara:

Objavi komentar