petak, 7. lipnja 2024.

STVORENJA ŽIVOTA SVOJIM DJELIMA - SUDBINI0M ODREĐUJU IME

STVORENJA ŽIVOTA SVOJIM DJELIMA - SUDBINI0M ODREĐUJU IME

 


Odmetnici kao maskirani „obraćenici“, čobani zajednice na Zemlji, tendenciozno se egoistički nameću „ovcama“ u ime Života.

Dakle, čovjek kao „razumno“ biće, radi osobnih koristi, sklon je služiti se lukavstvom - iz osjetilne razine i kod pripadnika svoje vrste. Odražava se inverzijom načela Života, svojim djelima prezentira ime kao duševno podvojeno biće, koje truje pojedince i narod u cjelini …, cirkusant je - očigledna posljedica koja izazove bumerang.

Izvor Života ne treba pravila neosvješćena čovjeka, jer su zemaljski uvjeti u zajednici za čovjeka adekvatno poticajni: da spozna, i zaobilazi zamke, da ne postane ohol …, radi osobnih koristi.

Pretpostavlja se da pojedinac, s osobnim razlikama, u orkestru zajedništva funkcionira u ime općeg dobra. U zajedništvu i zemaljskim uvjetima, prema načelima Života, djelima potiče na afirmativno djelovanje.

Obraćenik je odraz spoznaje da su zemaljski uvjeti na Zemlji, svim vrstama Života, dobri za funkcioniranje … Čovjekova spoznaja i vjera u pomoć Stvoritelja garancija su da se stvorenje ne podvaja i da ne odluta, po željama i svojim zakonima, u konačnost.

Očigledno čobani kao odmetnici nisu ni na nebu ni na zemlji, jer sude ovcama, kao žrtve oholosti i želja. Kao žrtve su, po svojojvolji, i opomena drugima da vide kako sami sebi sude. Uvijek su odgovorni Životu, nakon opomena kada im dužnosti i odgovornosti nisu u skladu sa Životom, kao trovačima zajedništva u zajednici.

Dakle, tendenciozni čobani – kao simboli smrti – konačnosti, svojim ponašanjem odražavaju svoje želje, koje su suprotne načelima Života. Potom u zemaljskim uvjetima postanu inertni neradnici, bilo kao zemljoradnici, tvornički radnici, državni službenici ili …, kao robovi privida na trgovima lažu, kradu, trguju i za vidjeti su kao žrtve nerada.

Robovi želja, jer nisu samokritični kada su u pitanju dužnosti u orkestru i funkcije u ime općeg dobra jednog naroda. Postvareno – pohotni čobani čine nesklad da bi blefirali i vladali narodom po zakonima materije i opravdali egoizam …, ali i presudili sebi.

A Obraćenik je spoznao …, da su razlozi Života na Zemlji dovoljni da se svaka duša predstavlja imenom i svojom voljom po načelima Života. Zahvalan je za pomoć Stvoritelja, koji potiče samokritičnost na beskonačnom putu osvješćivanja –  spoznaje.

Čovjek se svojim imenom predstavlja i dokazuje u ime Života, dok se odmetnik boji, izdvaja iz zajedništva i skriva u mraku.

Svaki pojedinac ili narod u ime Života svojim imenom i djelima se predstavlja, nagrađuje, u obitelji i u svojoj zajednici, veseljem.

Suprotno, odmetnici - robovi želja na Zemlji, prezentiraju se djelima kao onesvješćeni…, i odgovorni jer služe nametnutim čobanima - posrednicima između Stvoritelja i stvorenja.

………………………………………………………

Život prožima i usklađuje se tijelom - materijom …, ali oholost i nezahvalnost prepreka su spoznaji. Znači, odmetnik je odraz želja – iluzija …, suprotnost načelima Života, koja otvaraju nebesa. Svojim egoističkim željama prezentira lašca: laže, krade i iluzijama kupuje naivne „vjernike“ koje usmjerava u ništavilo.

Dakle, nametnuti čoban je beznađe, dok „čuva“ ovce od vukova, kao kanibal kontrolira ovce i zlato.

Ali, odmetnik po volji žrtva je privida, očigledna samoosuda - bumerang.

 

Zadar, travanj 2024. godine

 

dr. sc. Ilija Barjašić

predsjednik Pokreta za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u

Hrvatskoj Život i predstojnik HAZUD – a za poticanje nataliteta 

Nema komentara:

Objavi komentar